11 Nydelige Hunder som Ikke Røyter

11 Nydelige Hunder som Ikke Røyter

Det er koselig med en liten venn i hverdagen, og da gjerne en som ikke røyter. Hunder som er røytefrie blir ansett som allergivennlige og passer i de fleste hjem. Det kan likevel skje at noen dessverre er allergiske uavhengig av pelsen de firbente kommer med, så det kan være en fordel å finne ut om du, eller noen i familien din er allergiske. Vi har funnet 10 nydelige hunder som ikke røyter som kanskje kan bli din nye følgessvenn.

Å skaffe seg en hund bærer også med seg et stort ansvar, og det er viktig at du og din familie har tenkt nøye gjennom hvordan dere vil fordele oppgaven med å få et nytt familiemedlem. En hund trenger omsorg, selskap, bevegelse, og masse kjærlighet.

Bichon frisé

bichon
Lærevillig og familievennlig.

Denne hunderasen er leken og fullstendig bedårende. Den har myk og krøllete pels, men du må regne med at den trenger en del pelsstell. Den må børstes daglig, bade ukentlig, eller annenhver uke og pelsen må trimmes ofte. Denne lekne rasen passer godt til agility.

Giffon Bruxellois

Griffon_Bruxellois_face
Aktiv og livlig.

Denne er livlig og veldig aktiv. Den trenger mye tur og stimulering. Den har kort hår og er å regne som røytefri. Pelsen er i tillegg lettstelt og trenger kun å bli børstet og badet innimellom.

Kinesisk nakenhund

nakenhund
Koselig selskapshund.

Dette er den perfekte selskapshunden med en fantastisk personlighet.Det finnes to varianter av kinesisk nakenhund. Den ene nesten hårløs med litt hår på hodet, ørene, anklene og halen. Så har du powderpuff rasen, som har dobbel pels med langt, mykt hår. Velger du en kinesisk nakenhund er det viktig å huske at denne rasen kan bli solbrent og må derfor smøres med solkrem når den skal være ute.

Malteser

malteser
Sosiale og lærenemme.

Maltesere er flotte førstegangshunder. De lærer fort og kommer stort sett godt overens med både barn og andre hunder og dyr. Den har veldig lang pels, men er likevel røytefri. Den brukes ofte som utstillingshunder og det krever mye av eierene for å holde orden på pelsen. Skal du ikke stille den ut kan du fint klippe pelsen kort så blir det mindre å jobbe med. Du må likevel regne med jevnlig bading og pelsstell.

Puddel

puddel
Perfekt familiehund.

Puddlene kommer i fire forskjellige størrelser. Toy som er den minste, dvergpuddel, mellompuddel og kongepuddel. Disse blir regnet som de ultimate allergivennlige hundene. De er smarte, lærer fort og er perfekt som familiehund. Den krever en del pelsstell, men det beste er å klippe den kort. Da behøver du kun å bade den med jevne mellomrom og sørge for at pelsen er ren og stelt.

Komondor

Komondor
Perfekt som vakthund.

Denne artige hunden har pels som ser ut som rastafletter. Den ble tidligere brukt som gjeter og vakthund så dette er en hund som trenger å «jobbe litt». Den er sterk, smart og ikke minst rask og tåler det meste av ruskevær. Gemyttet på Komondoren tilsier at du må være flink til å sosialisere den fra den er liten. Som gammel vakthund kan den fort bli aggressiv mot andre hunder, eller fremmede i huset. Men den er ekstremt lojal ovenfor sin familie og er den perfekte turkameraten.

Dvergschnauzer

Dvergschnauzer
Aktiv og elsker å være i bevegelse.

Dette er en særdeles aktiv krabat som trenger mye bevegelse. Den er perfekt som en turvenn og hvis du er flink til å holde pelsen kort trenger du nesten ikke gjøre mer enn å børste den jevnlig.

Portugisisk vannhund

porogisisk vannhund
Fantastisk familiehund.

Denne rasen har et herlig gemytt og er utrolig lett å lære opp. Den liker å slappe av like mye som den liker å bevege seg, og passer for deg som liker litt av alt. Pelsen er kort, men du må huske å børste den jevnlig hvis ikke kan den få problemer med pelsen.

Afghansk mynde

Afghan_Hound_blond_portrait
Rask og flott, krever mye stell.

Det finnes nesten ingen annen hund som oser mer av klasse enn denne rasen. Selv om den røyter lite må du regne med mye pelsstell. Hver uke må den børstes skikkelig slik at ikke pelsen rekker å tove seg.

Bichon havanais

hund
Foto: Rigmor Gjærum

Disse hundene er kjent for sin strålende og livlige personlighet. De er små og trenger ikke all verdens med aktivitet, men setter pris på å bli stimulert. Denne rasen har lang tykk pels, men mange klipper hunden sin kort i perioder av året. Den kan røyte litt, men med jevnlig stell som børsting av pelsen samt et bad og litt klipp vil du merke veldig lite til eventuell røyting.

Irish softcoated wheaten terrier

hund2

Dette er en modig og leken hund med masse energi og vitalitet. Den er nysgjerrig og elsker være med der ting skjer. Denne hunden kan ofte gjøre det bra i lydighetstrening, som redningshund og i sport som agility. Pelsen på denne hunden er en stor fordel, den røyter ikke og har ikke underull. Pelsen trenger en god del stell hvor du må påregne å børste den jevnlig samt å klippe den.

 

Alle hunder legger fra seg litt hår, men det er forskjell på hvor mye. De hundene som ikke slipper hår i hopetall blir sett på som røytefrie. Fordelen er hvis du har allergi i familien samt at du slipper hår overalt. Husk på når dere skaffer dere hund at dere skaffer en hund som passer deres livsstil. Er dere mye hjemme? Liker dere best å være inne? Elsker dere lange turer i skog og mark? Det finnes en hund for hvert behov, men det aller viktigste er at den får masse kjærlighet og omtanke.

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...