14 Husmor-Triks du burde kunne

14 Husmor-Triks du burde kunne

Å være husmor på 50-tallet er ikke det samme som å være en husmor i dag. I dag sjonglerer vi livet og hverdagen helt ulikt enn hva vi gjorde for 70 år siden. Mye har blitt enklere for oss, men mye har også blitt tyngre. De fleste av oss har tidsklemma hengende over hodet. Det er hus, hjem, barn, jobb og aktiviteter som skal unnagjøres.

Vi har funnet frem 14 husmor-triks som du kan bruke i hjemmet ditt som du garantert kommer til å like.

Fjern stekefett på kjøkkenet

Kjøkken
Fjern fett fra kjøkkenviften med god gammeldags barberskum.

Å fjerne stekefett fra kjøkkenviften kan ofte være en seig og tidkrevende jobb. Bruk barberskum som du smører der hvor fettet har lagt seg, og tørk av med en fuktig klut. Det blir skinnende rent og du slipper å smøre fettet utover.

Skinnende rent badekar

badekar
Få skinnende rent badekar med bakepulver.

Å skrubbe badekaret kan være både tungt og tidkrevende, men fyller du badekaret med varmtvann og litt bakepulver så skal du se du få jobben unnagjort. La vann og bakepulver stå i badekaret natten over. Tøm badekaret for vann, og spyl badekaret godt med varmt vann. Tørk over med en tørr microfiber klut. 

Frys ned brødskiver

pull apart-brød
Frys ned skiver av brød og ta kun opp det du trenger.

Enten du kjøper ferdig brød, eller baker selv, er det lurt å fryse ned ferdig kuttede skiver. Om kvelden tar du opp skivene du trenger for neste dag og lar skivene tine på benken. Du slipper å kaste muggent brød og du bruker ikke mer enn hva du trenger.

Rustne spiker

rusten spiker
Vil du ha en blå Hortensia? Putt rustne spiker i blomsterpotten.

Har du sitrusplanter hjemme? Stikker du en rusten spiker i jorda så blir de enda finere.

Har du rosa- røde Hortensia, men ønsker deg blå? Putt noen rustne spiker i blomsterpotten så vil Hortensiaen bli blå etterhvert.

Vanne blomstene

blomst tips
Gode vanningstips for blomstene dine hvis du skal på ferie.

Skal du reise bort på ferie og frykter for blomstene dine mens du er bortreist? Fyll en brusflaske med vann, legg en tynn klut på toppen av flasken, for eksempel en gassklut. Sett flasken opp ned i blomsterpotten, da trekker jorda til seg litt og litt vann og du slipper å komme hjem til tørkede blomster.

Et annet tips er å fylle en kjele med vann. Sett kjelen på en krakk ett nivå opp fra gulvet. Sett potteplantene dine på gulvet og legg en tråd fra vannet i kjelen og ned i jorden på blomstene. Nå vil det komme litt og litt vann ned i blomsterjorden ved hjelp av tråden.

Frys ned fløte og melk

melk
Frys ned melk og fløte så har du alltid noe klart til sauser, eller til en kaffestund.

Fryse ned fløte og melk, hver for seg, i isterningposer. Da kan du enkelt ta ut én og én når du trenger det i sauser eller til iskaffe. 

Ha det i fryseren

Brunt sukker
Putter du brunt sukker i fryseren holder du det faktisk mykt.

Du har sikkert mer enn én gang irritert deg over at det brune skukkeret, som du bruker en sjelden gang, er steinhard når du endelig skal bruke det. Hvis du oppbevarer det brune sukkeret i fryseren så holder det seg mykt, og blir ikke hardt.

Grønnsåpelukt i huset

bolle
Setter du skåler i huset fylt med grønnsåpe vi det alltid lukte nyvasket.

Skal du ha gjester? Eller kanskje du skal selge huset og skal ha visning, eller vasker du huset uten rengjøringsmidler, men savner lukten av grønnsåpe? Hvis du setter skåler med grønnsåpe rundt om i huset så lukter det alltid nyvasket.

Bruk såpe

såpe
Skrap neglene over et såpestykke før du skal ut å grave i jorden og du slipper å få evigvarende jord under neglene.

Skal du holde på i hagen så bør du skrape neglene over et såpestykke før du går ut. Når du er ferdig i hagen skyller du hendene i varmt vann, og all jord og skitt blir borte.

Våtservietter

maling
Bruk våtservietter til barn til å fjerne malingflekker.

Har du vært uheldig når du har malt og fått maling på steder det ikke skal være maling? Bruk våtservietter som er ment til barn til å fjerne malingen.

Rengjør komfyren

komfyr
Rengjør inni komfyren med sitronskiver og vann.

Rengjør komfyren med en bolle fylt med vann og sitronskiver. Sett komfyren på 100 grader. Sett inn bollen med sitronskiver og la det stå i et par timer. Skru av komfyren og vask over med en fuktig klut.

Fjerne stearin

stearin
Fjern stearin med strykejern og bakepapir.

Har du sølt stearin på tøyet ditt så fortvil ikke, det kan fortsatt reddes. Skrap bort det du kan og smelt bort resten med et strykejern. Legg bakepapir over og under flekken, og stryk over papiret. Bakepapiret vil trekke til seg restene av stearinen. Vask klærne som vanlig.

Hold tulipanene friske

tulipaner
Ha potetmel i vannet til tulipanene og de vil holde seg lengre.

Tulipaner er nydelige blomster å ha i en vase hjemme. Hvis du synes de henger litt med hodet så kan du ha litt potetmel i vannet og de vil holde seg friske og vakre lengre.

Fjern rustflekker

cola
Cola kan brukes til å fjerne rust.

Cola kan brukes til mer enn bare som avkjølende drikke. Hvis du har fått rustflekker på tøyet ditt dypper du bare en svamp i cola og gnir på rustflekken. Vask tøyet som vanlig etterpå .

 

Kanskje kjente du igjen noen av husmor-triksene fra bestemor, eller kanskje du bare «visste» dem. Del gjerne dine husmor-triks med oss 🙂

 

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...