Verdens raskeste sjokoladekake – Kladdkake

Verdens raskeste sjokoladekake – Kladdkake

Kladdkake er min absolutte favoritt. Den smaker fantastisk, er enkel å lage og kastes sammen på null komma niks. Er du en av dem som til stadighet må bake kake til en eller annen klubb, eller et event så er denne kaken perfekt. Den passer godt inn i en hverdag som kanskje er preget av tidsklemma. Kladdkake er som en brownie, men smaker enda bedre og er enda litt seigere. Kladdkaken blir som regel servert med noen bær og et lite melisdryss, men vi har tatt kaken et steg lengre og serverer den med smeltet kokesjokolade blandet med litt smør. Jeg lover deg, denne kaken kommer garantert til å bli din nye sjokoladekake favoritt.

kladdkake
Kladdkake med krem, bær og sjokoladesaus.

Kladdekaka er opprinnelig en svensk klassiker og er så populær at den har sin egen dag i Sverge, «kladdkakans dag», 7. november hvert år. Vi liker denne så godt at vi kan fint ha «kladdkake dag» hver dag.

Dette trenger du:

  • 2 egg
  • 100 g smør
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 4 ss kakao
  • 2 plater mørk kokesjokolade
  • 2 ss smør

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175 grader. Har du ikke varmluftsovn kan du regne med litt lenger steketid.
  2. Smelt og avkjøl smøret.
  3. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp eller en slikkepott. Sørg for at du rører ut alt melet så du slipper å få ustekte melklumper synlig i kaken når den skjæres opp.
  4. Ha deigen i en liten, rund form med bakepapir i bunnen.
  5. Stek kaken midt i ovnen i ca 35 min.
  6. Kaken må ikke steke for lenge, så ta kaken ut av ovnen når toppen på kaken virker stekt. Når du rister litt på formen så skal den bevege seg litt, akkurat som når du beveger litt på en pudding.
  7. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.
  8. Mens kaken står til avkjøling smelter du kokesjokolade og smør på lav varme. Rør forsiktig i sjokoladen når alt er smeltet.
  9. Hell sjokoladeblandingen over kaken mens den fortsatt står til avkjøling.
  10. Når kaken og sjokoladeblandingen er kald tar du kaken ut av formen, tar vekk bakepapiret og skjærer kaken i fine stykker.
  11. Servér kaken med friske bær ( hvis du har) litt melis og gjerne vaniljeis eller nypisket krem. Nærmere himmelen kommer du ikke

Det er viktig at kaken får stå og sette seg litt før du skjærer i den. Kaken skal være litt seig og klebrig, akkurat som en brownie, bare enda seigere.

Kladdkake går så raskt å kaste sammen at den er perfekt å servere uventete gjester. Du kan fint fryse den og ta den opp når du trenger den. La den stå fremme på kjøkkenbenken å tine, det går rimelig kjapt. Vil du at den skal smake ekstra nybakt kan du ha den noen minutter i ovnen, da får du en lun og deilig kake. Kladdekake tåler også å stå flere dager i kjøleskapet, selv om det sjeldent skjer. Den blir gjerne spist opp lenge før du trenger å bekymre deg for om kaken har blitt dårlig eller ei.

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker

Sponsede artikler

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...

Elsker du å sy? Slik velger du den perfekte Symaskinen

Redsign og egenproduksjon har fått en voldsom oppsving de siste årene, og enda mer nå når vi er mer hjemme enn noen gang. Det...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Dette bør du vite når du skal velge lister til boligen din

Når du renoverer, pusser opp eller bygger nytt er det enormt mange valg du må ta underveis, et av valgene er å velge lister....

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik kvitter du deg med skjeggkre

Skjeggkre og sølvkre er faktisk ikke de samme krypene selv om man skulle tro det. Skjeggkre er større og har lengre haletråder. I tillegg...

Slik velger du den perfekte Komfyren

Hvis du er glad i å tilbringe tid på kjøkkenet med å lage god mat er en god komfyr alfa omega. En komfyr skal...

Slik oppdager du Veggedyr!

Veggedyr er kryp du ikke har lyst til å få inn i hjemmet ditt. De er vanskelige å oppdage og enda vanskeligere å bli...

Slik velger du den perfekte Massasjestolen

Etter en slitsom arbeidsdag, en tøff treningsøkt eller bare etter en helt vanlig hverdag, passer det perfekt å komme hjem til en pleiende massasjestol....

Slik får du Drømmebadet med Badekar

Det er lite som slår følelsen av å kunne komme hjem etter en lang arbeidsdag og la deg synke ned i et godt og...