Denne supre klippekrans Kringla med sjokoladesaus kan du bake i dag

Denne supre klippekrans Kringla med sjokoladesaus kan du bake i dag

Hvetebakst er noe mange av oss liker, ja mange av oss faktisk elsker det. Det er noe spesielt med duften som fyller huset når hvetebaksten står i ovnen og godgjør seg. Alle sirkler inn og ut av kjøkkenet vell viten om at snart kommer godsakene på bordet, og alle vil være førstemann til fatet. Å lage kringle er ingen vanskelig sak, og smaker alltid fantastisk. Vi har funnet en enkel og smakfull kringle som alle rundt deg kommer til å juble over.

Klippekrans kringle er ikke vanskelig selv om det kan virke litt sånn med en gang. Husk at når du klipper i kransen må du ikke klippe mer enn 1 cm ned i deigen, og etter du har klipt drar du klippe endene litt hit og dit. Den kommer til å se flott ut på bordet.

Kringle for store og små

kringle
Du må ikke klippe i kringla, men den vil se flott ut om du velger å gjøre det.

Å lage en kringe en søndags morgen er noe resten av huset kommer til å sette pris på. Du kommer garantert til å bli kronet til helgens dronning. Du må ikke klippe i kringle kransen, men den kommer til å se veldig flott ut om du velger å gjøre det.

Dette trenger du til én stor kringle:

  • 50 g gjær
  • 100 g smør
  • 3 1/2 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 500 g hvetemel
  • Sjokoladesaus

Fyll:

  • 2 dl nugatti

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle.
  2. Smelt smøret og hell i melken. Avkjøl og la blandingen bli lunken.
  3. Hell blandingen over gjæren og rør til gjæren er oppløst.
  4. Tilsett sukker.
  5. Ha i så mye mel at at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Bruk litt og litt mel så du ikke har i for mye mel av gangen.
  6. La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse i ca 1 time.
  7. Strø over mel på et bakeunderlag og kna deigen lett.
  8. Kjevle deigen til et rektangel som måler 20* 40 cm.
  9. Smør på nugatti, men ikke helt til kanten.
  10. Rull deigen fast sammen fra langsiden.
  11. Kle en stekeplate med bakepapir og form deigen til en sirkel.
  12. Legg kringla med brettesiden ned.
  13. Klipp i kringla med ca 1 cm tykke biter, nesten gjennom deigen.
  14. Brett bitene tilbake vekselsvis til høyre og venstre.
  15. Etterhev kringlen under plast på et lunt sted i ca 30 minutter.
  16. Pensle med sammenpisket egg.
  17. Stek midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter. Har du ikke varmluftsovn må du regne med litt lengre steketid.
  18. Avkjøl kringla på rist.

Når kringla er helt kald så ringler du over litt sjokoladesaus, gjerne rett før servering.

 

Kringla fylles med intet mindre en nugatti. Hele familien kommer til å elske denne varianten. Husk at du fint kan fryse ned restene av det dere ikke spiser, så har du noe ekstra i fryseren du kan servere hvis det skulle komme gjester på besøk.

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker

Sponsede artikler

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...

Elsker du å sy? Slik velger du den perfekte Symaskinen

Redsign og egenproduksjon har fått en voldsom oppsving de siste årene, og enda mer nå når vi er mer hjemme enn noen gang. Det...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Dette bør du vite når du skal velge lister til boligen din

Når du renoverer, pusser opp eller bygger nytt er det enormt mange valg du må ta underveis, et av valgene er å velge lister....

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik kvitter du deg med skjeggkre

Skjeggkre og sølvkre er faktisk ikke de samme krypene selv om man skulle tro det. Skjeggkre er større og har lengre haletråder. I tillegg...

Slik velger du den perfekte Komfyren

Hvis du er glad i å tilbringe tid på kjøkkenet med å lage god mat er en god komfyr alfa omega. En komfyr skal...

Slik oppdager du Veggedyr!

Veggedyr er kryp du ikke har lyst til å få inn i hjemmet ditt. De er vanskelige å oppdage og enda vanskeligere å bli...

Slik velger du den perfekte Massasjestolen

Etter en slitsom arbeidsdag, en tøff treningsøkt eller bare etter en helt vanlig hverdag, passer det perfekt å komme hjem til en pleiende massasjestol....

Slik får du Drømmebadet med Badekar

Det er lite som slår følelsen av å kunne komme hjem etter en lang arbeidsdag og la deg synke ned i et godt og...