Sjokolade cookies er virkelig en av mine favoritter. Sammen med et stort glass med milkshake er jeg nesten i himmelen. Sjokolade cookies er superenkle å lage og holder seg godt i en lufttett boks. Selv om det er liten fare for at du har mengder igjen når du først har laget dem. De smaker fantastisk og det er et lite stykke lykke i hver bit.
Du kan lage cookies med de smakene du liker aller best. Vi har funnet en oppskrift med sjokoladebiter, men du kan fint bruke hvit sjokolade, litt peanøttsmør eller kakao pulver hvis du vil ha helt mørke sjokolade cookies.
Verdens beste cookies
Cookies med sjokoladebiter er den perfekte avslutningen på en slitsom dag. Hvis du i tillegg unner deg et stort glass med milkshake kommer du i den rette stemningen, og alle dagens strabaser forsvinner som dugg for solen. Vil du lage en porsjon sjokolade cookies kan du ta en del av deigen eller lage en ekstra porsjon og tilsette noen spiseskjeer med kakaopulver, og vips så har du noen deilige sjokolade cookies.
Dette trenger du:
- 225 g smør
- 150 g sukker
- 150 g brunt sukker
- 2 store egg
- 1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker
- 1 ts natron
- 320 g hvetemel
- 350 g chocolate chips eller hakket kokesjokolade
Slik gjør du:
- Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker.
- Tilsett eggene ett og ett mens du fortsetter å piske.
- Rør inn vaniljeessens og natron.
- Bland til slutt inn hvetemelet og chocolate chips, eller grovhakket kokesjokolade.
- Sett deigen kjølig i 30 min.
- Form store kuler av deigen, ca 1 toppet spiseskje med deig til hver cookie.
- Legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir.
- Trykk kakene litt flate med hendene. Cookiesene vil flyte litt utover når du steker dem.
- Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 12-15 min.
- Ta ut kakene når de er litt gyldne i kantene.
- La kakene avkjøle seg på stekeplaten/ stekebrettet i 10 min, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på en rist. Vent med å spise dem til de er helt kalde.
Tips: Kakene kan være litt «lette» på bakepapiret i stekeovnen og bakepapiret kan blafre litt i en varmluftsovn. Legg en gaffel, eller en skje, på hver side av stekebrettet så hjelper det til med å holde bakepapiret nede.
Du får kjøpt skikkelig «amerikanske» chocolate chips i butikker som selger bakeutstyr som konditorfarge, cupcake utstyr og lignende. Du får selvsagt også tak i det på nett. Får du ikke tak i chocolate chips kan du kan fint bruke vanlig kokesjokolade og hakke den opp i små biter, cookiesene vil fortsatt smake fortreffelig.
Vi ønsker alle en god og smakfull uke 🙂