Slik får du Drømmebadet med Badekar

Slik får du Drømmebadet med Badekar

Det er lite som slår følelsen av å kunne komme hjem etter en lang arbeidsdag og la deg synke ned i et godt og varmt badekar. De har fått en ny renessanse og er i vinden som aldri før. Tidligere var det stort sett badekar i stål å få tak i. Nå derimot, kommer de også i andre materialer og kan tilpasses akkurat ditt behov. Vil du ha helstøpt badekar, eller kanskje et spa badekar? Selv på små bad kan du få plass til badekar, de kan tilpasses til det behovet du har.

Stilene endrer seg ettersom ti årene går, og nå kommer endelig farger seilende inn i stilbildet. Runde former, varme farger og følelsen av luksus og komfort står sterkere enn noengang.Ønsker du å gjøre endringer på badet ditt er det mye du kan gjøre med noen enkle grep. Vi har funnet noen bad og badekar som vil gi deg god inspirasjon til hva du bør tenke på hvis du vil fornye badet ditt. I tilegg har vi tatt en prat med Rørkjøp A/S og spurt dem om hva vi bør tenke på hvis vi vil pusse opp badet, og samtidig få inn et badekar.

Besøk Rørkjøp her

Finn din stil

Har du et bad i dag som du ønsker å gjøre noe med så har du et hav av farger og stiler å velge mellom. Du må ikke ha alt i samme farge, og du kan fint bruke noe av det du allerede har. Bland brukt og nytt og skap balanse i rommet.

Lek med farger og kontraster

bad rørkjøp 640 1
Lekkert bad i friske farger.Villeroy & Boch / Rørkjøp

Baderom kommer i alle størrelser, og du kan fint blande både farger og stil. Du kan skape kontraster på badet ditt, men du kan likevel ha en rød tråd gjennom stilen. Bruk gjerne sterke farger på én vegg, mens en annen vegg er malt hvitt. Du kan ha en gjennomgående stil i varme farger med både runde og skarpe former, noe som til slutt skaper et helhetlig inntrykk.

Statement bad

Badekar 8
Lek med farger og kontraster med badekar. Karet kommer i 15 ulike farger. Karet kommer for innmuring, og med flere typer av boble/massasjesystem. Villeroy & Boch / Rørkjøp

Hvis du er en av dem som elsker farger, kan du slå ut håret, og velge en sterk farge på badekaret og ha baderomsinnredning i en helt annen farge. For å samle det hele til slutt velger du pynt og interiør som drar opp fargene fra ellementene du har valgt.

Ton i Ton

Baderom i grå betong med flotte nyanser. Viena / Rørkjøp

Du kan leke med farger i samme fargetoner. Grå betong er veldig i vinden om dagen og skaper liv og bevegelse i ethvert rom. Runde former og speil i gull ramme er virkelig prikken over i´en.

Nordisk og klassisk

bad rørkjøp 2
Baderomsmøblene i pastell, Big Dust Pink. Korsbakken / Rørkjøp

Er du en av dem som liker den klassiske stilen best finnes det også mange muligheter. Med lyse vegger og gulv, samt lys innredning får du en mer nordisk stil. Med badekar i runde former og innredning i lyse pastellfarger skaper du deilig harmoni i ett av husets viktigste rom. Ta opp farger og former i rommet ved hjelp av små detaljer i interiøret.

Ta smarte valg

Selv små bad kan du få til å virke romsligere og luftigere enn hva de egentlig er. Det aller viktigste for å få en romslig følelse på badet er å holde det ryddig. Rydd vekk det som tar plass, og putt ting i kurver. Lag gode løsninger for alt du trenger å ha på badet uten at det skaper rot og uorden.

Utnytt plassen

Duravit badekar 4
Shower & Bath Badekar i Durasolid. Duravit / Rørkjøp

Uansett størrelsen du har på badet er det greit å alltid utnytte den plassen du har. Hvis du velger badekar og dusj i ett, bruker du ikke stort mer plass enn hvis du kun har en dusj på badet. Selv med liten plass kan du få akkurat det du ønsker deg. En annen fordel med to i én badekar er at det er en liten dør i badekaret som gjør det enkelt å gå inn og ut av.

Tenk over størrelsen på badekaret

badekar 9
Victoria 1570 badekar i klassisk stil som passer deg med et mindre baderom. Laget i støpemarmor. Westerbergs / Rørkjøp

Du får badekar i forskjellige størrelser og det er viktig at du velger et badekar som passer til deg og din familie. Er det kun du som skal bruke badekaret eller er dere flere som skal nyte en godt og varmt bad? Du kan velge frittstående badekar som blir som et statment møbel. Badekar med løveføtter er en evig klassiker. Disse badekarene er ikke så lange, men til gjengeld er de dype. Det er viktig at du tenker over størrelsen du trenger på badekaret ditt.

Bruk speil

bad med speil
Runde former er inn i tiden, her vist med speil heter Moon. Foss / Rørkjøp

Invistér i et lekkert speil og du vil få en større romfølelse, samt at det ser flott ut. Runde speil er populært som aldri før. Det gir dybde og en følelse av ro, og det er noe vi alle ønsker.

Spa følelse på badet med badekar

Badet er det første rommet du bruker når du står opp om morgningen. Vi bruker badet for å komme oss i orden før vi løper avgårde til livet som venter ute. Badet er også et rom for ro og avslapning. Skap en behagelig Spa følelse på badet. Pynt med planter, kurver, små stener og sett inn en liten radio. Flytt naturen inn, og gi deg selv alt du trenger for å finne ny energi til slitene muskler og et slitent sinn.

Tropisk stemning

badekar 6
Hvitt badekar med Mocca-fargede paneler. Scalabad / Rørkjøp

Å pynte badet med planter og blomster har blitt mer og vanlig, og er med på å skape god stemning. Det finnes mange flotte, grønne planter som trives godt i fuktigheten som oppstår på badet. Du kan lage deg tropisk stemning og sette inn et sitrontre. De elsker fuktig klima og kommer til å stortrives på badet, og det ser lekkert ut.

Bruk naturmaterialer

Gray and wooden luxury bathroom
Flytt naturen inn med stilrene badekar fra serien Mime. Interform / Rørkjøp

Elementer som spiller på naturen gir kroppen automatisk ro, og er du ute etter den ultimate følelsen av Spa i eget hjem, er naturmaterialer veien å gå. Sørg også for å ha belysning som du kan regulere. Det er ikke alltid du føler for full flombelysning på badet.

Hav og bølgeskvulp

La interiøret gjenspeile den du er på ditt bad. Axor / Rørkjøp

Velg gjerne pynt som er både praktisk og pent. Ønsker du deg et bad som gir deg spafølelsen er det greit å bruke farger som matcher det andre du har. Farger i blått og grønt git automatisk assosiasjoner til hav og bølgeskvulp, og er et førstevalg for mange.

Indre ro

Vakkert badekar i dus grønt. Sanipro / Rørkjøp

Det er lite som gir den ultimate følelsen av ro som når vi kan ligge ved sjøen og høre bølgeskvulp. Dette grønne badekaret gir deg hav og strandfølelse hele året.

Trendy og enkelt

Hvitt på badet har vært en gjenganger i åresvis og er fortsatt stor i trendbildet. Samtidig har vi sett at du ikke behøver å være engstelig for å bruke farger. Du kan pynte med farger om du vil det. Du kan til og med male flisene du har på badet. Hva med å male én vegg i en sprek farge og la resten være i den fargen du har? Det er ikke mye du trenger å gjøre for å føle at du har gjort store endringer.

Tenn et lys

badekar 7
Stilrent og flott badekar med overløp. Helstøpt og har ikke avtagbart panel. Kan påmonteres karkantbatteri Vikingbad / Rørkjøp.

Har du kun kraftig taklys kan du sette inn en frittstående lampe. Det vil gi deg det lyset du trenger når du vil trekke deg litt tilbake og tenke over dagens strabaser. Setter du inn et element her og der som har farger, eller som kan bryte opp det du har i dag, vil det bli en helt annen stemning på badet ditt. Tenner du noen deilige duftlys i tillegg så er stemningen fullendt.

Trendy og vakkert

Svart badekar fra Saga/ Rørkjøp.

Ofte trenger du ikke gjøre større endringer på badet enn å ta en runde med malerkosten og kjøpe et skikkelig Statement møbel som dette badekaret i sort. Med enkle kontraster blir badet fort husets flotteste rom.

Gjør det enkelt

badekar 10
Speil fra serien XSquare. Speil med lysfelter i sidene og indirekte belysning opp og nede. Dimmefinksjon og antiduggsystem. Duravit / Rørkjøp.

Det er ikke alltid at hele badet ditt trenger full renovering. Du kan velge å bytte ut kun innredningen og sette inn et nytt badekar der hvor det gamle stod. Det kan være en idé å kontakte fagfolk når du skal bytte badekar og kraner. Rørkjøp har rørleggere i hver eneste kommune i hele Norge som står klare til å hjelpe deg. De er spekket med kompetanse og kan hjelpe deg både med hva du burde velge til bade ditt, og hvordan du skal komme helt i mål med det du ønsker deg.

Å ta seg et bad hjemme er en deilig måte å ruste seg til morgendagens strabaser på. Kjøp inn noen deilige badekuler, sett på rolig musikk og tenn noen duftlys. Da kan det nesten ikke bli bedre. Det er deg vell unt, livet er nå.

Besøk Rørkjøp her

 

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...