sitron kake hovedbilde

Sitronkake er en frisk og luftig kake som de aller fleste liker. Selve kaken har revet skal fra en sitron, og i glasuren brukes saften fra sitronen. Det finnes mange oppskrifter der ute på sitronkake og noen er enklere enn andre. Vi har landet på en oppskrift som er rask og enkel å lage, uten at du er nødt til å skille eggene, og tenke over når sitronsaften skal i kakedeigen. Kaken er holdbar i kjøleskapet i flere dager og kan nytes akkurat som den er.

Sitronkake er en kake som mange kjenner til og som stadig serveres både hjemme og på cafeer. Kaken har en frisk og syrlig smak, og sammen med melis glasuren, har du en kake de aller fleste vil sette pris på å få servert.

Deilig sitronkake med melis glasur

sitron kake
Sitronkake med melis glasur.

Det kan bli mye tungt krydder i forbindelse med julen og da smaker det godt med en frisk kake med smak av sitron. Husk å vaske sitronen godt før du rasper skallet og har det i kakerøren.

Dette trenger du til én brødform eller én rund kakeform:

> 150 g smør

> 3 egg

> 300 g sukker

> Skall av én sitron

> 2 dl melk

> 300 g siktet hvetemel

> 2 ts bakepulver

> 4 dl melis

> saften av én sitron

Slik gjør du:

  1.  Sett komfyren på 150 grader.
  2. Pisk egg og smør til det er hvitt.
  3. Ha i ett og ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
  4. Ha i skallet fra sitronen, samt mel og melk. Litt og litt annenhver gang.
  5. Hell kakerøren i en kakeform.
  6. Stek kaken i midten av ovnen i ca. 45 min.
  7. Lag glasur ved å skvise ut saften av sitronen, sørg for å ikke få med steinene. Bland sammen med ca. 4 dl melis.
  8. Stikk en bakepinne ned i kaken når det nærmer seg slutten av steketiden. Henger det kakerester igjen på pinnen må du la kaken stå litt ekstra. Når pinnen kommer ut uten deigrester så er kaken ferdig.

La kaken avkjøle seg på kjøkkenbenken til den er helt kald. Rett før servering har du over glasuren. Skjær kaken opp i skiver og servér med en god kopp kaffe eller en fruktig te.

 

Ny uke med nye muligheter, så hvorfor ikke lage en deilig sitronkake som både du og dine kan kose dere med gjennom dagene som kommer? Pakk kaken godt inn og ha den i kjøleskapet. La den ligge litt på kjøkkenbenken før du servere den.

Ta vare på hverandre og kos dere så godt dere kan 🙂

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker