10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

Å ha et kjeledyr er veldig hyggelig for både store og små, og hunder er veldig populære. Det finnes en mengde hunderaser å velge mellom, og det kan være greit å sørge for å finne den rasen som passer perfekt for deg og din familie. Hunder krever en del av sin eier og da er det viktig at du og dere velger en hund som passer deres livsstil. Små hunder er enkle å ha med å gjøre samt at de tar liten plass. De er praktiske å ha med seg nesten overalt og barna får ofte et godt forhold til dem. Vi har funnet ti små hunder som er perfekte for barnefamilier.

En hund vil gi både selskap og stor ansvarsfølelse. Ved å velge en hund som er enkel for barna å håndtere vil de få et godt forhold til hunden samt følelsen av å ta vare på noen som virkelig trenger dem. Husk at selv om små hunder er søte er det ikke alltid de er barnevennlig så sørg for å gjøre noen gode undersøkelser før du velger ut en ny bestevenn.

Bichon havanais

hund
Foto: Rigmor Gjærum

Denne hunderasen kan du trygt ha sammen med barna. De elsker alt og alle, også katter hvis du har det i familien fra før. I tillegg er dette en perfekt hund når det kommer til allergi siden den røyter lite. Den er smart, lettlært og enkel å ha med å gjøre. Som voksen vil den veie mellom fem og seks kilo og ha en mankehøyde fra 23 til 27 cm

Puddel

puddel

Puddelen kommer i flere størrelser og vil du han en liten puddel kan du velge dverg eller toypuddel. Puddlene er glade hunder som er raske og lærevillige og passer godt i barnefamilier. En puddel trenger en del aktivitet og er helt avhengig av mye mental stimulering. Pudlene elsker å være midtpunktet og vil kreve sin plass på en bedårende måte.

Husk at en puddel trenger en del pelsstell, men det kan du sette bort til en hundefrisør. Selv om en puddel passer i en barnefamilie er. den ikke veldig begeistret for de helt minste barna. De passer best med barn fra fire år og oppover.

Mops

mops

Dette er en av de beste familiehundene. Den elsker både stort og smått og er kjent for å være veldig forsiktig med de minste barna. Selv om dette er en perfekt hund for barnefamilier med barn i alle aldre bør du være klar over at mopsen kan komme med en del arvelige sykdommer og lidelser.

De har bl.a en veldig kort snute som kan føre til pusteproblemer og følgesykdommer. De er helt avhengige av å være i god form og må ikke bli overvektige. Mopsen kan også røyte en hel del, men den røyter mindre om du er flink til å børste den ofte.

Bolognese

bolognese

Dette er en italiensk rase som er nært beslektet med Bichon havanais og malteseren. Bolognese elsker både voksne og barn og er en livlig og glad krabat. Den er kjent for å skape gode bånd til sine eiere og du må regne med at den vil følge etter deg overalt. Den går godt sammen med familien sin, men kan være litt skeptisk til fremmede. Det kan være litt ekstra pelsstell med denne rasen for den skal helst ikke klippes. Den røyter lite og anses som allergivennlig.

Malteser

malteser

Denne rasen er en perfekt selskapshund som liker barn. Den er smart og lettlært og passer perfekt for familier som ser etter sin første hund. En malteser er ekstremt lojal mot familien sin, samtidig som den er nyskjerrig og glad når den møter andre. Den trenger en del mosjon og mental trening, men ikke mer enn at det er overkommelig.

En malteser har lang pels, men anses som både «røytefri» og allergivennlig. For å slippe mye pelsstell bør du klippe den kort så lenge du ikke skal ha den som en utstillingshund.

Shih tzu

shit tzu

Dette er en av de eldste hunderasene og stammer opprinnelig fra Kina. Dette er en utrolig flott selskapshund som er stille og rolig. Den går godt sammen med barn i alle aldre. Den trenger ikke mye aktivitet og er generelt bedagelig anlagt. Den går som regel godt overens med andre hunder og den er relativt enkel å få lydig. Den liker seg best sammen med familien sin og du må regne med at den henger etter deg stort sett over alt.

Denne rasen kan du også klippe kort så gjør du det enklere for deg selv med tanke på pelsstellet.

Yorkshire terrier

yorkshire

Dette er ikke store krabaten og veier som regel ikke stort mer enn 3 kilo i voksen alder. Dette er en spennende rase og du kan få litt å bryne deg på. Den kan være både sta og krevende så her er det viktig med litt ekstra disiplin. Den går godt sammen med barn, men kan bli litt usikker av de helt minste barna.

Den passer best sammen med barna fra fire år og oppover. Det er likevel en forskjell på om det kommer et lite barn inn i familien eller om den vokser opp sammen med et mindre barn. Vokser den opp med små barn vil den lære seg bedre å forholde seg til dem. Denne rasen trenger å være i aktivitet og passer dermed best hos en litt aktiv familie som har tid til å leke med den.

Cavalier King Charles spaniel

cavalier

Dette er den perfekte hunden for familier som har både store og små barn. Den er veldig sosial og elsker å ligge sammen med deg. Den trenger en del aktivitet i form av både bevegelse og mental stimulering.

Dette er den perfekte hunden for både lydighetstrening og agilitytrening. Denne rasen kan ha en del arvelige sykdommer som du bør se litt ekstra på hvis du vurderer en cavalier.

Griffon bruxellois

Griffon_Bruxellois_face

Denne rasen trenger en del tid sammen med eierne sine og er ikke den beste rasen hvis den må være mye hjemme alene. Den er aktiv og energisk og elsker å leke seg rundt i huset, men passer best sammen med barn fra fire år og oppover. Den trenger ikke veldig mye aktiv trening, men den trenger å bli mentalt utfordret.

Chinese crested

chinese crested

Denne rasen kommer både med og uten hår og passer veldig godt som en familiehund. De er kjent for å elske å leke og er veldig forsiktig med små barn. Disse hundene kan være litt krevende å trene opp så det kan lønne seg å ha litt erfaringer med hunder fra før. De er langt i fra dumme, men de er sta og du må regne med å trene med den jevnlig.

Om du velger en hårløs Chinese crested må du være klar over at den kan bli solbrent på sommeren og fryse på vinteren. Den kan også bli tørr i huden og kan ha behov for fuktighetskrem.

Dette bør du tenke på

Selv om du velger en hund som er kjent for å være barnevennlig må du alltid bruke litt tid på å tilvenne en hund til å være sammen med barn, uansett alder. De minste barna har ikke forståelse for at en hund er et dyr og kan dermed «skade» hunden slik at den gjør utfall. I de fleste tilfeller vil det gå bra, men bruk litt tid på tilvenningen og velg riktig hund så er du på den sikre siden.

Når du velger en hund for deg og familien din er det også viktig at du finner en god oppdretter. Mange avler frem hunder over en lav sko og tar lite hensyn til sykdommer som de forskjellige hunerasenen kan være utsatt for. Les deg opp om oppdretterne og sørg for at valpen din kommer med det aller beste utganspunktet.

Lykke til på din søken etter en fantastisk famlievenn ?

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...