Pavlova hovedbilde

Nå er det mange ting som skjer fremover. Selv om vi ikke kan ha de aller største samlingene vil det likevel for mange bli både konfirmasjoner, dåp og bryllup, om enn i litt mindre format. En av de mest populære kakene i alle disse selskapene er selvsagt pavlova. Kaken med marengs, vaniljekrem og friske bær er nesten uimotståelig god, og perfekt når du skal lage kake til et hyggelig selskap.

Kaken er godt likt av stort sett både store og små og gjør du dette riktig kan du være sikker på kaken får ben å gå.

Slik lager du Pavlova

pavlova

Når du lager eggekremen må du passe godt på og røre hele tiden. Den kan fort skille seg og sprekke. Blir kjelen for varm trekker du kjelen av platen så raskt du kan og fortsetter å røre. Du kan kjøpe ferdig vaniljekrem om du synes det er enklere, men husk at hjemmelaget eggekrem smaker mye bedre. Bare pass på så du ikke ender opp med en søt eggerøre.

Dette trenger du til kakebunnen:

  • 6 eggehviter
  • 1/2 ts salt
  • 375 g sukker
  • 3 ts maisenna
  • 1 1/2 ts hvitvinseddik

Dette trenger du til kremfyllet:

  • 8 eggeplommer
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • 6 gelatinplater

Til pynt trenger du:

  • bær du liker best som f.eks jordbær, blåbær og bringebær
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du:

  1. Skill eggehvite og eggeplommen og sett til side eggeplommene.
  2. Ha eggehvitene i en ren bolle av rustfritt stål eller glass.
  3. Pisk med litt salt til det danner seg et mykt skum
  4. Pisk videre til du kan se at det danner seg små hvite topper, tilsett sukkeret, litt litt.
  5. Pisk til blandingen er myk og blank.
  6. Sikt inn maisenna og tilsett hvitvinseddik og vend det inn forsiktig med en slikkepott.
  7. Ha bakepapir på et stekeplate og fordel marengsen jevnt utover hele bakepapiret.
  8. Sett kaken inn i ovnen på 120 grader og stek i 1 1/2 time på nederste rille.
  9. Etter steketiden er over skrur du av ovnen og lar kaken avkjøle seg med ovnsdøren litt åpen, gjerne over natten.

Slik lager du fyllet:

  1. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisenna i en kjele.
  2. Klipp opp gelatinen og ha i kjelen.
  3. Varm opp under omrøring til kremen tykner.
  4. Ta kjelen av platen og hell den over i en bolle og avkjøl.
  5. Pisk kremen lett før du skal ha den over på kaken og bland den med stivpisket krem.
  6. Ha kremblandingen over på marengsbunnen og topp med friske bær. Dryss gjerne over litt melis helt til slutt.

 

Da er det bare å glede seg og håpe du blir bedt i mange små selskaper gjennom våren og sommeren, så kan du ta med denne deilige kaken hver gang.

 

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker