Taco er en populær rett i Norge og serveres ofte på fredager, såkalt «taco-fredag». Om du skulle være lei av tacolefser og tacoskjell bør du virkelig prøve denne varianten. Alt legges i en form, lag for lag, med hjemmelaget krydderblanding. Det hele toppes med rømme og salsa. Perfekt til å deles, eller du kan kose deg med hele taco-formen alene.
Retten serveres med nachos-chips. Du får chips med original smak eller med smak av cheddar, her velger du den varianten du liker best.
Slik lager du lettvint og smakfull Nachos
En nachos rett er perfekt til å deles, og når du har alt i en form trenger du kun å toppe retten med det tilbehøret du ønsker. Blander du sammen en ekstra stor porsjon med krydder kan du ha det over på et luftett glass. Da har du taco krydder til hver taco anledning.
Dette trenger du:
-
400 gram karbonadedeig
-
1 stk gul løk
-
1 fedd hvitløk
Til krydderblandingen
-
1,5 ts spisskummen
-
1/4 ts korianderfrø
-
1/2 ts røkt paprikakrydder
-
1/2 ts chilipulver
-
1/2 ts oregano, tørket
-
1/2 ts salt
Til nahos-blandingen
-
1 boks sorte bønner
-
1/2 boks hermetiske tomater
-
2/3 pose nachos
-
2 never hvitost
Topping
-
1 stk avokado
-
3 stk vårløk
-
8 stk cherrytomater
Tilbehør
-
valgfri salat
-
nachos
-
lettrømme
Slik gjør du:
- Brun karbonadedeigen i en varm panne med litt olje.
- Finhakk løk og hvitløk og ha det sammen med karbonadedeigen ettersom den begynner å bli ferdigstekt.
- Bland sammen krydder til tacokrydder. Ha spisskummen, korianderfrø, røkt paprikapulver, chilipulver, oregano og salt i en morter. Knus krydrene til du har et helt fint tacokrydder. Har du ingen morter kan du blande sammen finmalt krydder av de samme krydderiene.
- Tilsett tacokrydderet og hakkede tomater i den stekte karbonadedeigen. Hell de sorte bønnene over i et dørslag og skyll de kjapt under kaldt vann. Ha de sorte bønnene sammen med resten. La koke i 4-5 minutter.
- Fordel nachochipsene i en ildfast skål eller i en liten form. Ha i det stekte kjøttet og topp det med et par never revet ost.
- Sett midt i ovnen og stek på 225 grader, i ca 12-15 minutter, til nachochipsene begynner å bli lett gylne.
Kutt opp vårløk, cherrytomater og avokado dryss over nachosen sammen med litt valgfri salat. Ha på litt rømme og salsa her og der på retten rett før servering.
Dette er den ultimate fredagstacoen. Kos deg og smaklig måltid ?