Honningkake er viden kjent for nesten hver eneste nordmann. Honningkake har lang holdbarhet og kan fryses. Mange av oss lager honningkake spesielt til jul, men den smaker nydelig hele året. Du kan spise kaken til frokost med smør og brunost, eller du kan ha over deilig honning og friske bær. Kaken passer også helt perfekt i lunsjboksen akkuratt slik den er.
Det er lang tradisjon for honningkake. Den er enkel å lage og er holdbar nesten i det uendelige. Bruk litt krydder i kaken og den blir som en saftig krydderkake.
Magisk Honningkake
Honningkake lages ofte med godt krydder som malt ingefær og nellik. Vi har valgt en oppskrift uten det karakteristiske krydderet og heller gått for en oppskrift med nytrukket Te. Bruk gjerne Lipton te, eller te med krydder og appelsinsmak. Teen gjør kaken ekstra smakfull og saftig. Du kan ha kaken i kjøleskapet i lang tid før den blir dårlig. Pakk den inn i folie og la kaken ligge litt på kjøkkenbenken før servering.
Tips: Ønsker du at honningkaken din skal smake av krydder kan du bytte ut teen med 1 ts malt ingefær og 1 ts malt nellik. Da får du kake med skikkelig julestemning.
Dette trenger du:
- 450 g mel
- 150 g sukker
- 1 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 2 dl honning
- 100 ml nøytral olje
- 4 egg
- 1/2 dl sterk te
- revet skall av en halv appelsin
- 1 neve hakkede nøtter ( valgfritt)
- 1 neve rosiner ( valgfritt)
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 170 grader.
- Bland samen mel, sukker, kanel og bakepulver.
- Tilsett honning, olje, egg og nytrukket te.
- Vask og skrubb skallet på appelsinen godt før du river skallet fint på et rivjern.
- Hakk nøttene grovt.
- Ha i skallet fra appelsinen, nøtter og eventuelt rosinene.
- Smør en brødform med olje eller smør og legg i bakepapir.
- Stek kaken i ca 40 minutter.
- Avkjøl kaken på rist når den er ferdig stekt
Servér kaken med smør, brunost, syltetøy, honning og bær, eller som den er med en god kopp kaffe eller te til.
Honningkake både var, og er, den perfekte gave. Du kan lage den lang tid i forveien og la den «modnes» før du pakker den fint inn og gir den til noen du er glad i.
Tips: Lag kaken i en langpanne og smelt over 100 g kokesjokolade som du har over kaken rett før servering.