10 triks på kjøkkenet du bør kunne!

10 triks på kjøkkenet du bør kunne!

Det finnes mange triks og knep som vi kan bruke på kjøkkenet som er verdt å lære seg, og ikke minst nyttig å bruke. De kan ofte gjøre hverdagen på kjøkkenet litt enklere, og hjelpe deg å redde mat du trodde var ødelagt. Ofte går gode triks i arv fra våre foreldre og besteforeldre, mens noen knep har kommet frem i nyere tid. Vi har gravd dypt ned i litteraturen og funnet frem 10 triks på kjøkkenet du bør kunne.

Panere fisk

fiskfilet.
Paner fisken ved hjelp av noe så enkelt som en gjennomsiktig plastikkpose.

Å panere fisk kan være en litt grisete oppgave. Hvis du har blandingen i en kjøkkenpose med zip lukking, kan du legge fisken i posen og riste litt, så får du jevn blanding på hele fisken uten klin eller gris.

Sitron fjerner lukt

Sitronsåpe
Ikke la illeluktende hender skremme deg fra å tilberede fisk!

Har du kuttet eller filetert fisk så vet du godt at du får fiskelukt på hendene som kan være vanskelig gå få bort. Gni hendene inn med sitron og vask dem godt etterpå, og fiskelukten forsvinner.

Bare noen dråper sitron?

sitron
Sitronen er allsidig, og særlig fantastisk som smakstilsetter i mat.

I bandt trenger vi bare litt sitron i matretten vi skal lage, men vi må likevel kjøpe en hel sitron. Ofte så blir resten av sitronen liggende ubrukt og vi må til slutt kaste den. Ved å stikke en strikkepinne inn i sitronen kan du klemme ut de dråpene med sitron du trenger, setter du strikkepinnen tilbake i hullet, kan sitronen brukes igjen senere.

Kutte urter

urter
Urter er nesten alltid et must i all mat, og nå kan du kutte den raskere enn noengang.

Hvis du kutter urter med en kniv opplever du nok ofte at urtene sitter fast på kniven. Bruk heller et pizzahjul. Legg urtene på skjærebrettet og rull pizzahjulet frem og tilbake over urtene. Fort gjort, og urtene holder seg på skjærebrettet klare til å brukes.

Oversaltet maten?

salt
Det er lett å plutselig oversalte maten, men hiver du i en rå, skrellet potet løser du det problemet.

Det kan fort skje at vi er litt vel ivrige med saltkaret og oppdager det for sent. Fortvil ikke, du behøver ikke å kaste maten du så sirlig har jobbet med. Ha i en rå, skrelt potetbit i suppen eller gryteretten og problemet er løst. Poteten vil trekke til seg saltet, det vil riktignok ta litt tid, så smør deg med litt tålmodighet.

Hjemmelaget trakt

kaffefilter
Kaffefilter kan brukes til mer enn å trakte kaffe i.

Trenger du en trakt, men har aldri tenkt på å kjøpe en, eller du har rotet bort den du kjøpte for en evighet siden? Da kan du bruke et kaffefilter. Klipp av bunnene på filteret og du har din egen hjemmelagede trakt.

Rester av vin

vinrester
Spar på vinrestene etter en hyggelig kveld.

Det hender vi har noen rester igjen av vin etter en hyggelig kveld eller to. Ikke kast de restene! Du kan ha restene i et brett som er ment til å fryse isbiter i. Frys ned brettet med vinterningene og bruk dem i sauser og supper senere. Da tar du brettet du, vipper ut en vinbit eller to, og har rett i sausen eller suppen. De smelter fort og trenger ikke å tines først.

Avokado

avokado
Har du kjøpt en avokado som ikke er moden? Legg den sammen med noen epler.

Hadde du litt dårlig tid på butikken når du kjøpte avokado, og oppdaget ikke før du kom hjem at den var like hard som en tennisball? Legg avokadoen i en pose sammen med noen epler og du vil fremskynde modningsprosessen.

For mye væske i sausen?

vannglass
Hatt i for mye væske i sausen? Tilsett maizena og kald vann.

Gikk det litt fort på kjøkkenet når sausen eller gryten skulle lages og du oppdaget for sent at du har tilsatt alt for mye væske? Lag en jevning av kaldt vann og maisenna og ha i gryten, sausen vil tykne på null komme niks.

Mozarella

mozarella
Mozzarella osten er alltid litt sleip å skjære i, bruk heller en eggedeler.

Fersk mozarella med tomater, basilikum og god olivenolje er aldri feil, men å skjære opp mozzarellaen kan være litt vanskelig. Bruker du en eggedeler til å kutte mozzarellaen slipper du å stå med fingrene nesten inni kniven for å få kutten den opp i fine skiver, dermed er det tryggere og bedre.

Mange triks kan hjelpe deg når det er et kjøkkenredskap du kanskje mangler, eller du ikke liker å bli hverken seig eller klissete på hendene. Vi håper du kan få bruk for noen av triksene vi har funnet frem til deg, og del gjerne noen av dine beste triks med oss!

 

 

 

 

 

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...