Kjøkken , kjøleskap og en Halv GRIS !

Kjøkken , kjøleskap og en Halv GRIS !

Det skjer stadig fremskritt på huset, gudsjelov. Det skjer nok til at vi kan ta noen avgjørelser. Det føles selvsagt godt, men nå skal vi bestemme kjøkken. Ja, VI! Jeg liker meg godt på kjøkkenet og det er stort sett jeg som lager maten. Ikke fordi snekker’n ikke gidder, men fordi jeg liker å gjøre det, også gjør ikke snekker´n det slik som jeg synes det burde gjøres. Da ryker det fort en overledning hos meg og det er veldig vanskelig å skjule.

For å bevare husfreden lager jeg middagen, også lager snekker’n noen fremragende smørbrød til seg selv, av og til, med noe syltetøy fra innerst i skapet. Han spiser alt så lenge det ikke er gått ut på dato, selv syltetøy som har stått åpnet et års tid. Så lenge datoen ikke er overskredet går det fint. Han er ikke særlig dyr i drift, han momser i seg det som er å finne, mens ungen og jeg mesker oss i deilig Parmaskinke, pesto og flotte solmodne tomater, og er livredde for alt som er gått ut på dato.

skinkefat

Er det noe snekker´n  er kresen på derimot så er det kjøttet. Her holder det ikke med noen seige slintrer til 20 kr pakken, nei her skal kjøttet helst være selvskutt, flådd, hengt på en krok, sirlig partert av en slakter med gullkniv. For snekker’n er ikke bare god med hammer og spiker, nei han liker å traske rundt i skog og mark og skyte dem med spinkle ben og brune øyne i de dype skoger. Jeg har sett nok friluftsserier for et helt liv og hørt nok om hvilke regler som gjelder i skog og mark. Jeg, derimot, liker at kjøttet kommer vakumpakket fra kjøledisken, og vil helst ikke finne et helt ben i fryseren, ei heller en skalle eller tre. Jeg synes alt av vilt smaker einebær og lyng og griner på nesa hvis det kommer et kjøttstykke på benken med en hårkvast på. 

kjøleskap

Snekker´n ønsket seg stort, dobbelt kjøleskap med isbitmaskin. Som sagt så gjort. Vi raste rundt en lørdag opp og ned og rundt i hele Arendal for å finne oss et kjøleskap. En lørdag! Det var folk overalt og for en som elsker hjemmekontor og som ikke ser problemet med sosial diastansering var dette nesten en prøvelse i seg selv. 

Men det ble kjøleskap, sånn dobbelt. Nå er jeg veldig spent på hvor mye det bråker hver gang det detter ned en isklump. For jeg skal nemlig ha kontor vegg i vegg med isbitmaskinen. Og det kan jo by på et par utfordringer for en som til og med irriteres av fuglekvitter en tidlig sommerdag.

kjøkken 640

Så var det kjøkkenet. Jeg har jo sett for meg i hodet hvordan det skal bli. Det er kjøkkenøy og lange benkeplater, sittegrupper og allverdens, men her skjønner jeg at vi står ovenfor en utfordring eller to.

Vinduet på den ene veggen står for lavt i forhold til en eventuell kjøkkenbenk så der må det inn en annen løsning. Kjøkkenøyen kan bare være like bred som en koketopp-plate, hvis ikke så blir jeg nødt til å gå hele fem skritt ekstra når jeg skal sette matvarer inn i kjøleskapet. Det ville da nemmelig kun være tilgang til kjøleskapet ved å gå rundt hele kjøkkenøyen, og ikke som tenkte til nå, hvor det er tilgang til kjøleskapet fra begge sider. Hvis kjøkkenøyen skal være like bred som jeg ønsker vil det bli trangt på den ene siden, men fritt fram på den andre siden. Jaha, det er store problemer i hverdagen skjønner du, en eller to veier til kjøleskapet! 

Snekkern har tatt ned alt av vegger i huset, bortsett fra til doen. Det vil si at hele huset er åpent, så her blir det fri ferdsel. Du skal ikke komme borte i noe på din ferd rundt i huset og alt er klargjort for fremtidige gå-stoler. Så da var det frem med målestokken og vise meg hvor trangt det ble med løsning 1 og hvor trangt det ble med løsning 2, mens problemet er egentlig at han vil ha litt sånn funkis stil, mens jeg derimot, vil ha det hjemmekoselig og lunt. 

Kjøkkendiskusjonen endte i høy C, hvorav jeg avsluttet det hele med ord om som ga uttrykk for sterk misnøye. Vi har altså ikke snakket om det siden, og her må vi nok ha inn noen profesjonelle, både på samarbeidsfronten og kjøkkendelen. Lykke til til de som får den oppgaven. 

gris

Midt oppe i valg av både kjøkken og kjøleskap var Snekkern så heldig at han skulle få en halv gris, og det er jo stas. En sånn gris som har gått ute og koset seg med nøtter og deilige rester, og som ikke har vært annet enn lykkelig i hele sitt liv. Snekkern takket ja og gleder seg stort til juleribba.( Jeg må bare ikke tenke på at grisen engang har vært så søt som denne.)

Han drar avgårde for å hente dette nye kjøleskapet med frys slik at grisen kunne få plass i det. Vel, etter to runder til butikken for å hente kjøleskapet uten at det var klart, ga Snekker ´n opp og hyret et distribusjonsfirma for henting og levering. Grisen, den endte, etter å ha vært på langtur både hit og dit, i fryseren til min tante. Så det blir jul og det blir ribbe, av deilig frittgående gris. På hvilket kjøkken det blir er for øyeblikket veldig uklart, men det jeg vet helt sikkert, er at det å lage ribbe på primus utgår!

 

Ønsker alle en god uke, stay safe 🙂 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...