Slik får du billige vinduer

Slik får du billige vinduer

Når vinduer i et helt hus skal byttes ut er det en relativt stor kostnad for de fleste av oss, og vi vil ikke betale mer enn nødvendig for dem. Men hvordan få tak i billige vinduer? Det er ikke så enkelt som man skulle tro, et vindu er faktisk ikke bare et vindu. Det er mye du må ta hensyn til når du skal bytte vinduene dine og vi har snakket med Endre Knutsen i Prisvinduet.no og fått noen tips og råd på veien for hva man bør tenke over før man går i gang med et vindusskift.

I Norge har det vært tradisjon for trevinduer, men i det siste har flere alternativer dukket opp. Først kom muligheten til å få aluminiums-kledening på ordinære trevinduer. Deretter kom PVC ( plast), og til slutt var det rene aluminumsvinuder som entret det private markedet.

Isolasjonsevne

Hvilken kvalitet tenger du med tanke på isolasjon?

Hvor bor du

hus i snø
Hvor værthard er det der du bor?

Hvor værhardt er det der de skal monteres?

Bruken av vinduet

Hvordan skal de brukes fra innsiden?

Hvor i huset skal vinduene skiftes?

Er det en kjeller, er det en stue eller er det et soverom?

Levetid på vinduet

For mange er det viktig å se på hvor lenge vinduene skal være i bruk? Skal man bo der resten av livet eller skal du selge snart ?

Pris

Når du skal bytte vinduer vil prisen ha mye å si for de fleste. Det du bør tenke over er om du vil ha rimelige vinduer som du må bytte innen kort tid eller om du vil ha vinduer som varer nesten ut din levetid. Samtidig er det å tenke over at skulle du velge rimelige vinduer som gir deg et trekkfull hus vil du ende opp med høye fyringskostnader og da er du i grunnen like langt.

Trevinduer

skrape vinduer
Velger du trevinduer må du regne med en hel del vedlikehold.

skrape vinduerskrape vinduer

Spriket på kvaliteten på trevinduer er stort. Du kan finne trevinduer på svært gamle hus som f.eks Eidsvollbygningen, mens moderne hus som kan ha trevinuder som har behov for å bli byttet etter allerede 15-20 år. De krever vedlikehold og de er sjeldent egnet i rom med høy luftfuktighet slik som på baderom, i kjellere og på soverom. De kan dessverre også råtne fra utsiden og inn om de blir feil montert. Samtidig så ønsker flere og flere muligheten til å slippe bryet med å skrape og male vinduene hvert femte år.

Trevindu med aluminiumsbekledning

Disse vinduene vil hjelpe mot fukt fra innsiden. På badet ,i råe kjellere og soverom der utpust sørger for høy luftfuktighet vil de derimot ikke være til stor hjelp. Samtidig er det viktig og tenke på at et sjiktet mellom treverket og aluminummen på utsiden kondenserer som igjen vil gi vinduet en begrenset levetid. Vinduet vil med tiden slutte å fungere fra innsiden og du står igjen med nok et vindu som må skiftes. Et trevindu med aluminiumsbekledning har også et annet uttrykk enn hva mange ønsker.

Aluminiumsvinduer

Rene aluminiumsvinuder er svært ofte brukt i næring som til butikker, hoteller og kontorlokaler. De er kostbare i innkjøp og har en begrenset isoleringsevne siden aluminium leder kulde som vil gjøre vinduene kalde på innsiden.

Aluminumsvinduer med PVC

Moderne aluminiumsvinduer har PVC i midten av profilen for å bryte kuldebroer. De er svært holdbare og er særdeles robuste. Samtidig er profilene så sterke at det er mulig å lage svært store enheter som passer perfekt til butikkvinduer og cafeer som vil ha store foldedører o.l Med Alu vinduer med PVC blir det mindre vedlikehold, og de har lang levetid også ved hard bruk.

PVC- Vinduer

PVC vinduer vil nok for svært mange være det beste valget. De isolerer bedre enn både trevinduer og aluminumsvinduer. Det finnes mange modeller som ser helt ut som klassiske utadslående trevinduer, samt at de er rimelige i pris. PVC vinduer er populært blant både privatpersoner og i borettslag.

Pvc er bygget som en termos og har galvanisert stål som kjerne for å stive opp profilen. PVC er ikke like stivt som hverken tre eller aluminium, og i noen tilfeller vil det være slik at man må velge et av de produktene for å få f.eks et stuevindu så stort som ønskelig. Den store fordelen med PVC vinduer er at de er robuste, vedlikeholdsfrie og isolerer godt, samt at du får vider du kan ha i mange mange år.

 

Det finnes grovt sett fire typer vinduer og balkongdører, skyvedører og foldedører går inn under samme paraply som vinduer. Ofte er det de samme produsentene mens ytterdører og innerdører er noe annerledes.

Vi ønsker deg lykke til med valg av vinduer og husk at det beste du kan gjøre er å kontakte fagfolk så får du den hjelpen du har behov for. Prisvinduet.no er kjent for kunnskap og kompetanse og står klar til å hjelpe deg når vinduene må byttes ut.

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...