Slik velger du den perfekte Komfyren

Slik velger du den perfekte Komfyren

Hvis du er glad i å tilbringe tid på kjøkkenet med å lage god mat er en god komfyr alfa omega. En komfyr skal ikke bare se bra ut den skal også steke matrettene dine helt perfekt. I dag finnes det mange valgmuligheter på markedet og det er flere ting du bør ta hensyn til når du skal velge deg en ny komfyr. Vi har hatt en prat med Kitcheline.no som er kjent for flotte og brukervennlige komfyrer med det lille ekstra. Vi har fått noen gode råd du kan ta med deg på veien når du skal velge deg ny komfyr.

Din stil på kjøkkenet

Alle har vi vår stil, det gjelder også på kjøkkenet. Du kan velge en komfyr til kjøkkenet ditt som blir som et møbel å regne. Med valgmuligheter fra alt til farge, til ben og brytere kan du designe akkurat den ovnen du ønsker deg.

Landlig komfyr
Komfyr med et utpreget klassisk utseende med sine profilerte fronter med ramme i samme utførelse som håndtak og brytere. ILVE Majestic / Kitchenline.no

Før du bestemmer deg for hvilken komfyr du vil ha på kjøkkenet ditt er det en idé og gå gjennom den stilen du har fra før. Har du en typisk nordisk stil, eller kanskje en mer  landlig stil? Hvis du liker det litt mer stramme og rene utrykket kan en komfyr i rustfritt stål være komfyren for deg.

Den landlige stilen tar ofte for seg myke former, farger og gjerne rustikke brytere med et utseende som sender tankene våre tilbake til et annet tiår. Med komfyr fra kitchenline.no kan du velge alt fra størrelse til farge på komfyren din. Du kan også velge om du vil ha glass eller ikke i komfyrdøren din. Selv en komfyr kan faktisk fremstå som et statement møbel som vil være et blikkfang for alle.

Hvor stor kapasitet trenger du på ovnen din?

Pleier dere å være mange til middag hjemme hos deg? Eller kanskje elsker du å bake og vil steke så mye som mulig om gangen, uten at det skal gå på bekostning av kvaliteten på bakverkene dine. Finn deg en komfyr som har den kapasiteten du har behov for.

Kitchenline rød komfyr
Romantisk og nostalgisk, samtidig moderne og elegant. / Kitchenline.no

Trenger du stor kapasitet på ovnen din bør du velge fra 70 liter og oppover. Er dere derimot en mindre familie holder det med en kapasitet på opptil 70 liter. Finn gjerne en ovn hvor du kan bruke alle hyllene i ovnen så du kan lage flere matretter samtidig.

Hvilke egenskaper bør komfyren din ha?

Med en god komfyr med gode egenskaper vil jobben på kjøkkenet gå unna som en lek. Du trenger ikke være kokk for å kunne benytte deg av alle de fantastiske egenskapene som er å få i en god komfyr, men du vil garantert føle deg som en. Du kan få ovner som har ulike funksjoner innebygget i én og samme ovn.

Hvit komfyr
Stramt og rent design kombinert med et elegant og moderne uttrykk./ Kitchenline.no

Med varmluft får du en jevn fordeling av varme. Perfekt til alle type matretter som trenger javn og god stekevarme. Bakverkene dine vil bli perfekte hver gang.

Grillfunksjon er perfekt når du vil ha den ekstra sprøe teksturen som restauranter er viden kjent for. Du trenger aldri å bekymre deg for juleribba igjen.

Bruker du damp til matrettene dine vil du oppleve at maten beholder saftigheten på innsiden, og du vil alltid kunne servere saftige kjøtt og fiskeretter. Liker du best grønnsaker kan du være helt sikker på at du vil få et perfekt resultat hver gang.

Innebygget elektronisk termostat er også en veldig praktisk funksjon. Når matretten din har oppnådd ønsket temperatur vil ovnen din holde den temperaturen du har satt.

Frittstående komfyr

Med en frittstående komfyr har du mange valg i forhold til utseende og du kan designe den akkurat slik du vil ha den.

Kitchenline grønn
Vakker og nostalgisk ovn med gassbluss. / Kitchenline.no

En frittstående komfyr er enkel å tilpasse til den kjøkkeninnredningen du allerede har, samtidig som den enkelt og greit kan tilpasses en helt ny innredning. Med frittstående ovn fra Kitchenline.no kan du bestemme både farge, ben, brytere og om du vil ha en kompakt dør eller en komfyrdør med glass på komfyren din, du kan skape deg akkurat den komfyren du vil ha.

Knanum3
Komfyr med dører uten glass i flotte farger. / Knanum komfyr fra Kitchenline.no

Det er også fult mulig å få komfyr med kompakt dør, dør uten glass. Komfyren er stilren og lekker i en og samme farge. Komfyren din vil passe perfekt inn i resten av kjøkkenet ditt.

Innebygget ovn

En innebygget ovn kan du få med mange fantastiske funksjoner. En innebygget ovn kan du også få tilpasset, slik at den blir akkurat slik du ønsker.

Innbygget ovn kichenline
Innbyggingsprodukter i klassisk, nostalgisk design. ILVE Nostalgie/ Kitchenline.no

Mange ønsker seg en innbygget ovn som kan bygges inn i høyden i innredningen. Da slipper du å bøye deg ned hver gang du skal ta noe inn og ut av ovnen, mange av innbygningsovnene er ofte utstyrt med en mengde funksjoner du kan ha stor glede av når du skal lage mat. En faghandler vil kunne hjelpe deg slik at du får den størrelsen du trenger.

Koketopp på gass

Når du har valgt komfyr må du velge koketopp, og da kan du velge mellom koketopp på gass eller induksjonstopp.

Kitchenline Gass
Komfyr med gassbluss. / Kitchenline.no

Med sortlakkerte gassbluss har du gassbluss som er enkle å rengjøre. Hvis du aldri har hatt kokeplate med gassbluss er det greit å tenke over at du bør sørge for å ha elektronisk tenning av gassblussene på kokeplaten din. Noe av det viktigste du må sørge for er å ha en sikkerhetsventil til gassen som sørger for å slå av gassen hvis blusset ikke er tent eller hvis blusset har sluknet. For å kunne utnytte en koketopp med gassbluss best er det greit å kjøpe en koketopp som har en kombinasjon av både store og små bluss.

Det som imidlertid er helt tydelig er at de som er vant til å lage mat med gasstopp sverger til dette, også ser det veldig tøft ut.

Induksjonstopp

I dag er det mange muligheter innenfor koketopper med induksjon. Du kan også få koketopp med integrert ventilator, da slipper du ventilator i taket.

Kitchenline Koketopp
Koketopp med induksjon ./ Kitchenline.no

De senere årene er det blitt mer og mer vanlig med induksjonstopp. De har mange av de samme egenskapene som gasstopp, men gjør rengjøringen enklere og mer tidsbesparende. Induksjon er en drøm å lage mat på, og med plater som blir fort varme sparer du mye tid i hverdagen.

Enkel i bruk

En ny komfyr bør være enkel å bruke og de bør være mulig å få med både manuelle og digitale innstillinger.

kitchenline hvit
Komfyr med lys i begge rom som gjør at du alltid har kontroll på maten din. / Kitchenline.no

En komfyr bør være enkel å bruke. Velger du deg en komfyr som har digitalt display vil du sjelden eller aldri, føle at funksjonene blir for vanskelig for deg. Det digitale displayet er enkelt å bruke og lett forståelig. Samtidig så får du komfyrer som du kan stille inn for hånd.

Elektrisk instalasjon

Har du aldri hatt komfyr på kjøkkenet ditt med induksjonstopp kan det være du må sjekke den elektrisk innstalasjonen som du har i huset.

Kitchenline gull
Vakker komfyr som kan tilpasses resten av kjøkkenet ditt. / Kitchenline.no

Når du velger ovn er det viktig at du sjekker opp den elektriske installasjon i huset ditt. Både platetoppen og komfyren trenger godt med strøm. Det beste du kan gjøre her er å snakke med både forhandleren av komfyren din samt en elektriker, da er du helt sikker på at du har den strømmen som kreves.

Rengjøring

En komfyr bør være enkel å rengjøre. De fleste komfyrer i dag har mange gode løsninger for enkel og grei vedlikehold.

31732_Ilve_ILVE_Nostalgie_90_Noblesse_1
ILVE Nostalgie 90 Noblesse 1 / Kitchenline.no

Velg deg en komfyr som er enkel å rengjøre, det samme gjelder for koketoppen. I dag finnes det komfyrer som har en mengde med finurlige løsninger som gjør rengjøringen av komfyren til en drøm.

Sikkerhet

Med små barn i huset er det viktig å sørge for sikkerheten på kjøkkenet. Velg deg gjerne en komfyr som sørger for at små hender ikke brenner seg.

1920
Nostaligie komfyr i rusfritt stål / Kitchenline.no

Med avtagbare 3-lags glass som sørger for å holde døren kjølig trenger du aldri være engstelig for at små barn kan brenne seg på ovnsdøren. Har du i tilegg en ovn med soft close dør som lukker døren stille og mykt slipper du å engste deg for små fingre som kan komme i veien.

Kvalitet/ Garanti

Noen ganger kan det føles billigere å handle av utenlandske bedrifter, men kikker du nøyere etter, får du sjeldent eller aldri, de samme vilkårene som du får hvis du handler av en Norsk leverandør.

 

17614_Ilve_ILVE_Professional_Plus_Hi-Tech_120_dobb_1
ILVE Professional Plus Hi-Tech / Kitchenline.no

Det er viktig at du ser på kvaliteten på den komfyren du velger. Det er ikke alltid slik at jo dyrere jo bedre, men når det kommer til komfyrer kan du være ganske sikker på at komfyrer i det rimligste sjiktet ikke gir hva den lover. Et av de vanligste problemene er at de lekker varme, og det vil gjøre matlagingen din svært utfordrende. Du vil slite med å holde jevn temperatur i ovnen og maten vil steke ujevnt. Velg kvalitet, og du er sikret et enklere liv på kjøkkenet.

For produkter som er kjøpt i Norge har du alltid 5 års reklamasjonsrett fra kjøpsdato. De fleste andre seriøse norske leverandører gir også ytterligere 2 års garanti fra samme dato. Handler du hos Kitchenline.no kan du være helt sikker på at du får den oppfølgingen du trenger, og den servicen du fortjener.

Lykke til !

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...