Quooker_Classic Fusion Round Messing patina

Kjøkkenet er ofte husets hjerte i en bolig. I en tid hvor kjøkkenet brukes mye til både jobb og lekser, skal også kjøkkenet fungere til hyggelig samvær med familie og venner. Kjøkkenet brukes mer og mer til hverdagslivet og hva er vel da bedre enn å kunne omringe seg med farger og stiler som står i stil til resten av boligen din, og skape rom for lave skuldre og hygge. Men hvordan tror interiørekspertene fremtidens kjøkken vil prege tiden som kommer?

Verdt å vite om kjøkkentrender i 2021

– Vi er stadig mer opptatt av å skape personlighet og unike preg i interiøret vårt, også når det kommer til kjøkken. Vi tør å våge litt mer, både når det kommer til farger og utførelse på kjøkkenet. Det er mye mørke farger i trendbildet, noe som resulterer i at vi fortsatt har en del sorte kjøkken samt lune kjøkken i mørkt beiset tre. Vi skaper helhet med detaljene og lar gjerne vask, benkeplate og kjøkkenkran gå mer i ett ved for eksempel la alt dette være sort, forteller Amalie Fagerli, interiørdesigner- og stylist i interiørkonsulentfirmaet Svenngården.

1Smarte løsninger

Quooker_Flex Black carbon[1] 640
Nå kan gjerne vask, benkeplate og kran gå i ett med samme farge.

Fagerli forteller videre at nåtidens kjøkken er fullstappet med teknologi og smarte løsninger som både gjør det enklere og tryggere å tilberede mat. I tillegg gjør mange av hvitevarene jobben for oss. For eksempel kan vi nevne stekeovner med innlagte programmer som gjør at alle kan klare å tilberede gourmetmåltider. Med apper og hvitevarer som snakker sammen kan vi også ha full kontroll på blant annet matlagingen og innholdet i kjøleskapet med mobilen.

2Kos på kjøkkenet

Varme fine farger regjerer i trendbildet fremover.

Vi bruker mer og mer tid på kjøkkenet som har mer, enn noengang, blitt et naturlig samlingspunkt. Du kan trygt ta noen vågale valg i fargeveien fremover, du kommer ikke til å angre.

Trendbildet fremover henter farger og materialer inspirert av sydligere strøk – slik som brente jordfarger og rødtoner inspirert av sand og jord. Uansett stil, er det én ting som er typisk norsk: Vi liker å kose oss og å ha det lunt, forteller Fagerli.

3Trender i 2021

Foto_Amalie_Fagerli_Trender 640
Trender å legge merke til i 2021./Foto: Amalie Fagerli

Kjøkkentrend:- Vi merker at gylne overflater som aldret messing er på vei frem, og at vi nå tilbringer mer tid på kjøkkenet. Kjøkkenet er ikke bare et statement, men brukes i mye større grad, derfor skal hvitevarer og blandebatterier både være av høy kvalitet og se flott ut.

Trender du kan ta med deg inn i 2021 er preget av en jordlig stil med naturmaterialer. Rustikk porselen og tilbehør i havet og himmelens farger kan du også regne med å se en del av. Men det som virkelig er i vinden om dagen er blandebatterier i alt fra roségull til messing, og det ser utrolig lekkert ut. Særlig når du kan få oppvask-kum i akkurat samme utførelse. I tillegg kan du få et blandebatteri på kjøkkenet som leverer kokende vann på 100 grader. Kjekt i hverdagen når livet er hektisk, og det er akkurat så kjekt som du håper det vil være. Det kan installeres både hjemme og på hytta.

Her er det bare å glede seg, 2021 er rett rundt hjørnet, og kan, uten problem gå 2020 en høy gang 🙂

Kilde: kilde er hentet fra pressemelding fra Quooker.

 

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker