mango chutney on a white background. the toning. selective focus

Mangochutney kan du lage flere dager før du skal servere den. Chutney setter en frisk smak til alt fra spekemat til indisk mat og kan fint serveres til både svin og kylling. Mangochutney er pakket med deilige smaker av ingefær og chilli og smaker friskt og godt. Den har en smak med en karakter som sparker litt i fra og passer perfekt på sommerens grillbord.

Du kan få kjøpt mangochutney i butikken, men den smaker aller best når du lager den selv.  Bruk gode solmodne mango da blir chutneyen din deilig og søt.

Oppskrift på mangochutney

mango chutney on a white background. the toning. selective focus

Chutney er en søt masse som skal kokes til mangoen er myk. Du lager chutneyen så grov eller fin du vil ha den. Noen liker at det er noen hele biter i massen, mens andre liker at den har en konsistens som syltetøy. Lag den slik du vil ha den. Vil du ha den ekstra søt tilsetter du mer sukker.

Dette trenger du:

  • 1 moden mango
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt

Slik gjør du:

  1. Skrell og skjær mango i små biter.
  2. Hakk hvitløk, og riv ingefær fint. Del chili på langs, skrap ut noen av frøene og finhakk. Jo flere frø du beholder jo sterkere vil chutneyen din bli.
  3. Ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp.
  4. Senk varmen og la det hele småkoke i ca 10 minutter, til mangobitene er myke og blanke.
  5. Kjør massen i en blender eller bruk en stavmikser til og kjør til den er så fin som du vil ha den.
  6. Smak til med sukker og salt.

La massen bli kald og ha den over på rene glass med lokk og sett kaldt i kjøleskapet.

Lykke til 😃

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker