5 Klassiske triks du burde lære hunden din

5 Klassiske triks du burde lære hunden din

Å lære hunden sin triks handler ikke kun om at det er moro å se at den legger seg ned eller gir labb, det handler også om lydighet og kontroll. Hvis du klarer å lære hunden din triks ved hjelp av godbiter og komando så får du også en hund som er lettere å kontrollere enn villstyringene som er over hauger før du rekker å si «godbit». Vi har funnet fem triks du burde lære hunden din, noen fordi de er enkele og søte, noen fordi de er praktiske.

Du vil oppnå best suksess gjennom å belønne hunden din når den gjør noe bra. Belønning i form av godbiter og rosende ord/ stemme er noe den forstår og vil strebe etter å oppnå det igjen. Lærer du hunden disse klassiske triksene er ikke veien så lang til å lære hunden din mer avanserte triks.

Sitt

hund sitte

Dette er et av de grunnleggende triksene som du bør lære hunden din før du setter i gang med noe annet. Den vil lære seg at den oppnår noe ved å gjøre som den blir fortalt, og godbiter er alltid stas.

Slik gjør du:

Ha en godbit i hånden og lukk hånden slik at hunden hverken ser eller kan ta godbiten. Hold hånden over hodet på hunden og i samme øyeblikk som hunden setter seg ned roser du hunden og gir hunden godbiten. Prøver derimot hunden å hoppe opp for å ta godbiten ignorerer du hunden. Fortsett med dette og ros hunden hver gang den setter seg ned. Husk å ikke holde på for lenge, hunder kan også gå lei. Øv jevnlig.

 

Gi labb

gi labb

Dette er et klassisk triks som kanskje er et av de litt enklere triksene å lære hunden. Men du må regne med å være litt tålmodig og gi hunden din en mulighet til å forstå. Det er et greit triks  å starte med for å få hunden din til å reagere på kommando.

Slik gjør du:

Få hunden din til å sitte og sett deg ned ved siden av han. Løft poten hans med hånden din og gi kommandoen «gi labb». Gjør dette frem til han løfter labben av seg selv når du gir kommandoen «gi labb». Så fort han gjør det på egen hånd gir du hunden din en godbit og roser han med positiv stemme.

Begge potene opp

hund poter

Dette er en kjent øvelse hvor hunden sitter og løfter begge potene i luften. Han skal ikke stå, men sitte når dette trikset gjøres riktig. Dette kan være en liten prøvelse for hunden din, for trikset krever litt balanse. Men fortsett å trene så får dere det til engang.

Slik gjør du:

Få hunden til å sitte intill en vegg så blir det lettere for han å finne balansen. Gjør som du pleier og gjem en godbit i hånden og før hånden over hundens hode. Så fort han løfter begge potene for å forsøke å få tak i godbiten sier du komandoen » begge labbene» og gir han ros og godbit. Reiser han seg opp så begynner du på nytt med at han skal sitte og jobber videre til han klarer øvelsen.

Rulle rundt

hund ryggen

Her skal hunden din rulle helt rundt og du begynner med at hunden skal ligge på ryggen som i «dekk» eller «ligg». Dette trikset vil nok kreve litt mer av deg, men ikke gi opp dere klarer det til slutt.

Slik gjør du:

Få hunden til å legge seg ned slik at han ligger med begge labben og albuene ned i bakken eller på gulvet. Hold godbiten rett foran nesen og bevege godbiten sakte i den retningen du vil hunden skal rulle, på baksiden av hodet hans. Han vil forhåpentligvis forsøke å følge godbiten og rulle rundt automatisk. Så fort han gjør det du vil han skal få til så gir du han ros, og selvfølgelig godbiten.

Krype eller kråle

hund krype

Dette er et tøft triks å få til. Få hunden til å krabbe eller krype bortover bakken. Her må du nok også være litt tålmodig, men øver dere jevnlig vil hunden din forstå hva du ønsker av han. Husk å gi klare og tydlige instrukser.

Slik gjør du:

Få hunden til å legge seg ned med «dekk» eller «ligg».  Sett deg ned ved siden av han og legg hånden din på ryggen til hunden mens du holder en godbit i håden foran snuta på hunden. Bevege deg sakte vekk fra han mens du holder godbiten i hånden. Hvis hunden reiser seg opp for å følge etter godbiten begynner du på nytt. Lag en kommando som du sier til hunden når du når du vil han skal krype. Så fort han kryper litt gir du han godbiten. Fortset til han skjønner konseptet og øv jevnlig.

Det er moro å trene hunden sin og særlig jo flere triks dere klarer sammen. Å øve på triks styrker samholdet mellom deg og hunden og du kan lære hunden din de viktigste kommandoen som «kom hit», «slipp», «sitt» osv. Husk å være tålmodig og du kommer ingen vei hvis du blir frustrert og sint. Da er det bedre å prøve igjen en annen dag.

Lykke til 🙂

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...