Lag verdens beste pizza – bedre enn på restaurant!

Lag verdens beste pizza – bedre enn på restaurant!

Pizza er en av de mest populære matrettene i Norge. Den spises i helgene, eller en ukedag, og det er nok av pizzarestauranter rundt forbi som leverer hjem til deg, eller du kan hente pizzaen selv. Men den aller beste pizzaen lager du faktisk selv, hjemme, og vi skal gi deg et par triks så du blir kongen eller dronningen av pizzalaging.

Pizza spekeskinke

Vi har valgt å lage denne pizzaen med spekeskinke, ruccula salat og pinjekjerner, samt med god olje og hvitløk. Fremgangsmåten er noe annerledes enn hva du er vant til, men det gjør denne pizzaen helt perfekt.

Tomatsausen til pizzaen kan du fint lage selv, hvis du har litt ekstra med tid. Lag en stor porsjon som du kan fryse ned så har du alltid ferdig tomatsaus til pizzakvelden, til pastaen, eller til tomatsuppa.

Slik lager du italiensk pizzabunn

Vi lager italiensk pizzabunn rett og slett fordi vi liker den bunnen best, men du kan selvsagt lage pizza med amerikansk bunn hvis du foretrekker det, den er litt tykkere, men smaker fortsatt pizza. Italiensk pizza er kjent for sin tynne og sprøe bunn, og det er akkurat slik vi liker pizzaen vår.

pizzabunn
Bruk en kjevle eller hendene til å forme pizzabunnen.

Dette trenger du:

 • 0,9 dl lunkent vann
 • 0,5 ts tørrgjær
 • 0,75 ts salt
 • 1 ts olivenolje
 • 120 g. pizzamel, gjerne Tipo 00

Slik gjør du:

 1. Ha gjær, salt og lunkent vann i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olivenolje og mel, men ikke alt melet på engang. Ta i litt og litt slik at deigen ikke ender opp for hard og tørr. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, eller kna den med hendene til deigen er jevn og smidig. Sett deigen til hevning og la den heve til dobbel størrelse. Dette er til én porsjonspizza som er sirka like stor som en middagstallerken.
 2. Legg deigen på en benkeplate som du har drysset litt mel på slik at deigen ikke setter seg fast. Bruk en kjevle, eller hendene, til å lage en bunn til ønsket form og størrelse.
 3. Sett ovnen på 225 grader og legg pizzabunnen på en stekeplate eller på en pizzasten til grillen. Husk at det går fortere på en grill enn i en stekeovn.

Ingredienser til verdens beste pizza

Når bunnen er ferdig hevet skal den stekes. Ovnen er satt på 225 grader, nå skal du legge på ingrediensene og gjøre det som gjør denne pizzaen ekstra spesiell.

pizza basilikum
Deilige råvarer som passer perfekt til pizza.

Disse ingrediensene trenger du:

 • 1 pakke god spekeskinke
 • 1 boks fersk pesto
 • 1 pose pinjekjerner
 • 1 pose ruccola Salat
 • 1 boks babytomater
 • 1 pose god ost, bruk gjerne rester hvis du har det.
 • parmesanost
 • basilikum

Slik gjør du:

 1. Pensle pizzabunnen med olje og hvitløk, stek i 2 minutter. Ta pizzabunnen ut av ovnen og snu den. Pensle på nytt med olje og hvitløk, og stek nye 2 minutter.
 2. Ta pizzabunnen ut og legg på pizzasaus og ost, samt noen halve baby tomater og stek i ovnen til den er ferdig, ca 5 minutter.
 3. Ta ut pizzaen igjen, nå er den ferdig stekt og skal ikke stekes mer. Legg på frisk Ruccula, god Spekeskinke og litt basilikum. Topp det hele med en neve pinjekjerner og revet parmesanost.

Denne smaker rett og slett himmelsk. Liker du andre ingredienser bedre så bruker du heller dem. Det viktigste er at du fórsteker pizzaen med olje, og aller best blir den hvis du bruker hvitløk som i oppskriften.

Husk å steke pizzaen lenge nok så bunnen blir god og spør, pizza med halvstekt bunn ødelegger hele opplevelsen. Smakelig måltid 🙂

 

 

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...