Er du en som meg som elsker ostekake, men synes det tar litt vell lang tid å lage? Særlig når søthungeren skriker innvendig og alt du klarer å tenke på er knuste kjeks vendt i smør, sammen med gelé og deilige ostemasse. Vell, fortvil ikke vi har verdens raskeste ostekake i glass, som er laget på null komma niks.

ostekake
Ostekake I glass, en helt vanlig mandag.

Vi har valgt jordbærgéle til denne ostekaken, men du kan fint velge akkurat den smaken du  vil ha. I tillegg har vi brukt ferdig gele som kan brukes som den er rett fra boksen. Om du ønsker mer finesse kan du lage gelé fra pose og helle den forsiktig over ostemassen i det den begynner å bli kald. Merk deg at det da tar lengre tid å lage ostekaken.

Dette trenger du:

 • 1/2 pakke digestive kjeks
 • 1/2 dl med flytende Melange
 • 1 pakke ferdig jordbær gelé
 • 1 pk philadelfia smøreost
 • 6 ss melis
 • 4 glass

Slik gjør du:

 1. Ta frem en brødpose eller en pose med zip- lukke funksjon.
 2. Pytt kjeksen i posen og lukk den godt. Da er det bare å banke løs på kjeksene i posen, helt til de er helt oppsmuldret.
 3. Legg en liten neve med kjekssmuler til side.
 4. Ha resten av kjekssmulene i en bolle og tilsett flytende Melange. Ikke ha i alt smøret med engang, du vil ikke at kjeksblandingen skal være flytende, så ta i litt og litt. Kjeksblandingen skal ikke være flytende, den skal være fast. Smøret skal binde kjeks smulene sammen til en kjeksmasse.
 5. Ha philadelfiaost og melis i en bolle og pisk ostemassen godt sammen så alt blander seg.
 6. Geléen kan du bruke som den er, men du kan også varme den opp i en kjele. Da får du muligheten til å lage gelé mønster, eller hvis du vil ha et skikkelig gelé lokk kan det være greit å varme den opp, for så å la den stivne igjen. Ønsker du deg derimot en rask ostekake bruker du den som den er. Geleén har du i en liten bolle, «hakk» den opp med en gaffel.

Montering:

 1. Ta frem 4 glass, eller mer hvis du har flere gjester.
 2. Legg i ett lag med kjeksmasse i bunnen av hvert glass.
 3. Fyll glasset halvfull med ostemasse. Her kommer det litt an på størrelsen du har valgt på glassene. Små kjøkkenglass er best.
 4. Ha kjeks smuler over ostemassen, og topp det hele med hakket gelé, og et jordbær delt i to til pynt.

 

Det er få desserter som er så populære som nettop ostekaka, og jo fortere det går å lage den, jo bedre er det. Du kan få ostekake som er bakt i ovnen og ostekake med gele i både ostemassen og på toppen. I dag har vi valgt en enkel og rask variant som smaker helt fantastisk. Å kunne diske opp med noe som smaker så deilige og som ikke tar lange tiden å lage, det kan føles som ren og skjær luksus i en ellers så travel hverdag.

 

Vi ønsker alle en fantastisk uke og kos dere med deilige middager og god dessert 🙂

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker