Denne bør du ha i Oppvaskmaskinen

sitron hovedbilde

De fleste kjøkken i dag har en oppvaskmaskin vi kan stable all skitten oppvask inn i, også kan vi gjøre noe annet mens maskinen durer og går. Enda så praktisk den er hender det at oppvasken kommer ut nesten like skitten som den gikk inn, med en skikkelig ekkel lukt som setter seg i all oppvasken. Hvis du ofte opplever at oppvaskmaskinen din både lukter og er full av kalkrester burde du prøve dette trikset. Det er miljøvennelig, koster en slik og ingenting, og ikke minst, det er utrolig effektivt.

Sitronens egenskaper er innimellom litt undervurdert, for med dens antibakterielle egenskaper er denne frukten et must på ethvert kjøkken, og i enhver oppvaskmaskin.

Med sitron i oppvaskmaskinen får du jobben gjort

sitron
Del sitronene i to og bruke begge delene i oppvaskmaskinen.

Det finnes nok av kjemiske midler der ute som lover deg en ren og bakteriefri oppvaskmaskin, men lite er så effektivt som det naturen kan gi oss. Hvertfall i dette tilfellet. Sitronen er kjent for sin evne til å drepe bakterier og passer perfekt til rengjøring.

Dette trenger du:

1 fersk sitron

Slik gjør du:

1 Tøm oppvaskmaskinen slik at den er helt tom.

 

2 Rens og tøm filteret slik at det ikke ligger masse ekle matrester igjen inne i maskinen.

 

3

Del én sitron i to, og putt hver halvdel inn i maskinen. Legg dem et sted hvor de sitter litt fast, som i bestikk-holderen for eksempel.

 

4 Kjør maskinen på det varmeste programmet uten å tilsette oppvasksåpe.

 

Du skal kjøre maskinen kun med sitronene. Når vaskeprogrammet er ferdig tar du ut sitronene og bruker maskinen som vanlig. Nå har du en skinnende ren oppvaskmaskin som lukter rent av deilig sitron. Gjør dette jevnlig så er du sikker på at maskinen din ikke lagrer på en eneste liten bakterie.

Sitroner kan brukes til mer enn matlaging og drikke, og hvis du alltid sørger for å ha én sitron eller to tilgjengelig kan du være helt sikker på at du kan ha et bakterfritt kjøkken. Sitronen er super til å desinfisere kjøkkenet. Den dreper hver eneste lille bakterie som måtte ha sneket seg inn til deg, og i disse dager står rengjøring høyere på agendaen enn noen gang.

 

Visste du dette om sitronen?

For buddhistene er sitron en av de tre velsignede fruktene, sammen med fersken og granateple. Treet blomstrer året rundt og står derfor både med blomster og modne frukter på én gang. Sitronen er sterkt bakteriedrepende, og brukes blant annet til behandling av munnsår.

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker