3 Smakfulle Smoothies du blir mett av

3 Smakfulle Smoothies du blir mett av

Hold deg frisk med smakfulle smoothies

jaana2 kopi
Jaana Elisabet Lindland og hennes fantastiske utsikt i Tvedestrand

I Desember 2019 pakket finske Jaana Elisabet Lindland og mannen sammen livet sitt i Drammen og reiste sørover til Tvedestrand. Med seg i bagasjen hadde hun en NM tittel i Smoothie laging fra 2017 og en utdannelse i kostholdsveiledning. Hun hadde også med seg et brennende ønske om å hjelpe alle med å oppnå bedre helse med et kosthold med stabilt blodsukker. Jaana Elisabet vet alt om hvordan det er å kjenne at kroppen ikke trives. I dag driver hun sitt eget firma, et friskere liv. Der hjelper hun andre med å få et bedre liv, rett og slett et friskere liv.

Når kroppen ikke har det bra

For 10 år siden kjente Jaana Elisabet at gluten var noe som ikke kroppen hennes hverken kunne eller ville ha. Hun har alltid vært glad i frukt og bær, så det var ingen uoverkommelig  jobb å bytte ut brødskivefrokosten med smoothies. Jaana tok kontakt med en kostholdsveileder og fikk hjelp og råd til å gjøre de endringene som ville gjøre hverdagen til Jaana bedre. I tilleg satte hun seg ned og leste seg opp på alt om hva bær og frukt var godt for. Hvilke næringsstoffer trenger kroppen? Hvilken sammensetning er den beste? Men Jaana Elisabet stoppet ikke der. Hun utdannet seg til kostholdsveileder, og tok kurs i Vitamin og Mineral analyse. Hun la om kostholde sitt, og er i dag i sin beste form noensinne. Energinivået er tilbake, hjertebanken er borte, og de voldsomme blodsukkerbølgene med uoverkommelig tretthet er forlengst en saga blott. Etter flere år med stadig tilbakevenende halsbetennelse, bihulebetennelse og forkjølelse er endelig energien og helsen hennes tilbake.

Hemmeligheten bak livsvarig endring

NM
Jaana Elisabet i norgesmesterskapet

Jaana Elisabeth brenner for et kosthold hvor du klarer å holde blodsukkeret stabilt. Et kosthold som bidrar til å bedre energien gjennom hele dagen uten store bølger av tretthet. Samtidig er hun opptatt av å se det helhetlige bildet, siden alt med kroppen henger sammen. Hun er ikke opptatt av de ekstra kiloene du kanskje måtte ha, om du drikker kaffe sent eller tidlig. Dette er ingen diett, og hun bedyrer at det går helt fint om du skulle » glemme» deg litt og skeie ut noen ganger. Å få kroppen i balanse er en livstilsendring og er ikke gjort over natten. Men å starte dagen med en forfriskende smoothie er ikke den værste endringen å leve med. Hun påpeker at du i tillegg skal ha annen næringsrik mat. Du kan oppleve vektnedgang med endringene du gjør, men det er fordi du holder et jevnt blodsukker med mat som holder deg mett lenge. På den måten får du ikke lyst til å skeie ut med søtsaker hver eneste kveld. Når du har et blodsukkerstabilt kosthold vil du naturlig få mindre lyst på tunge karbohydrater.

Jaana vant NM i smoothie laging i 2017, og sverger til smoothie til frokost. Du kan også hive den med deg på vei til jobb eller du kan spare den til lunsj. Jaana har jobbet mye med å sette sammen smoothies som skal gi deg alle de næringsstoffene du trenger, og samtidig smake godt. Hun elsker tanken på at du putter all den næringen du trenger i en og samme beholder og lager noe som er bra for deg. Vi er så heldige at hun har delt tre oppskrifter på deilig smoothies med oss.

NM Smoothie

Grønn smoothie 1 kopi
Vinnersmoothien i norgesmesterskapet i 2017

Dette er selveste vinner smoothien, laget med deilig Mango og Kiwi. Under konkurransen kunne Jaana Elisabet kjenne at det manglet det lille ekstra i smoothien og tok en sjanse og tilsatte en bit med ingefær. Hun skjønte med engang at det var det som skulle til, og jammen i meg hadde hun rett, for med denne ble hun Norgesmester i smoothie laging.

Smoothien har en kremet og god konsistens og skal se delikat hun. Konsistensen blir ekstra kremete fordi den har avokado med i blandingen. Avokadoen er også spekket med det gode og sunne fettet. Du kan bruke isbiter hvis alle ingrediensene er ferske, da blir den god og kald. Denne inneholder 1 porsjon Collagen, som er et protein, som igjen er bra for blodsukkeret.

Dette trenger du:

 • 125 g frossen mango i terninger
 • 1 kiwi
 • 1/2 banan
 • 1/2 avokado
 • En god bit ingefær
 • 1 ss limejuice
 • 1 porsjon collagen
 • God neve med frossen eller fersk spinat
 • 1,25 dl vann
 • 1,25 dl eplejuice

Putt alle ingrediensene i blenderen, og smak til med vann og juice så du får riktig konsistens.

Du kan velge om du vil lage smoothien med eller uten collagen, men uten tilsatt collagen er det muligheter for at blodsukkeret vil svinge litt.

Grønnkålsmoothie med ekstra appelsin

I denne oppskriften er det tilsatt appelsinolje, den får du kjøpt i helsekostforretninger. Appelsinoljen er sterk på antioksidanter og gir et ekstra kick når det kommer til smaken. Jaana Elisabet har en porsjon med collagen pulver i denne smoothien. Det er protein som gjør godt for blodsukkeret. Denne er frisk på smak og inneholder ingefær som gjør susen for immunforsvaret og er betennelsesdempende. Sliter du med kvalme er denne helt super å døyve kvalmen med.

Dette trenger du :

 • 1 appelsin
 • 1/2 avokado
 • 1 banan
 • 1 god bit ingefær
 • 1 porsjon collagen
 • 2 1/2 dl miks med mango, grønnkål, ananas og banan ( frossen blanding)
 • eplejuice og vann , ca 3 dl
 • 2-3 dråper appelsinolje

Putt alle ingrediensen i blenderen og smak til med vann / eplejuice blandingen og appelsindråpene.

Proteinsmoothie

Rosa smoothie 2 kopi
Proteinsmoothie med deilige bær

Dette er en kremet smoothie med bringebær og jordbær, og er Jaana Elisabet sin favoritt. Den er spekket med antioksidanter på grunn av bærene. Hun tilsetter Kokosolje som er sunt fett for kroppen og fett som gir energi til hjernen. Hun påpeker at kokosfettet skal du begynne litt forsiktig med i starten, da dette er naturlig fett som kroppen må venne seg til. Jaana Elisabet tilsetter også tørket bærpulver, som forsterker smaken i smoothien. Tørket bærpulver får du kjøpt i helsekostforretninger. Med denne smoothien vil du holde deg mett i 3 til 4 timer, og vil holde blodsukkeret ditt stabilt. Den inneholder mye bær og lite karbohydrater.

Dette trenger du :

 • 1,5 dl bringebær
 • 1,5 dl jordbær
 • 1/2 avokado
 • 1ss kokosolje, mct
 • 1 målebeger med vaniljeproteinshake
 • 1 ts tørket bærpulver
 • 2 dl vann
 • 2 dl kokosmelk

Bland sammen alle ingrediensene med vann,og tilsett kokosmelk til slutt, og blend dem godt sammen til en fyldig smoothie. Tilsett isbiter hvis bærene er ferske, da blir den god og kald.

Disse smoothiene inneholder ingen kunstig søtning, kun naturlig søtning fra frukt og bær.

Jaana Elisabet vil gjerne hjelpe deg

Hun mener det er mange som ikke er skapt for et kosthold med mye sukker og karbohydrater. Hvis du kjenner at du ofte blir trøtt etter lunsj og middag eller sliter med muskelsmerter, har en mage som er uregjerlig eller har hjertebank så vil Jaana Elisabet veldig gjerne komme i kontakt med deg.

Jaana Elisabet tilbyr også Vitamin og Mineralanalyse. Der finner hun hva du mangler av vitaminer og mineraler. Hun hjelper deg med å sette sammen et kosthold som gjør kroppen din glad. Og tenk så deilig når du kan kjenne energinivået stige, hvor du slipper å sovne ved middagsbordet.

Jaana Elisabet gir deg en halvtime med GRATIS kartlegging. Du kan kontakte henne på mail: post@helseoase.no eller på telefon 951 07 767. Hun gleder seg til å høre fra deg .

Vi gleder oss til å starte dagene med deilige smoothies og ha god energi hele dagen !

 

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...