Mango er perfekt å ha i salater og til både mangosalsa og mangochutney. Mango kan også fint spises alene, men sammen med chili, koriander og tomater får du en frisk mangosalsa du kan bruke til alt fra taco til grillmaten. Husk å bruke en myk og solmoden mango, da får du det beste resultatet. Du kan kjøpe ferdig fryste oppkuttede mangobiter, men det er ikke alltid de er like søte som de ferske. Prøv deg frem og se hva du liker best.
Har du mangoterninger igjen når du har laget mangosalsaen kan du fint fryse dem ned og bruke dem senere.
Slik lager du mangosalsa
En mangosalsa tar ikke lange tiden å lage og du kan fint tilberede den en stund før du skal servere maten. Denne passer til kylling, kalkun og skalldyr, eller til grillmaten. Den er herlig frisk og full av smak, med et lite sting fra chilien.
Dette trenger du:
- 1 stk. mango
- 1 stk. rødløk
- 1 stk. tomat
- 1 stk. rød chili
- 0,5 potte frisk koriander
- 1 ss nøytral matolje
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts kvernet pepper
- saften av én lime
Slik gjør du:
1 Skrell mangoen og del i fine skiver eller i terninger. Skjærer du den i skiver bør du også finhakke skivene. Størrelsen på bitene dine avhenger av hvor «grov» du vil ha salsaen din.
2 Finhakk løk, tomat, chili og koriander og bland med mangobitene.
3 Smak til med olje, salt, pepper og lime.
Oppbevar kaldt frem til servering. Lag gjerne flere små boller som du kan sette rundt på bordet så har alle gjestene dine en bolle tilgjengelig. Husk at mangosalsa er perfekt til kyllingtaco.
Smakelig måltid ?