Suksess med Focaccia
Det er lite som slår duften og smaken av nybakt Focaccia. Dette saftige Italienske brødet som passer til alt. Du kan variere det akkurat så mye du vil. Med eller uten tomater, ferske som soltørkede. Topping med dine favoritt urter, mulighetene er uendelige. Du kan servere det som en Sandwich, til suppe eller alene med deilige olivenolje. Hemmeligheten bak suksess med Focaccia er mye olivenolje. Når du tror du har brukt nok så tar du i enda litt til.
Grunnoppskrift Focaccia
Denne oppskriften passer til den største stålformen fra Ikea, eller du kan lage 2 høye brød.
Dette trenger du :
- 2 l mel
- 2 poser tørrgjær
- 1 ts sukker
- 1 ts salt( bordsalt )
- ca 1,3 l vann
- olivenolje
- havsalt
Slik gjør du :
- Hell mel, gjær, sukker og bordsalt i en stor bakebolle.
- Tilsett vann og bland alt sammen med en sleiv eller slikkepott. Deigen skal være klissete.
- Når alt er blandet sammen tar du olivenoljen og heller fra flasken og ned i bollen og følger bollen hele veien rundt i én runde.
- Bland oljen inn i deigen.
- Nå heller du 2 til 3 runder rundt deigen med oljen. Denne gangen skal ikke oljen blandes inn i deigen.
- Sett til å heve til ca. dobbel størrelse. Jo lengre deigen får heve, jo luftigere blir den. Vær tålmodig og gi den tid .
- Smør formen din med litt olje så blir brødet lettere å få ut av formen.
- Når deigen er hevet til dobbel størrelse heller du den over i formen og setter den til å etterheve i ca 30 min.
- Sett ovnen på ca. 200 grader.
- Trykk ned med knokene i deigen, så det blir små humper i deigen på toppen.
- Strø over havsalt, og gjerne noe urtekrydder av det slaget du liker.
- Stek i ovnen i ca 1 time.
- Avkjøl og tipp den ut av formen.
Her kan du også bruke små, ferske baby tomater. (tips til hvordan du dyrker dine egne tomater) Del dem i to og trykk dem ned i deigen . Du kan gjøre det samme med soltørkede tomater. Topp gjerne deigen med fersk rosmarin og oregano urter. Du kan også bruke helt vanlig pizzakrydder. Prøv deg frem, du kommer til å elske resultatet.
Lykke til og gi oss gjerne en tilbakemelding om hva du synes 🙂