5 Eksotiske Frukter Du Må Prøve!

De kan se litt fremmede ut der de ligger i fruktavdelingen på butikken. Disse litt annerledes og eksotiske fruktene. Det er faktisk ikke så lenge siden både Appelsin og Banan var eksotiske frukter for oss her i Norge. De litt spesielle fruktene blir importert fra sitt opprinnelsesland, og nå er det opp til oss og utvide horisonten. Har du vært ute og reist har du sikkert sett dem både på markeder og i de lokale butikkene. Vi guider deg gjennom 5 ulike frukter du virkelig burde forsøke.

Carmabol

stjernefrukt
Mest kjent som Stjernefrukt. Kan spises både gul og grønn.

Denne frukten har en vakker stjerneformet fasong når du deler den opp riktig. Vask den godt og skjær frukten på tvers så kommer stjerneformen fram. Vi kaller den ofte for Stjernefrukt, litt enklere å huske enn sitt opprinnelige navn.

Du kan spise hele frukten, med skall og alt. Den har en frisk og syrlig smak, og når den er fullmoden lukter den av nydelig sjasmin.

Stjernefrukten kan spises både moden og umoden. Er den umoden er den som mange andre frukter, grønn, og ekstra syrlig.

Frys ned noen skiver ferdig skåret stjernefrukt og bruk som isbiter. Eller du kan pynte både kaker, fisk og ostefat med denne allsidige frukten.

Kiwano

kiwano
Kiwano er mild og frisk i smaken.

Denne her er i slekt med både melon og agurk, og smaker som en lett blanding av de to til sammen. Den er mild, frisk og litt sur-søt.

Den har formen til en melon, men med små skarpe horn på utsiden av skallet. Skallet er ikke spiselig, men del den i to og skrap ut fruktkjøttet med en skje.

Litchi

Litachi
Litchi har en sten inne i det hvite kjøttet og skal ikke spises.

Litchi blir kalt for kjærlighetsfrukten. Den er stor som en valnøtt og har en oval form. Smaken er mild, søt og krydret. Fjern skallet og ta ut stenen som er inne i selve frukten, spis det hvite kjøttet.

Litchi dyrkes i Sør- Kina og importeres til Norge. Den er pakket med C-vitaminer og passer perfekt i salater, og alene med krem eller is.

Persimon

Persimon
Persimon kan spises som et eple med skallet.

Persimon kommer i flere varianter fra Spania, Israel og Sør- Afrika. Hele frukten er spiselig og du kan kutte den som du måtte ønske, husk å skylle den godt.

Passer perfekt sammen med kjøtt eller spekemat. Den kan spises alene, sammen med yoghurt som frokost, eller i en fruktsalat sammen med banan og appelsin.

Pitahaya

dragefrukt 2
Vi kaller den for Dragefrukt og har et skall i en fantastisk rosa farge.

Pitahaya frukten blir også kalt for Dragefrukt. Den har en vakker rosa farge og hvitt fruktkjøtt med sorte frø. Den er full av C-vitamin og smaker friskt og søtt.

Den rosa Dragefrukten kommer fra Vietnam og den gule kommer fra Colombia og Equador. Smaken kan minne om en blanding av Jordbær og Pære.

Du kan spise alt som er inne i Dragefrukten. Del den i to og skrap ut innholdet og del opp i biter, eller spis fruktkjøttet ut av skallet med en skje. Passer i fruktsalater til frokosten eller alene. Den er nydelig å se på og smaker fantastisk.

 

Eksotiske frukter får du kjøpt i vellasorterte matbutikker i hele Norge. Utvid horisonten i sommer og prøv noen helt nye smaker 🙂

Sponsede artikler