Sofa Hovedbilde

Den ultimate sofaen er en perfekt sammensetning av design, håndverk og ikke minst komfort. Men det er ikke bare stuen som kan romme en sofa. Det kan være gjesterommet, kontoret, hytta, kjellerstua eller en loftstue. Du kan velge mellom ulike materialer og farger. Komforten skal ikke gå på bekostning av behovet du har.

Vi har tatt en kikk på noen flotte og funksjonelle sofaer hos Carstens Design. De jobber med gode materialer og har knyttet til seg leverandører fra hele Skandinavia, Italia og Nederland. De er opptatt av elegante møbler som du kan ha lenge. De tilbyr rådgiving, hjemmebesøk og kan skreddersy akkurat den sofaen du vil ha.

1Hva slags materiale bør du velge ?

Skinnsofa
Skinnsofa er nesten evigvarende./ Carstens Design

Hvis ønsker deg en sofa du kan ligge mykt og godt i, bør du velge en sofa som har store og myke puter, gjerne i dun. Har du dyr eller små barn kan det være greit med et materiale som kan vaskes. Skal du ha en sofa som skal brukes daglig, velg deg gjerne et materiale som er slitesterkt. En sofa i skinn kan være et lekkert valg, men du må huske på at den trenger litt behandling. Til gjengjeld er en skinnsofa nesten evigvarende. Den faghandleren du velger vil hjelpe deg å skreddersy akkurat den sofaen du har behov for.

2Hvor skal du plassere sofaen?

Tv stue
Tenk over hvor du vil plassere sofaen din./ Carstens Design

Skal du ha sofaen i stua sammen med tvén, så tenk over hvor både naturlig og kunstig lys kommer inn. Plasser sofaen slik at du slipper gjenskinnet fra vinduene. Det samme er verdt å tenke over når det gjelder belysningen rundt tvén. Liker du å lese kan det være en ide med en egen lesekrok med godt lys.

Du kan også bruke sofaen som en naturlig romdeler i stuen din. Den må ikke alltid stå inntil en vegg.

3Hvilken stil vil du ha?

Primm Loungebord
Sofa med tøffe detaljer i tilbehøret/ Carstens Design

Når du skal kjøpe deg ny sofa kan det tenkes at du vil endre stil samtidig. Du kan få en sofa skreddersydd akuratt slik du vil ha den. Kan hende du liker den nordiske stilen best, eller er du den som liker et litt mer stramt utrykk? Du kan gjøre mye med stilen din gjennom tilbehøret du velger. Puter, pledd, lys og pyntegjenstander. Er du i tvil kan en klassisk sofa være en idé og heller bytte tilbehøret oftere og friske opp med litt spreke farger.

4Hvem skal bruke sofaen ?

Andersen sofa
Det finnes alltid en sofa som passer til deg./ Carstens Design

En og samme sofa skal dekke mange behov. Den skal tåle barnelek, kaffebesøk, timer med ipad og you tube, samt en time på øyet nå og da. Hvor skal du ha sofaen? Skal den stå i kjellerstuen, eller på gjesterommet. Er det en ny sofa til stuen eller kontoret, eller kanskje ønsker du deg sofa til å sette ved spisebordet. Der du skal ha sofaen gjenspeiler hvor mye den kan bli utsatt for.

Det finnes alltid en sofa som kan dekke det behovet du har.  Vi har tatt en kikk på forskjellige sofaer til forskjellig bruk i ulike rom.

5Sovesofa

Jasper sovesofa
Sprek sovesofa i knall farge./ Carstens Design.

Skal du ha en sofa i kjellerstua eller på gjesterommet kan det være lurt med en sovesofa. Sovesofaer er ikke hva de engang var. Nå kommer de i flott design samtidig som de er gode å sove i. Ofte er det plass til 2 personer. Har du et mindre rom som brukes av tenåringen i huset kan en sovesofa være et godt alternativ. En sofa på dagtid, og ekstra soveplass til overnatting.

6Sofa på kontoret

Scope Sofa
Elegant og tidløs sofa, perfekt til både små rom og kontoret/ Carstens Design

En sofa på kontoret kan være et flott statement møbel. En sofa som vil være innbydende og et naturlig sted å møte klienter, og et godt sted for deg å ta en pust i bakken.

7Sofa til liten stue

Juul 701
Lekker hjørnesofa til en mindre stue/ Carstens Design

Har du liten stue må du også ha en liten sofa. Men da kan det være lurt å ha en ekstra stol eller puff, gjerne med lagringsmuligheter, som du kan ta frem når du trenger ekstra sitteplasser. Du kan få hjørnesofa med sjeselong til en liten stue, perfekt hvis du vil ha plass til flere i et rom som ikke er så stort.

8Sofa til stor stue

Sofa elle
Sofa i moduler er et smart valg/ Carstens Design

Har du stor stue bør du ha en stor sofa, og her har du mange muligheter. To sofaer vendt mot hverandre med en flott puff til , eller noen fine stoler. Hjørnesofa kommer også i mange flotte varianter. Du kan få hjørnesofa med tre seter i hver ende , med et stort midtparti. En sofa med en sjeselong har også vært populert en stund. Modulsofa er et smart valg til en stor stue. Det kan skreddersys til den størrelsen du trenger.

9Sofa til spisestuen

Spisesofa
En sofa ved spisestuen er en annerledes vri/ Carstens Design

Det har vært populært en stund med sofa til spisestuen. De leveres med høye ben slik at de passer til spisebordet. En spisesofa kan være en kreativ og behagelig sitteplass som også kan være en koselig krok å lese avisen i.

Lykke til på din søken etter ny sofa, vi håper du finner akkurat den du ønsker deg 🙂

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker