5 ting du kan bruke sitronen til- som du kanskje ikke visste

5 ting du kan bruke sitronen til- som du kanskje ikke visste

Sitron er en sitrusfrukt som vi bruker til matlaging og gjerne som smakstilsetting i vann. Vi kan ikke spise et fisk eller skalldyrmåltid uten sitronen, og den er ofte helt essensiell i dressinger. Det sies at den kan forsterke immunforsvaret og ha en legende effekt på kroppen. Sitronen er stappet av C-vitaminer, nesten dobbelt så mye som i en appelsin. Vi elsker den i maten vår, men den har også en hel del andre bruksområder, og vi har samlet sammen noen tips som vi er helt sikre på at du kan gjøre deg god nytte av.

Mot kvalme

Sitron

De fleste av oss har hørt at ingefær hjelper mot kvalme, men har du hørt om det gamle kjærringrådet med sitron og en sukkerbit? Vel, i følge de som sverger til naturlige hjelpemidler skal 2 dråper frisk sitronolje på en sukkerbit hjelpe deg gjennom den verste kvalmen. Verdt et forsøk i disse bil og båt-tur dager.

Skinnende blankt sølvtøy

Sølvtøy

Det kan være stressende å få Sølvtøyet fint etter at det har ligget en stund i skapet. Men her er et triks mange sverger til. Legg 10 sitroner i en plastbeholder. Legg sølvtøyet i boksen og la det stå. Skyll sølvtøyet i varmt vann og tørk det med en pusseklut i skinn.

Rengjøring

Sitron 1

Sitronen dreper faktisk bakterier. Tørk skjærefjølen din med saften fra en fersk sitron og bakteriene vil luske avgårde. Dette gjelder særlig hvis du f.eks lager hjemmelaget Sushi. Da er det ekstra viktig med godt renhold siden du tar i fersk fisk som ikke skal tilberedes, men spises rå. Vask alle redskapene du skal bruke, og bruk sitronsaft fra ferske sitroner til å «desinfisere» kniver og skjærebrett.

Micro-ovnen kan være litt tungvin å rengjøre, men sett én kopp med vann blandet med sitronsaft inn i ovnen. La den stå og gå i ett minutt eller to, til vannet har fordampet så blir jobben veldig enkel. Når vannet har fordampet tørker du av micro-ovnen innvendig med en myk svamp.

Muskelsmerter og tannverk

sitronvann

Mange har ofte vondt i kroppen, særlig muskelsmerter. Det sies at hvis du drikker ett glass med mineralvann og tilsetter saften fra én sitron vil smertene forsvinne som dugg for solen.

Har du tannverk og det tar litt tid før du kan komme inn til time? Bland sammen sitron og vann, gurgle det så ofte du må, og tannpinen skal bedre seg.

Bleke håret

Hår sitron

Ja, du kan faktisk bleke håret ved hjelp av sitron, men du blir nok ikke platinablond med det første. Noen sverger til sitron i håret mens andre ikke synes det fungerer optimalt. Alt avhenger nok litt av fargen du har fra før. Det kan være verdt å prøve hvis du ønsker å lysne håret litt nå som sommeren og solen er her.

Men husk at sitron er syre så vær forsiktig. Sett deg ikke ut i solen med ren sitronsaft i håret, det kan gå hardt utover hodebunnen.

Vi har funnet en grei oppskrift, men det finnes flere å ta av der ute. Velg den som passer best for deg.

Dette trenger du:

 • Flytende honning
 • Balsam
 • Sitronsaft
 • Vann
 • En boks å blande det i
 • En skje

Slik gjør du:

 • Bland sammen like store deler honning og balsam. Mengden avhenger av hvor mye du trenger til håret ditt.
 • Bland inn ca. en ts sitronsaft og ca.5 ts med lunket vann i balsamblandingen din.
 • La blandingen stå med lokket på i ca. 15 min før du bruker den.
 • Påfør blandingen i håndkletørt hår.
 • Når håret du ønsker å lysne er smurt inn med blandingen, dekker du håret med et håndkle.
 • Du kan ha blandingen i håret fra 15 til 35 minutter. Det kan være greit å begynne litt forisktig første gangen.
 • Vask håret som normalt når du har sittet tiden ut.
 • Du vil se forskjell på hårfargen din etter at du har gjentatt kuren noen ganger.

Har du sår hodebunn eller eksem bør du avstå fra denne metoden. Det samme gjelder om du har sitrusallergi. Da er er det best å gå til frisøren og bruke fagfolk.

Sitronen er allsidig og det er fantastisk at den kan brukes på flere områder. Ønsker du å dyrke de selv, kan du jo alltids plante et sitrontre hjemme.

When life gives you lemons, make lemonade

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...