Denne Interiørtrenden tar Norge med storm

Denne Interiørtrenden tar Norge med storm

Sommeren er over og vi begynner å bruker mer og mer tid hjemme. Jo mer vi er hjemme og ikke minst inne, jo viktigere blir det for oss å ha det pent rundt oss. Det pusses opp i stor skala i mang et hjem og nå har det kommet et trend som går som en farsott gjennom det ganske land. Å pusse opp hjemme er alltid stas, og det er mange ting vi kan gjøre selv, som f.eks å male.

Det er viktig at du er nøye og godt forberedt når du tar frem malekosten. Husk at grunnarbeidet er mer enn halve jobben. Gjør du det skikkelig er du nesten garantert et godt resultat.

Trender kommer og går også når det gjelder interiørstiler. For noen år tilbake var det kontrastvegger som ble prikken over i ´en i hjemmet ditt. Nå er det derimot malte tak i annen farge en hvitt som er den store hitten.

Kontrastfarge i taket

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av CÉLINE HALLAS (@celinehallas)

 

Du kan fint fortsette å male takene i hjemmet ditt hvite, men vil du virkelig følge trenden er det andre farger som gjelder. Du kan velge en kontrastfarge, som virkelig blir et blikkfang i hjemmet ditt, eller du kan velge farger som matcher fargen på veggene dine. Det er ikke tvil om at det blir lekkert.

Det er likevel et par ting du bør tenke over før du svinger malekosten over taket. Velger du en for mørk farge kan du fort få følelsen av å få taket i hodet. Vil du ha en mørk farge over hodet ditt bør det være i et rom som har litt takhøyde.

Taket til Céline Hallas på Instagram har fått en sprek farge i lilla. Med vinduer som slipper inn mengder med naturlig lys og florlette gardiner får du et utrykk du garantert kan sove godt i.

Samme farge i hele rommet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Interiørinspo ♡ (@interiorinspirasjon)

Velger du å male både vegger, tak og lister i samme farge får du et helhetlig uttrykk. Ta det gjerne helt ut og gi dørene samme farge også. Dette rommet er malt i dus rosa og er utrolig vakkert og nydelig. Finner du ikke roen her så finner du det ikke noe annet sted heller.

Er rommet du skal male fylt med mange vinduer og dører vil du øke romfølelsen ved å male alt i samme farge. Mal tak, vegger, dører og lister i samme farge og rommet vil plutselig føles mye større.

Slik klargjør du for maling av taket

interiør

Før du setter i gang med å male er det et par ting du må klargjøre. Selv om det er fristende å sette i gang og balansere på stoler og sofaputer bør du virkelig ta deg tid til å gjøre dette skikkelig.

  • Dekk til gulvet slik at du ikke ødelegger gulvet med maling som kan dryppe ned fra taket.
  • Vask taket grundig og sørg for at det er helt rent og tørt før du setter i gang.
  • Har du hull eller sprekker i taket bør du ta deg tid til å sparkle over før du maler. Det er mulig å få tak i hurtigsparkel som ikke trenger veldig lang tid på å tørke. Husk å pusse over sparkelen når den er tørr slik at det blir slett og pent.
  • Hør med en faghandler når du skal male taket. Det kan være taket trenger en runde med grunning før du kan male i den flotte fargen du ønsker deg.
  • Skal du ikke male alt i samme farge bør du maskere rundt de stedene du ikke vil ha maling. Husk at det kan være vanskelig å fjerne maling etter at det er malt. Da er det best å gjøre alt klart på forhånd. Skal du male alt i samme farge er det likevel greit å male ett og ett stykke av gangen, da vil det bli penest.

Da er det bare å sette i gang. Selv om du skulle bli veldig ivrig bør du ta for deg ett og ett rom av gangen. Å male i flere rom samtidig blir som oftest litt kaos. Det lureste er å gjøre ferdig ett rom før du fortsetter med neste rom om du vil pusse opp mer.

Lykke til, dette klarer du ?

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...