9 tips til den perfekte sofa

9 tips til den perfekte sofa

Den ultimate sofaen er en perfekt sammensetning av design, håndverk og ikke minst komfort. Men det er ikke bare stuen som kan romme en sofa. Det kan være gjesterommet, kontoret, hytta, kjellerstua eller en loftstue. Du kan velge mellom ulike materialer og farger. Komforten skal ikke gå på bekostning av behovet du har.

Vi har tatt en kikk på noen flotte og funksjonelle sofaer hos Carstens Design. De jobber med gode materialer og har knyttet til seg leverandører fra hele Skandinavia, Italia og Nederland. De er opptatt av elegante møbler som du kan ha lenge. De tilbyr rådgiving, hjemmebesøk og kan skreddersy akkurat den sofaen du vil ha.

Hva slags materiale bør du velge ?

Skinnsofa
Skinnsofa er nesten evigvarende./ Carstens Design

Hvis ønsker deg en sofa du kan ligge mykt og godt i, bør du velge en sofa som har store og myke puter, gjerne i dun. Har du dyr eller små barn kan det være greit med et materiale som kan vaskes. Skal du ha en sofa som skal brukes daglig, velg deg gjerne et materiale som er slitesterkt. En sofa i skinn kan være et lekkert valg, men du må huske på at den trenger litt behandling. Til gjengjeld er en skinnsofa nesten evigvarende. Den faghandleren du velger vil hjelpe deg å skreddersy akkurat den sofaen du har behov for.

Hvor skal du plassere sofaen?

Tv stue
Tenk over hvor du vil plassere sofaen din./ Carstens Design

Skal du ha sofaen i stua sammen med tvén, så tenk over hvor både naturlig og kunstig lys kommer inn. Plasser sofaen slik at du slipper gjenskinnet fra vinduene. Det samme er verdt å tenke over når det gjelder belysningen rundt tvén. Liker du å lese kan det være en ide med en egen lesekrok med godt lys.

Du kan også bruke sofaen som en naturlig romdeler i stuen din. Den må ikke alltid stå inntil en vegg.

Hvilken stil vil du ha?

Primm Loungebord
Sofa med tøffe detaljer i tilbehøret/ Carstens Design

Når du skal kjøpe deg ny sofa kan det tenkes at du vil endre stil samtidig. Du kan få en sofa skreddersydd akuratt slik du vil ha den. Kan hende du liker den nordiske stilen best, eller er du den som liker et litt mer stramt utrykk? Du kan gjøre mye med stilen din gjennom tilbehøret du velger. Puter, pledd, lys og pyntegjenstander. Er du i tvil kan en klassisk sofa være en idé og heller bytte tilbehøret oftere og friske opp med litt spreke farger.

Hvem skal bruke sofaen ?

Andersen sofa
Det finnes alltid en sofa som passer til deg./ Carstens Design

En og samme sofa skal dekke mange behov. Den skal tåle barnelek, kaffebesøk, timer med ipad og you tube, samt en time på øyet nå og da. Hvor skal du ha sofaen? Skal den stå i kjellerstuen, eller på gjesterommet. Er det en ny sofa til stuen eller kontoret, eller kanskje ønsker du deg sofa til å sette ved spisebordet. Der du skal ha sofaen gjenspeiler hvor mye den kan bli utsatt for.

Det finnes alltid en sofa som kan dekke det behovet du har.  Vi har tatt en kikk på forskjellige sofaer til forskjellig bruk i ulike rom.

Sovesofa

Jasper sovesofa
Sprek sovesofa i knall farge./ Carstens Design.

Skal du ha en sofa i kjellerstua eller på gjesterommet kan det være lurt med en sovesofa. Sovesofaer er ikke hva de engang var. Nå kommer de i flott design samtidig som de er gode å sove i. Ofte er det plass til 2 personer. Har du et mindre rom som brukes av tenåringen i huset kan en sovesofa være et godt alternativ. En sofa på dagtid, og ekstra soveplass til overnatting.

Sofa på kontoret

Scope Sofa
Elegant og tidløs sofa, perfekt til både små rom og kontoret/ Carstens Design

En sofa på kontoret kan være et flott statement møbel. En sofa som vil være innbydende og et naturlig sted å møte klienter, og et godt sted for deg å ta en pust i bakken.

Sofa til liten stue

Juul 701
Lekker hjørnesofa til en mindre stue/ Carstens Design

Har du liten stue må du også ha en liten sofa. Men da kan det være lurt å ha en ekstra stol eller puff, gjerne med lagringsmuligheter, som du kan ta frem når du trenger ekstra sitteplasser. Du kan få hjørnesofa med sjeselong til en liten stue, perfekt hvis du vil ha plass til flere i et rom som ikke er så stort.

Sofa til stor stue

Sofa elle
Sofa i moduler er et smart valg/ Carstens Design

Har du stor stue bør du ha en stor sofa, og her har du mange muligheter. To sofaer vendt mot hverandre med en flott puff til , eller noen fine stoler. Hjørnesofa kommer også i mange flotte varianter. Du kan få hjørnesofa med tre seter i hver ende , med et stort midtparti. En sofa med en sjeselong har også vært populert en stund. Modulsofa er et smart valg til en stor stue. Det kan skreddersys til den størrelsen du trenger.

Sofa til spisestuen

Spisesofa
En sofa ved spisestuen er en annerledes vri/ Carstens Design

Det har vært populært en stund med sofa til spisestuen. De leveres med høye ben slik at de passer til spisebordet. En spisesofa kan være en kreativ og behagelig sitteplass som også kan være en koselig krok å lese avisen i.

Lykke til på din søken etter ny sofa, vi håper du finner akkurat den du ønsker deg 🙂

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...