Selv om det er en ukedag er det ingenting i veien for å kunne kose seg litt ekstra. Ikke alle tåler hvetebakst, og vi andre kan også ha godt av å holde igjen litt på melet innimellom. Vi har derfor funnet frem en rask og deilig kake med nøttebunn. Nøtter er kjent for å inneholde det «sunne fettet» og da kan vi trøste oss med at denne kaken ikke bare er usunn for kroppen, men mest av alt er den god for sjelen. Server den med en kopp god kakao så er dagen fullendt.
Uken fristelse, glutenfri kake med jordbær og krem
Det er flere og flere som velger et kosthold med mindre mel og da er denne kaken et fantastisk alternativ til både de som ikke tåler mel, og til de som vil spise mindre av det. Husk likevel på at ikke alle tåler nøtter, så forsikre deg om at du ikke serverer kaken til noen med nøttealergi. Vi har brukt blåbær og jordbær, men du kan bruke akkurat de bærene du liker best. Vi du ha en enda søtere kake kan du blande vaniljekrem inn i den piskede kremen. Kaken vil minne litt om en Pavlova, men bunnen gjør den likevel helt annerledes på smak.
Dette trenger du:
- 150 g hasselnøtter eller mandler
- 150 g melis
- 4 eggehviter
Fyll:
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- 200 g jordbær
- 100 g blåbær
Slik gjør du:
- Mal nøttene i en kjøkkenmaskin og bland med melis.
- Stivpisk eggehvitene og bland nøtteblandingen forsiktig inn.
- Stek i smurt form på 160 grader i ca 35 minutter. Har du ikke stekeovn med varmluft må du regne med litt lengre steketid. Kaken er ferdig når du kjenner at nøttebunnen er litt hard. La bunnen avkjøle i formen.
- Stivpisk kremen sammen med sukker og ha kremen over nøttebunnen når den er blitt kald.
Ha over så mye bær som det er plass til og topp det hele med å drysse over litt god hakket sjokolade.
Tips: Har du noen pikekyss liggende kan du legge de også på toppen av kaken. Husk å legge de på rett før servering, hvis ikke vil de «smelte» sammen med kremen.
Vi ønsker alle en fantastisk uke, og husk å gjøre det beste ut av hver dag, som å spise kake for eksempel 🙂