Slik steker du Ribba helt Perfekt- Med sprø svor

Slik steker du Ribba helt Perfekt- Med sprø svor

Er du som meg og gleder deg til den dagen du endelig kan steke ribbe igjen? Jeg lager ribbe kun i forbindelse med julen og lar julen starte allerede i slutten av oktober, og jeg er like spent hvert år. Sitter oppskriften i år også? Jeg har faktisk enda til gode å ikke få perfekt ribbe med svor, hver gang! Det er ikke fordi jeg er spesielt flink, men jeg har rett og slett knekt koden for hvordan dette bør gjøres og nå skal jeg dele hemmeligheten min med deg.

Det er en egen «teknikk» å få til den sprøe svoren på ribba, og det er mange som har sine metoder der ute, og det skal de fortsette med. Men hvis du er den som er kjempe nervøs hver eneste julaften, kan du senke skuldrene, svigermor blir garantert fornøyd.

Perfekt stekt ribbe hver gang

ribbe
Det viktigste med hele ribba er den sprøe svoren.

Aller først velger du den fineste ribba du kan finne, men ikke fortvil selv om du skulle ende opp med den siste ribba i disken. Ribbe blir det likevel og sprø svor får du også. Sørg for å ha en god og skarp kniv, både til rutingen og til oppdelingen.

Dette trenger du:

  • ribbe
  • dijon sennep
  • salt og pepper

Slik gjør du:

1 Dagen før du skal steke ribba krydrer du den godt med salt og pepper. I tilegg smører du inn hele toppen ( fett siden) av ribba med Dijon sennep.

 

2 Sett stekovnen på 200 grader. Har du varmluftsovn kan du senke temperaturen til 190 grader.

 

3

Legg den krydrede ribba med fett siden ned i en ildfast form.

 

4 Fyll formen med vann til 2/3 av ribba er dekket av vannet.

 

5 Stek på 190/200 grader i ca 70 minutter i midten av ovnen.

 

6 Etter 70 minutter tar du formen ut av ovnen og snur ribba slik at fettsiden vender opp. Hvis ribba er lang og litt «tung» legger du noen små ildfaste former under den slik at hele fettsiden ligger vannrett og flatt. Ikke legg en tallerken under midten av ribba. Da vil endene på ribba henge nedover og det vil bare være midten av ribba som får sprø svor.

7 Stek ribba videre på 190/ 200 grader i ytterligere én time.

 

8  Etter én time guffer du opp varmen til 230/ 250 grader, og nå skal det poppes godt i fettet. Du skal høre at det skjer noe. Er det tyst som i graven kjører du opp varmen helt til det er en liten poppe fest i stekovnen din.

9 De siste 5 minuttene hever du ribba til det øverste nivået i komfyren. Da gir du den en siste runde til å få svoren sprø og god.

 

10 Ta formen ut av ovnen og ta vare på stekefettet, det bruker du i sausen eller som den er. Det kan lønne seg å helle det raskt gjennom en sil.

 

11 La ribba hvile noen minutter på et skjærebrett, får du deler den opp i stykker ved å følge bena i kjøttstykket.

 

Servér med rødkål, surkål, kokte poteter, medisterpølser og sjy, eller saus. Velbekomme!

Får du ikke julestemning nå, får du det aldri. Riktig lykke til 🙂

Tips: Kjøper du frossen ribbe så bør du rute den når den er halvtint, da er den mye enklere å skjære i.

 

 

 

 

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...