Varme og hverdagsluksus med Peisbord

Varme og hverdagsluksus med Peisbord

Mange av oss er glad i lange sene kvelder ute på terrassen eller i hagen. Gjerne så tidlig på sesongen som overhodet mulig, men ofte er det litt vell kaldt. Sørger du for en ekstra varmekilde ute kan du starte sesongen akkurat når du måtte ønske, uten å fryse. Et peisbord holder deg varm og vil gi en helt spesiell  atmosfære, uten hverken flygende brennbare gnist, eller sjenerende røyk. Et peisbord vil være den naturlige samlingsplassen og er perfekt peiskos enten hjemme eller på hytta.

Vi har snakket med Fredrik i Elementi.no og fått noen råd og tips til hva vi bør tenke over når vi skal velge oss et peisbord.

Peisbord hjemme eller på hytta

Et peisbord kommer i mange lekre varianter og er å få i flere størrelser. Du kan velge mellom alt fra barbord, loungebord, granittbord, spisebord til peiskrukker. Uansett hvilken stil eller smak du har vil du garantert finne et som passer til akkurat deg.

Følelse av luksus

peisbord Metropolis
Metropolis- et peisbord med god plass til både drikke og mat samtidig som du holder deg varm / Elementi.no

Et lekkert peisbord som gir god varme til kalde kvelder gir en automatisk følelse av luksus. Velger du et peisbord som har en god størrelse kan du servere både mat og drikke samtidig som du og dine gjester holder dere gode og varme ut i de små morgentimer. Et peisbord passer like godt på hytta som hjemme og vil gi deg mange gode sommerkvelder.

Forleng utesesongen

bordpeis kingsale
Kingsale- Et peisbord som har god og romslig plass hvor du får plass til alle du er glad i. / Elementi.no

Det er lite som føles så godt som en kveld på uteplassen og særlig hvis du har muligheten til å holde deg god og varm. Med et peisbord får du muligheten til å forlenge utesesongen betraktelig. Du kan starte sesongen tidligere og avslutte den senere enn normalt, nettop fordi et peisbord sørger for at du ikke fryser, helt perfekt for alle som liker å site mye ute. Pakk deg inn i et pledd og nyt mang en kveld sammen med de du er glad i.

Hvor stor plass har du?

peisbord manhatten
Manhatten- et peisbord som gir et eksklusivt og luksuriøst uttrykk. / Elementi.no

Alle har ikke hverken store terasser eller hager, men du kan likevel kunne glede deg over litt ekstra varmende luksus. Peisbord kommer i flere størrelser og du vil garantert finne et som passer hos deg.

Materiale

Granville
Granville- Et lekkert peisbord er gir rom for mange rundt varmen fra peisbordet / Elementi.no

Når du skal velge deg et peisbord bør du velge et som er laget av et værbestandig materiale. Velger du et som er laget i glassfiberarmert lettbetong vil ikke peisbordet ta skade av å stå ute i vær og vind. Du slipper å oppleve at peisbordet ditt flasser eller blir famlet og stygt siden det trygt kan stå ute hele året. Husk at hvis du ikke bruker peisbordet ditt gjennom vinteren bør du pakke det inn og lagre det så tørt du kan.

Sikkerhet

peisbord rund
Lunar bowl- Inviter dine venner til en lun kveld og gode historier rundt bålet./ Elementi.no

Et gassdrevet peisbord krever at du tar et par forhåndsregler. Det skal ikke brukes inne, kun ute, eller i en hagestue som har minimum 25 % luttilgang. Et peisbord er ikke egnet til å bruks som grill. Bruk det som den fantastiske varmekilden den er og invester i en grill ved siden av.

Enkel montering

pesibord aurora
Aurora- Med varmen fra peisbordet kan du sitte ute til langt ut i de små timer/ Elementi.no

Et peisbord bør være enkelt å montere samt at du bør kunne få det levert på døren. Sørg for at alt du behøver å gjøre er å pakke det ut og koble til gassen. Det gjør du på akkurat samme måte som når du kobler til gass på gassgrillen din. Lettere kan det ikke gjøres. Borte er de dagene da alt kom i flatpakke med uforståelige bruksanvsinger, det smaker som luksus.

Vedlikehold

peisbord tube
Lava tube- tar liten plass og skape hyggelig atmosfære på uteplassen din./ Elementi.no

Det kreves ikke mye vedlkehold med et peisbord, men du bør sjekke gass-slangen jevnlig. Når du mottar bordet ditt følger det med litt ekstra sement som du kan bruke hvis du har vært uheldig og fått et skår i peisbordet ditt. Det følger også med litt grå farge som kan brukes hvis du har fått noen skjemmende riper. Mye kan skje i en hektisk hverdag, og da er det greit å vite at du har det du trenger for å fikse en liten ripe eller to.

Garanti og service

peisbord elementi
Birmingham-Lekkert peisbord med god høyde. / Elementi.no

Når du skal velge deg et peisbord bør du velge en faghandler som har fokus på kundeservice og garanti. Du bør få 2 års garanti på varen du velger, og kundeservice bør være enkel å få tak i. Elementi.no er kjent for sin gode kundeservice og de vil alltid gjøre alt for at du skal være fornøyd.

Et peisbord på uteplassen er ikke bare praktisk, det ser lekkert ut også. De fleste av oss har nok friskt i minne hvordan det var å sitte ved en bålpanne, hvor du garantert klarte å sitte midt i røyken uansett hvor du valgte å sitte. Med et peisbord slipper du bål-lukt i håret og du holder deg god og varm lenge.

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...