Elleve Tips Til Bedre Søvn

Elleve Tips Til Bedre Søvn

Vi tilbringer rundt 1/3 av livet vårt i sengen og god søvnkvalitet vil påvirke din livskvalitet. Hvem har ikke kikket på klokken og tenkt at sovner jeg nå er det syv timer til jeg må stå opp, så seks timer, så fem timer til jeg må stå opp og slik fortsetter det helt til du sovner av utmattelse og hele den kommende dagen er ødelagt. Vi har samlet noen tips til deg som kan hjelpe deg å få bedre søvn.

Steng sola utesteng sola ute for bedre søvn

Om vinteren er ikke dette så stort problem i Norge. Men på sommeren er det lyst til langt på kveld, og tidlig om morgenen. Dette kan gjøre det vanskeligere for mange å sovne.

Her er det mange løsninger som kommer i mange forskjellige design og prisklasser. Det enkleste og billigeste er nok å dra på IKEA og få deg deg en lystett rullegardin.

En god madrass

pocketfjærer til seng

En god madrass er essensielt for god søvnkvalitet. Hvis man ligger ubehaglige er det lett å ligge å snu seg frem og tilbake i sengen, ikke bare til din egen irritasjon, men også din partner som våkner av at du kaster deg frem og tilbake i jakt på en god sovestilling.

De beste madrassene har det man kaller pocketfjærer. Disse sørger for at du får støtte der du trenger det, ettersom de beveger seg individuelt og ikke samlet.

Velg riktig farge til veggene

velg mørke farger til soverommet

Selv om det er deilig å våkne til friske, sterke farger, er det ikke det beste valget for søvn. Prøv å velge noen mørke bruntoner, blåtoner eller gå for noen nøytrale farger som grått, beige eller hvitt.

Velg riktig pute

velg riktig pute til sengen

Selv om det kanskje høres innlysende ut, riktig valg av pute vil gjøre underverker for søvnkvaliteten din. Selv om den høye puten din passer kjempebra når du vil ligge i sengen og lese en god bok, kan den fort skape problemer for nakken din. Det å ligge med en knekk i nakken hele natta kan raskt skape større problemer enn bare dårlig nattesøvn.

En løsning jeg bruker er å ha to sett med puter, en til å ligge å lese bok med, som er ganske høy og tykk. Når jeg skal sove bytter jeg den ut med en tynn og lav pute som gir meg riktig vinkel på nakken. Flere produsenter leverer nå puter du kan ta ut eller legge til dun av, slik at du får en pute som er akkurat passe for deg.

Temperatur på soverommet

Istapper

Noen liker det kaldt på soverommet mens andre liker å ha det varmt. Dette kan raskt være vanskelig hvis man har noen man deler seng med. Den ene trives gjerne når det vokser istapper på gardinstengene, mens andre gjerne vil kunne ligge naken uten dyne og fremdeles ikke fryse. I følge forskning i England, er den beste soveromstemperaturen mellom 16 og 18 grader. For at begge skal være fornøyd, finn en mellomting eller pakk inn den som fryser mest.

Gjør du dette slipper du å vri og vende på deg og vente på søvnen

  • Legg fra deg telefonen/TVen en time før du skal sove. Lyset fra skjermen lurer hjernen din til å tro at det fremdeles er midt på dagen.
  • Demp lyset i hele huset en time før du skal legge deg. Dette vil forberede hjernen din på at nå er det snart leggetid.
  • Ikke drikke kaffe etter kl 16. Denne er egentlig litt for innlysende, men partneren min drikker fremdeles kaffe til alle døgnets tider og klager på at hun ikke får sove. Kaffe kan ha påvirkning i kroppen i 6-8 timer etter siste kopp.
  • Legg deg og stå opp til samme tid. Dette vil hjelpe deg å holde en god søvnrytme. (ja, selv i helgene 😉 )
  • Ikke drikk noe 1-2 timer før du skal legge deg. Dette minsker sjansen for at toalettbesøk midt på natten.
  • Ta et varmt bad 90 minutter før leggetid. I følge denne studien, hjelper det på søvnkvaliteten.

Så legg fra deg telefonen nå, og legg deg 🙂 God natt!

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...