Trio Panacotta fra Pascal
Har du tenkt at Panacotta er vanskelig å lage? Vi kan fortelle deg med en gang at det er det ikke. Pancotta er i teorien kokt fløte, og tar ikke lange tiden å lage. Det som er gøy med Panacotta er at du kan være kreativ og leke deg med både frukter og smaker.
Vi har vært på besøk hos Pascal Dupuy ved Pascals Konditori i Oslo, og fått lov til å gi dere hans oppskrift på tre deilige Panacotta. Tre forskjellige varianter med én og samme grunnoppskrift på vaniljepanacotta, og tre forskjellige geléer. Bruk alle tre geleéne til oppskriften din eller velg ut den geléen du liker best.
Vaniljepanacotta
Dette trenger du :
200 g .fløte
100 g. melk
60 g. sukker
1 vaniljestang
3 gelatinplater
Slik gjør du :
- Del vaniljestangen på langs
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann og la dem ligge.
- Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestengene .
- Tilsett gelatinen i fløteblandingen og rør om av og til slik at fløteblandingen avkjøles.
- Når Gelatinen begynner å stivne litt så fyller du formene.
Husk at fløteblandingen med tilsatt gelatin skal ikke være varm, men lun.
Jordbærgelé
Dette trenger du:
- 500 g. vann
- 50 g. sukker
- 150 g. frosne jordbær fra Valldal
- Saften fra 1/2 sitron
- 4 gelatinplater
Slik gjør du:
- Legg gelatinen i kaldt vann
- Kok opp alle ingridiensene
- Tilsett gelatin
- Avkjøl og sil
Når du skal sile blandingen må du ikke røre i blandingen.Da sikrer du deg at at saften fra jordbærene bli klar.
Pasjonsfruktgelé
Dette trenger du :
- 250 g. pasjonsfruktpúre ( Finnes hos Pascal)
- 350 g. vann
- 150 g. sukker
- 5 gelatinplater
Slik gjør du:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann.
- Kok opp vann og sukker
- Tilsett gelatinplatene
- Rør inn pasjonsfruktpuréen
Pasjonsfruktpureén skal røres inn helt til slutt.
Karamellgelé
Dette trenger du:
- 100 g. sukker
- 500 g. vann
- 4 gelatinplater
- Krydder etter smak. F.eks Vanilje eller Chilli
Slik gjør du:
- Legg gelatinen i kaldt vann
- Lag karamell med sukker og ca. 50 g . Vann
- Bruk varmt vann i Karamellen
- Tilsett resten av vannet litt og litt når karamellen har fått en gylden farge.
- Tilsett krydder og kok opp i ca. 2 min.
- Tilsett gelatinen
Det er viktig at temperaturforskjellen mellom vannet og karamellen ikke er for stor. Er den det kan innholdet sprute ut av kjelen og du kan brenne deg.
Montering
- Plasser glass på skrå oppi for eksempel en eggekartong og hell i geleen. Da får du en spennende «skrå» gelé.
- La geleen stivne i minst 1 time i kjøleskap eller fryser, på skrå.
- Ta glassene ut av kartongen og sett dem på et brett.
- Fyll opp med vaniljepanacotta og la den stivne i kjøleskapet.
- Pynt med bær, eple , ananas eller det du ønsker.
Lykke til og håper det smaker 🙂