Super raskt brød med Müsli
La oss bare innrømme det med engang, det hender vi opplever å måtte sende med våre små håpefulle knekkebrød, eller noen kroner, som matpakke på mandag morgen. Det er fort gjort å glemme å kjøpe brød for hele helgen, og for mandagen som kommer. Men fortvil ikke! Vi har funnet en super grei oppskrift med ingredienser de fleste allerede har hjemme. Etter å ha laget dette brødet én gang, kommer du til å » glemme» å kjøpe brød mange ganger fremover. Dette brødet har lang steketid , men til gjengjeld slipper du å dra frem kjøkkenmaskinen. Du blander alle ingrediensene rører litt, og det var det .
Dette trenger du :
- 200 g. Sukkerfri Müsle med havregryn. Har du ikke müsli med havregryn. så kan du tilsette havregryn til müslien.
- 325 g. Sammalt Hvete
- 6 g. Tørrgjær
- 2 ts. Maldonsalt
- 2 1/2 dl. Lettmelk
- 2 1/2 dl. Vann
Slik gjør du :
- Bland sammen müsli, gjær, salt, mel i en bolle.
- Rør inn melk og vann, deigen skal minne om tykk havregrøt.
- Ha en deigen i en brødform som er smurt på forhånd.
- Sett formen med deigen i i en kald stekeovn
- sett ovnen på 110 grader
- Stek i 45 minutter
- Etter 45 minutter skrur du opp ovnen til 180 grader
- Stek brødet i ytterligere 1 time
Det skal være gyllenbrunt og gjennomstekt. Hvelv brødet ut av formen og bank på brødet i bunnen. Når det er ferdig stekt skal det komme en hul lyd når du banker på det.
Dette brødet har, som du sikkert skjønner, en tett konsistens. Men om du føler at det ikke er gjennomstekt kan du steke det noen ekstra minutter i ovnen.
Lykke til ! Plutselig så innser du at det var det lureste på lenge, å glemme det brødet fra butikken 🙂
Lykken er lukten av nybakt brød