Disse middagene bør du lage denne uka

Disse middagene bør du lage denne uka

Ny uke betyr en ny runde med middager som skal både planlegges og lages. Ofte ender vi opp med å lage de samme middagene uke etter uke og måned etter måned. Vi vet at hverdagen er hektisk og ofte setter tidsklemma inn. Vi vil derfor forsøke å hjelpe deg til å finne gode og ukompliserte middager som kan samle hele familien rundt bordet en stakket stund før alle løper hvert til sitt.

 

Mandag: kantarellsuppe med friskt eple

kantarellsuppe
Kantarellsuppe med smak av dype skoger og syrlig eple.

Epler passer, utrolig nok, til mer enn bare eplekake og mellommåltid. Eple er syrlig og friskt i smak og passer perfekt til denne kantarellsuppen.

Dette trenger du:

  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 g kantarell
  • 200 g traktekantarell
  • salt og pepper
  • 1 1/2 dl tørr hvitvin
  • 7 dl vann
  • 2 kyllingbuljongterninger
  • 2 dl matfløte

Slik gjør du:

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Rens soppen og skjær i biter.
  2. Skrell løk og hvitløk, ha i litt olje og smør i en jerngryte eller en dyp stekepanne. Stek soppen til den har fått fin farge. smak til med salt og pepper. Spar 50 g av kantarellene til serveringen
  3. Ha i vinen og la det småkoke i 2 minutter.
  4. Tilsett vann, buljong og fløte. La det koke under lokk i 12 minutter.
  5. Bland suppen med en stavmikser, smak til med salt og pepper.
  6. Rett før servering skyller og skreller du eplene og kutter dem i terninger.
  7. Stek resten av kantarellen i en varm stekepanne i smør med salt og pepper.

Bland kantareller og epleterninger og fordel alt i dype skåler. Hell over varm suppe. Servér gjerne med godt brød og litt aioli.

Tirsdag: Kylling med salat, grillet paprika, perlebygg og mozarella

salat med kylling
Lag gjerne godt toastet brød til salaten.

Salat med grillet paprika er aldri feil. Hvis du synes det tar for lang tid å grille paprika i ovnen kan du kjøpe ferdige grillede paprika på butikken. De er grillet, skrelt og syltet og smaker veldig godt.

Dette trenger du:

  • 4 kyllingfileet
  • 2 dl perlebygg
  • 4 røde paprika
  • 1 pose baby mozarella
  • 2 ss kapers
  • 1 liten pose baby spinat

Dressing:

  • 1/4 dl hvit balsamicoeddik
  • 1 rød chilli uten frø
  • finrevet skal av en 1/2 vasket sitron
  • 1/2 dl olivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Kok perlebygg i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av det kokende vannet og skyll i kaldt vann.
  2. skjær paprikaene i to og fjern frø og det hvite, trykk dem flate.
  3. Grill paprika i ovnen med skinnsiden opp til den er sort og begynner å boble. Avkjøl og trekk av skinnet. Skjær paprika i brede strimler.
  4. Stek kylling på middel varme til den er gjenkomstekt. La kyllingbrystene hvile mens du lager dressingen.
  5. Kutt kyllingen i fine strimer og bland med paprikastrimlene og perlebygget.
  6. Lag dressing ved å blande sammen alle ingrediensene til dressingen.

Ha dressingen over kyllingblandingen og server på hver sin tallerken og topp det hele med babyspinat, mozzarella og kapers. Har du lyst og ork griller du et par skiver med brød i ovnen så de blir sprøde og gode.

Onsdag: Potetsalat med varmrøkt laks og urtebrød

Varmrøkt laks
Varmrøkt laks med potetsalat passer til alle dager i hele uken.

Har du tid til overs kan du gjerne lage potetsalaten dagen før, men det er fort og enkel og lage den samme dagen også. Passer perfekt hvis du har poteter igjen fra en tidligere middag.

Dette trenger du:

  • 4 brødskiver med godt brød
  • strimlet ost
  • 2 fedd hvitløk
  • bladpersille
  • 600 g små poteter
  • 1 purre
  • 100 g erter
  • 400 g varmrøkt laks
  • 1 pose babyleaf (salat)

Dressing:

  • 1 ts grov sennep
  • 1 fedd hvitløk
  • finrevet skall av én stiron
  • 3 ss olivenolje
  • havsalt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Skrubb og vask potetene godt og kok dem i lettsaltet vann.
  2. Hell av vannet og skyll potetene i kaldt vann.
  3. Lag dressingen, smak til med salt og pepper.
  4. Del potetene i to og bland dem inn i dressingen.
  5. Skyll purren, tørk av og skjær den i strimler og ha det i potetblandingen
  6. Strø over erter og ha i varmrøkt laks.
  7. Lag urtebrødet ved å blande olje, hvitløk og hakket persille.
  8. Ha ost på alle brødskivene og ha urteblandingen over.
  9. Varm i stekeovnen til osten er smeltet og gyllen.

Del brødskivene i to og server til salaten.

Torsdag: One pot pasta

Pasta one pot
Alt som kan lage seg selv passer perfekt i en travel hverdag.

Lite er mer perfekt enn middag som kan lage seg selv. Slik som denne. Alle ingrediensene hives i en og samme gryte, la stå og putre til det er klart, og det var det.

Dette trenger du:

  • 300 g rå, krydret pølse
  • 250 g sjampinjong
  • 350 g pasta
  • 8 dl grønnsaksbuljong
  • 350 g cherry tomater
  • 1 håndfull basilikum
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • parmesan

Slik gjør du:

  1. Lag kjøttboller av pølsefarsen ved å klemme ut boller av pølseskinnet.
  2. Rens og skjær sjampinjongene i skiver.
  3. Stek «kjøttbollene » i en støpejernsgryte til de er gyldne.
  4. Tilsett sopp og fres videre til soppen har fått farge.
  5. Ha i pasta, buljong, tomater, salt og pepper.
  6. Kok opp og kok til pastaen er ferdigkokt.
  7. Rør om av og til så ikke pastaen setter seg fast i bunnen av gryta.
  8. Smak til med salt og peper.

Servér med en god neve basillikum og så mye parmesan du vil ha.

Fredag: Chorizo og Bønnetaco

taco
Taco med bønner er et godt alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen.

Hvis du aldri har forsøkt taco med bønner er det på tide å gi det en sjanse. Masse deilige smaker og du kan variere den akkurat som du vil.

Dette trenger du:

  • 2 pakker kidney bønner
  • 1 pakke chorizo pølse
  • 1 pose spinat
  • 2 pakker med lomper
  • 2 mango
  • 1 rødløk
  • 2 avokado
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 pakke fetaost
  • 2 lime
  • 1 boks mais

Slik gjør du:

  1. Hell vannet av kidneybønnene og skyll dem godt.
  2. Kutt opp chorizo og bland det sammen med bønnene.
  3. Ha bønner og pølse i en stekepanne og varm opp blandingen.
  4. Lag guacamole ved å mose avokadoen og tilsett finhakket hvitløk og lime. Smakt til med salt og pepper.
  5. Lag mangosalsa ved å kutte opp mango og rødløk i biter. Bland sammen i en bolle og sett til side.

Fyll potetlompene med spinat, mangosalsa, mais, guacamole, bønner og chorizo blandingen, topp det hele med fetaost.

 

Alle oppskriftene har tatt utgangspunkt i middag til fire. Med det er ingen problem å lage til både færre eller flere personer. Legg til og trekk i fra til du får til det antall mennesker du skal ha rundt middagsbordet.

 

Vi ønsker alle en strålende uke:)

 

 

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...