hund forside

Om du har en bestevenn på fire ben, eller du har møtt en hund, har du sikkert lagt merke til at de ofte slikker på deg. Noen synes det er helt greit at hunden gjør det, mens andre er ikke fult så begeistret og ser på det som en uvane som hunden har. Det er faktisk noen grunner til hvorfor hundene slikker deg både i ansiktet og på f.eks bena. Vi har tatt en kikk på hva som kan være årsaken til denne handlingen hos hunden, og årsaken kan vise seg å faktisk være koseligere enn du tror.

Hunder har som kjent ikke språk og forsøker iherdig å kommunisere med deg ved hjelp av sitt eget kroppsspråk, og du kommer langt hvis du lærer deg å forstå hundens måte å «prate» på.

Derfor slikker hunden deg i ansiktet

hund 1
Når hunden slikker deg så er det hans måte å kommunisere med deg på.

Slikking er et instinkt som hunden er født med og den vil på den måten vise deg hva den kanskje trenger, eller faktisk også føler. Det er mulig å avvenne hunden fra å slikke deg med å f.eks ignorere det når den gjør det. Når den ikke får respons vil den til slutt gi opp.

1Hunden er sulten

huns sulten
Hunder kan slikke deg for å signalisere at den er sulten.

Når hunden er valp vil moren slikke valpen sin for å sørge for at den blir ren og pen, samt for å regulere pusten. Det er vanlig at valper slikker moren sin rundt munnen som et tegn på at valpen er sulten. Fortsetter slikkingen når valpen har kommet hjem til deg kan det være den forsøker å kommunisere at den er sulten.

2Håp om oppmerksomhet

hund ryggen
Hunder elsker oppmerksomhet.

Hunder kan bruke slikking som et tegn på at den ønsker kontakt og oppmerksomhet. Sitter du opptatt med venner eller i en telefonsamtale kan hunden føle seg litt oversett og forsøke å fange oppmerksomheten din. Hunder elsker å alltid være midtpunktet, og kan føle seg tilsidesatt hvis du er opptatt med noe annet. Slikker den deg når du egentlig er opptatt og du forsøker å vende han av med det ved å snakke til den, vil hunden din faktisk føle at den fikk den oppmerksomheten den søkte. Det beste du kan gjøre er å overse handlingen.

3Hunden må på do

hund do

Hunder finner sine måter å formidle sine behov på, som hvis den f.eks må ut på do. Da kan slikking på hånden og litt småbiting være tegnet den gir på at her er det ting på gang. Lær deg å forstå hunden din og se etter om den forsøker å gi deg noen tegn. Det kan være tegnene den prøver å gi har blitt sett på som unoter av deg. Husk de kan ikke prate.

4Hunden synes du smaker godt

hund smak
Hunden din kan rett og slett synes at du smaker fantastisk.

Vi skiller ut salter fra kroppen og disse saltene er det mange hunder som elsker. Det samme er hvis du f.eks har smurt deg inn med en god krem. Hunder har ekstrem luktesans og duften fra en bodylotion kan rett og slett bli for fristende for hunden å motstå.

5Hunden din er glad i deg

hund 3
Hunder føler også hengivenhet.

Du trodde kanskje ikke det at en hund kan vise og føle hengivenhet, men det kan den faktisk. En av måtene den gjør dette på er å slikke deg både i ansiktet og på hendene. Den forsøker iherdig og si at den er glad i deg.

 

Når hunden kommer til deg som valp så har den blitt tatt fra moren sin og du blir automatisk hundens nye leder. Husk at hunder trenger rammer og kjærlighet, akkurat som på et menneskebarn. Hyl og skrik egner seg like dårlig ovenfor en hund som et barn. Behold roen og finn frem litt tålmodighet.

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker