Pull Apart – Brød
Pull apart -brød er perfekt både til små og store sammenkomster. Det er regnet rundt et halvt brød til hver person, men du kan servere både mer eller mindre. Lag de porsjonene du synes passer. Husk at det kommer mange retter på bordet og ingen skal bli mette kun på brød.
Dette trenger du:
- 3 brød
- 400 g revet ost
- 1 dl olivenolje
- 6 hvitløksfedd
- salt og pepper
Slik gjør du :
- Finhakk hvitløk, tilsett salt, pepper og olivenolje og bland godt. Kutt opp brødet i terninger, men pass på å ikke kutte gjennom bunnen på brødet.
- Hell oljeblandingen ned langs sprekkene i brødet, og strø deretter revet ost mellom sprekkene.
- Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Serveres varm.
Yoghurtparfait
En enkel og smakfull dessert du kan ha på bordet. Ha müslien i en liten skål ved siden av glassene med yoghurt og bær så slipper du at müslien blir våt og seig mens den venter på å bli spist.
Dette trenger du:
- 1 stor boks vanilje yoghurt
- granola etter ønske
- frukt og/eller bær
- sjampanjeglass
Slik gjør du:
- Fordel yoghurten i glassene.
- Topp med granola, frukt eller bær
OBS: Granola bør tilsettes rett før servering så den ikke blir myk.
Bruschetta med tomat og basilikum
Bruschetta er små, eller store, toast med tomatblanding på. De kan serveres både med og uten spekeskinke og/ eller balsamicoeddik. Her velger du det du føler passer best både for deg og lommeboken.
Dette trenger du:
- 2 pakker med baguetter.
- 1 pakke cherrytomater
- 1/2 rødløk
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 potte frisk basilikum
- 1 ss sukker
- salt og pepper
- olivenolje
Slik gjør du:
- Skjær baguettene i skiver, legg skivene på et stekebrett og hell litt olivenolje over dem. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 10 til 15 minutter .
- Finhakk cherrytomater, rødløk, hvitløk og basilikum, bland dette sammen i en bolle. Tilsett sukker, og smak til med salt og pepper.
- Fordel tomatblandingen utover de ferdigstekte skivene og server .
Pastasalat med pesto, fetaost og tomater
Dette trenger du:
- En pakke pasta
- 1 glass grønn pesto
- 1 pakke fetaost naturell
- 1 rødløk
- 1 pakke cherrytomater
- 1 pakke ruccola
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Når de er ferdigkokt, skyller du pastaen i kaldt vann til de er avkjølt.
- Kutt opp grønnsakene og tilsett dette i en bolle sammen med pastaen. Rør inn pesto og fetaost, smak til med salt og pepper.
Saftige kjøttboller
Saftige kjøttboller passer alltid godt inn på både tapasbordet, restefesten eller på et koldtbord. Du kan variere kjøttbollene i det uendelige. Liker du dem spicy tilsetter du litt chilli. Vil du ha dem i en saus så kok dem i en enkel tomatsaus. Du kan bruke både kjøttdeig av svin, kylling og storfe. Bruk det som du liker best.
Dette trenger du:
- 400 g kjøttdeig
- 1 hvitløksfedd
- 1/2 rødløk
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ss pizzakrydder
- 1/2 dl vann
Slik gjør du :
- Mos alle ingrediensene sammen og form deigen til ca 15 til 20 små kjøttboller.
- Stek kjøttbollene i en panne med en god klatt smør til de er gylne og gjennomstekte.
Frisk Salat med vannmelon og fetaost
Vannmelon smaker nydelig hele året, og er kanskje mest kjent for å brukes gjennom sommeren. Vi har faktisk tilgang året rundt, og det frisker godt opp på bordet en mørk høstkveld. I tilegg smaker den fortreffelig til det meste. Har du ekstra vannmelon igjen kan du jo prøve deg på denne magiske drinken.
Dette trenger du:
- 1 pakke ruccola
- 1 pakke fetaost naturell
- 1 rødløk
- 1/2 agurk
- 1/4 vannmelon
Slik gjør du:
Kutt opp alle ingrediensene og bland sammen .
Tzatziki
Denne dressingen passer til det meste av kjøtt, og har en frisk og syrlig smak med små biter av agurk. La den gjerne stå kaldt fremt til gjestene dine har kommet, da får alle smakene satt seg godt.
Dette trenger du :
- 500 g yoghurt naturell
- 2 hvitløksfedd
- 1 agurk
- salt og pepper
- sitronsaft
- sukker
Slik gjør du:
- Finhakk hvitløk og kutt agurken i biter. Bland sammen med yoghurt.
- Smak til med salt og pepper, samt litt sitronsaft. Hvis du synes den er for sur kan du tilsette litt sukker.
Oljefrie fries
Det er ikke alltid du trenger å bruke olje når du skal lage potetbåter. Her er en oppskrift hvor potetene kuttes i tynne skiver og skal stekes uten olje, da blir de crispy og fine.
Dette trenger du:
- poteter
- krydder etter eget ønske
Slik gjør du :
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Kutt potetene i små tynne båter og tilsett det krydderet du ønsker.
- Bruk hendene til å massere alle potetene så alle får jevnt med krydder på seg.
- Stek potetene i ca 20-30 minutter, de skal være litt brune.
Poteter med bacon og kremost fyll
Disse potetene smaker himmelsk, og passer perfekt i ethvert lag. Du kan fint lage disse som middag til deg selv en dag, server dem gjerne med litt grønn salat.
Dette trenger du:
- 8 poteter
- 2 gulrøtter
- 1 pakke bacon
- 1 rødløk
- 2 never spinat
- 2 hvitløksfedd
- 1 pakke krydderost
- 6 ss creme fraiche
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Del potetene i to. Dryss over litt olje og sett dem i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.
- De siste 15 minuttene av steketiden setter du inn baconet og gulrøttene som du har kuttet opp i terninger.
- Finhakk løk og hvitløk og ha det i en gryte sammen med litt olje. Når løken har blitt blank, tilsetter du kremost og cremé fráiche. Bland dette godt sammen til alt har blitt flytende. Tilsett spinat og rør rundt helt til spinaten har krympet, og smak til med salt og pepper.
- Ta potetene, gulrøttene og bacon ut av ovnen, grav ut et hull i alle potetene. Potetmassen du har gravd ut, tilsetter du i sausen sammen med gulrot og bacon bitene. Legg fyllet oppi potetbåtene og server.
Mange av disse rettene kan du gjøre klare kvelden før, så kan du bruke festdagen til å slappe av og pusle litt her og der før gjesten kommer 🙂