Lag din egen yoghurt is
For varme og late solskinnsdager smaker det himmelsk med hjemmelaget yoghurt is. Det er langt i fra så vanskelig som du tror. Den krever at du steller litt kjærlig med den når den skal kose seg i fryseren (hvis du ikke har iskrem maskin) men utover det er det ikke veldig mye jobb. Og resultatet er til å få tårer i øynene av. Prøv, jeg lover deg den er vell verdt hvert minutt på kjøkkenet.
Yoghurt is med smak av Vanilje
Dette trenger du :
- 1 kg. tykk gresk yoghurt
- 125 g. sukker
- 1 1/2 ss. vaniljesukker
- 4 eggehviter
Slik gjør du :
- Ha yoghurten i en bolle.
- Rør inn sukker og vaniljesukker.
- Pisk eggehvitene stive med en håndmikser.
- Vend de stivede eggehvitene inn i yoghurten.
- Frys yoghurtblandingen i en iskremmaskin, eller frys den for «hånd» i fryseren.
- Ha yoghurt- isen i en sprøytepose, bruk gjerne en stor stjernetopp tipp, og sprøyt isen over i fine dessertglass.
- Du kan også bruke en isskje til å ta yoghurten-isen over i serveringsskåler.
Tips: Har du ikke dessertglass, bruk noen fine, lave kjøkkenglass.
Vanilje Yoghurt is smaker også fortreffelig til varm Brownie eller 80- talls klassikeren, vafler.
Slik fryser du isen i fryseren uten ismaskin:
Ha den ferdige Yoghurt ismassen i en frysesikker bolle. Bollen eller beholderen bør ha lokk og være dobbelt så stor som porsjonen du skal fryse.
Iskremmassen bør stå ca. 3 timer i fryseren.
Etter 30 min tar du ut iskremmassen og rører den glatt med en gaffel eller en stavmikser.
Gjenta hver halvtime , slik at massen blir rørt glatt 3 til 4 ganger under innfrysingen.
Yoghurt is med smak av skogsbær
Dette trenger du :
- 400 g. fryst skogsbær blanding
- 100 g. sukker
- 1 ts. vaniljepulver
- 1 dl. fløte
- 1 ts. vaniljesukker
- 500 g. lett yoghurt
Slik gjør du :
- Tin bærene i en sil over en bolle.
- Rør sammen bær og sukker og la det stå og trekke i 10 minutter.
- Mos sammen bær og kraft med en stavmikser eller i en blender.
- Tilsett vaniljepulver, rør om, og sett tilside i 5 minutter.
- Pisk fløte og vaniljesukker til stiv krem.
- Rør yoghurten glatt og vend inn kremen forsiktig.
- Hell yoghurtblanding over bærene og vend sammen.
- Frys yoghurtblandingen i en iskremmaskin eller for «hånd» i fryseren som beskrevet tidligere.
Denne oppskriften kan du også bruke til frosne Jordbær og Bringebær.
Forslag til pynt:
- Friske bær
- Kakestrøssel
- Jordbærsaus
- Sjokoladesaus
- Mini Marsmellows
- Små Pikekyss
- Gummibjørner
- Non-stop
Dryss den pynten du vil ha over isen og ta en god munnfull :)Bedre kan det nesten ikke bli!