Disse Middagene Kan Du Lage Denne Uka

Disse Middagene Kan Du Lage Denne Uka

Da er starten på en ny uke kommet og vi har funnet frem 5 nye og deilige middager som kan lages denne uken. Denne uken er det også høstferie i store deler av landet, og for mange barn kommer det noen etterlengtede fridager. Vi har funnet middager som tar kort tid og lage og middager som krever litt ekstra tid. Det brukes mye lam om dagen og da kommer vi ikke unna den Norske nasjonalretten, fårikål. Vi ønsker alle er strålende og smakfull uke.

Aspargessuppe med spekeskinke

Asparges suppe uke 41
Aspargessuppe med aspargestopper.

Aspargessuppe kan lages med både hvit og grønn asparges, men akkurat for øyeblikket er det lettest å få tak i grønn asparges. Aspargessuppe tar ikke lange tiden å lage fra du starter ved kjøkkenbenken til du kan servere den. Den smaker fantastisk godt og toppet med litt fersk og god spekeskinke kommer du til å elske den.

Dette trenger du:

  • 500 g grønn frisk asparges eller hvit asparges
  • 1 stk løk
  • 2 ss margarin
  • 5 dl grønnsakbuljong eller kyllingbuljong
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 pakke god spekeskinke

Slik gjør du:

  1. Brekk av eller skjær vekk nederste del av aspargesen og skrell den raskt.
  2. Skjær av aspargestoppene og spar dem til serveringen.
  3. Kutt resten av aspargesen og løken i biter.
  4. Fres asparges og løk med litt smør i en kjele til det er mykt og blankt.
  5. Hell buljong og fløte over aspargesen og løken, kok opp.
  6. Senk varmen og la suppen småkoke til aspargesen er helt myk.
  7. Kjør suppen helt glatt med stavmikser eller en blender.
  8. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  9. Kok aspargestoppene møre i litt lettsaltet vann.

Fordel aspargestoppene i dype tallerkener. Hell over suppen og dryss litt finhakkede urter på toppen, ha også i et par skiver med spekeskinke. Du må gjerne legge ved et par skiver med godt brød.

Pasta med sopp og bacon

pasta sopp
Pasta med kantarell og bacon.

Det har vært gode temperaturer rundt i vårt langstrakte land og mange steder er det fortsatt muligheter for å finne kantarell. Finner du ingen kantareller i skogen kan den fortsatt kjøpes i butikken, men du kan også bruke annen sopp hvis du foretrekker det. Vi lager denne retten med bacon, men den kan du sløyfe om du ønsker et kjøttfritt alternativ.

Dette trenger du:

  • 400 g kokt pasta
  • 2-4 ss smør
  • 400 gram kantarell eller annen sopp du liker
  • 1/2 løk
  • svart pepper
  • gressløk
  • 100 g revet parmesan
  • 1 pakke bacon

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann til pasaten og kok pastaen al dente. Dvs at den fortsatt har litt tyggemotstand.
  2. Stek løk og sopp i smør til det blir mykt.
  3. Stek baconet og kutt i biter.
  4. Ta vare på litt av kokevannet til pastaen og sett til side.
  5. Sil pastaen og ha den tilbake i gryten.
  6. Bland inn løk, sopp, finhakket gressløk, revet parmesan, samt kokevannet fra pastaen.
  7. Bland alt godt sammen.

Server med ekstra parmesan og et godt dryss med nykvernet pepper.

Fårikål

får i kål
Hjemmelaget fårikål.

Fårikål blir anset som en av Norges nasjonalretter og blir ivrig spist i mangt et hjem. Denne retten trenger noen timer på ovnen, men den klarer seg helt selv. Husk at fårikål smaker enda bedre dagen etter så lag gjerne en stor porsjon så har du middag i flere dager.

Dette trenger du:

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Slik gjør du:

  1. Del hodekålen i båter.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte og begynn med å legge kjøttet nederst.
  3. Strø salt og pepper mellom lagene samt litt mel så får du gjevning ut av væsken i gryten.
  4. Hell på vann.
  5. Kok opp, sett på lokk og senk varmen. La fårikålen trekke til kjøttet er mørt ,til det løsner fra benet, ca. 2,5 timer.

Servér fårikålen med kokte poteter.

Torsk med rød Curry, scampi og chorizo

torsk reker
Torsk med curry, choritzo og scampi.

Torsk med scampi, chorizo, chilli og ris er fantastiske smaker og en perfekt kombinasjon. Du kan sløyfe scampien om du ikke vil ha den med, men chorizoen er med på lage ekstra god smak til både risen og fisken.

Dette trenger du:

  • 500 gram torskeblokk eller fire fileter uten skinn og bein
  • 2 ss rød currypasta
  • 2 røde chili finhakket
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • ris
  • 1 pakke scampi
  • 1 chorizo pølse

Slik gjør du:

  1. Kok risen.
  2. Ha olje i en panne og stek fisken på begge sider med salt og pepper.
  3. Ha olje i stekepannen sammen med rød currypasta, rør rundt på middels varme i ca. 1/2 minutt.
  4. Kutt chorizo i biter og ha i stekepannen sammen med currypastaen.
  5. Rens og stek scampi sammen med chorizoen.
  6. Hell vannet av risen og ha risen i stekepannen sammen med scampi, chorizo og currypastaen, bland godt.

Server risblanding med fisken, tilsett litt soya saus om du ønsker det.

Gratinerte taco pannekaker

pannekaker
Gratinerete pannekaker med taco kjøttdeig,

Pannekaker passer ikke kun som dessert, men også som middag. Vi har laget gratinerte pannekaker fylt med taco kjøttdeig, toppet med ost. Perfekt fredag.

Dette trenger du:

  • 1,5 dl fin sammalt hvete
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk egg

———————

  • 300 g kyllingkjøttdeig eller den kjøttdeigen du liker best
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 200 g hermetiserte hakkede tomater
  • 2 kyllingbuljonterninger med 2 dl vann
  • 1 boks med mais
  • 1 paprika i biter
  • 2 dl revet hvitost til gratinering
  • grønn salat
  • agurk

Slik gjør du:

  1. Lag pannekaker ved å blande sammen mel og salt i en bolle. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn egg. La røren svelle ca. 15 minutter.
  2. Strekker ikke tiden til så kan du bruke ferdigstekte pannekaker.
  3. Finhakk løk og hvitløk, paprika i biter.
  4. Stek kyllingkjøttdeig i en varm panne og ha i grønnsakene, samt én boks mais.
  5. Stek alt i ca 5 minutter og tilsett tomatpuré og hermetisk tomat, la småkoke i ca. 5 minutter.
  6. Smak til med salt, pepper, og taco krydder.
  7. Stek pannekakene i passe tykkelse.
  8. Legg 2-3 ss fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Dryss ost over.
  9. Gratiner pannekakene i stekeovnen på 225 °C i 5-10 minutter.

Server gjerne pannekakene med en frisk salat.

 

Alle oppskriftene passer til fire personer, men du kan lage så mye eller lite du trenger. Vi ønsker alle en fantastisk uke 🙂

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...