Muffins er noe nesten alle liker, både store og små. De smaker godt og kan lages i mange forskjellige varianter. Samtidig er det mange der ute som ikke tåler egg, og derfor har vi funnet frem en oppskrift på muffins som er helt uten egg, men som smaker like godt som dem med egg. Det som er artig med muffins er at du kan fylle dem med alt av bær og smaker, og dermed skape fantastiske varianter.

Muffins blir også kalt cupcakes og det finnes nesten ikke den som ikke har laget noen muffins i sin tid. De kan lages små, de kan lags store. Du kan ha smørkrem på dem, et dryss med melis eller melisglasur. Valgmulighetene er uendelige og det er kun fantasien som setter grenser.

Deilige muffins uten egg

muffins
Muffins uten egg med smørkrem.

Denne oppskriften kan du fint gjøre om til muffins med sjokolade. Tilsett 2 ss med kakaopulver så får du sjokolademuffins ut av samme røra. Vil du ha muffins med bær tilsetter du bærene når røren er ferdig blandet, eller du kan ha bærene i røren når du har hatt røren over i formene. Lager du dobbel porsjon kan du lage store muffins. Husk å sette flere muffinsformer opp på hverandre, så blir de mer stabile og du får penere muffins.

Dette trenger du:

 • 160 gram hvetemel
 • 130 gram sukker
 • 1/2 ts bakepulver
 • 2 dl melk
 • 1/2 dl smeltet smør eller olje
 • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

 1. Bland alt det tørre, hell i det våte og rør godt.
 2. Tilsett bær eller raspet gulrot hvis du ønsker det.
 3. Fordel røren i smurte muffinsformer, eller papirformer. Husk å kun fylle formene 2/3 fulle. Fyller du de helt opp vil det renner over med muffinsrøre.
 4. Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 min.
 5. Lag glasuren mens muffinsene steker. Du kan lage smørkrem, drysse over melis når muffinsene er kalde, eller du kan blande sammen melis med litt sitronsaft ,eller vann, og ha det over de avkjølte muffinsene.
 6. Avkjøl muffinsene.

Smør glasur på muffinsene og pynt dem med det du liker best og servér.

Tips: Hvis du venter med å ha glasur på noen av muffinsene kan du legge noen av dem i fryseren så har du noen ekstra en dag du trenger det.

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker