En av de mest populære juleblomstene er julestjernen. Den har en vakker rød farge, og kan faktisk holdes liv i hele året. Den passer så fint inn i ethvert julepyntet hjem og er for mange den ultimate juleblomsten. Vi fyrer godt i mange norske hjem, og riktignok trenger julestjerna godt med varme, men husk likevel på at julestjerna får en veldig kort blomstringstid hvis den har det for varmt. Gi den gjerne en plass i vinduskarmen, der vil den trives godt.

Julestjernene som kjøpes på butikken er som regel gjødslet med langtidsgjødsel så ekstra næring er derfor ikke noe du trenger å tenke på når du har fått denne vakre blomsten i hus. Overlever den derimot julen, og enda litt til, kan du fint gi den litt gjødsel når den er ferdig med blomstringen.

Juleglede med julestjerna hele året

1Gi julestjerna gode dager

julestjerne 4
Sørg alltid for at julestjerna oppbevares varmt og ikke utsettes for kulde eller frost.

Julestjernen trives best ved jevne temperaturer og er ikke særlig begeistret for trekk, og må ikke under noen omstendigheter utsettes for kulde eller frost. Da vil den falle samen med en gang, og vil ikke være mulig å få frisk igjen. Den vil ikke ha temperaturer under 15 grader så sørg for at den har en jevn temperatur, helst godt og varmt.

2Sørg for riktig vanning

Sørg alltid for at du ikke lar blomsten din stå med røttene i vann det vil den like særdeles dårlig.

Sørg for at blomsten din aldri tørker helt ut, men hold den jevnt fuktig. Sørg for å ikke la den bli stående med vann i skålen. Vann den derfor ovenifra så trekker den til seg vannet istedenfor å stå med røttene i vann i dagevis. Med røttene i vann vil den råtne og planten din vil dø.

3Lys og varme

julestjerna i vindu
Sett gjerne julestjerna i vinduskarmen, der vil den trives godt.

Sett julestjernen din lyst, gjerne i vnduskarmen, og husk at hvis du setter den i et mørkt rom vil den slippe bladene sine mye raskere enn nødvendig.

4Gjødsel og næring

Julestjerna kommer også i hvit, og kalles ofte for adventsblomst.

Julestjernen trenger, som mange andre blomster, ekstra næring. Overlever den julen bør du gi den flytende næring i vannet når planten din er ferdig med blomstringen. Trim den gjerne under hele vekstperioden så den får god nok luftsirkulasjon rundt seg. Klipper du vekk noen blader her og der vil den bli godt fornøyd.

5Julestjerne hele året

julestjerne busk
Julestjerna kommer opprinnelig fra Mexico og elsker sol og varme.

Det kan være vanskelig å få julestjerna til å blomstre mange ganger, derfor er det mange som kaster den når den er ferdig avblomstret. Denne røde gudinnen er egentlig en staude og kan under de rette forholdene i sydligere strøk bli riktig så høy og flott. Her i Norge må vi nøye oss med en god meter, maks. Er du tålmodig og steller pent med planten din kan det være stor sannsynlighet for at du får den til trives så godt at den belønner deg med ny blomstring. Sørg for godt med lys, varme og riktig vanning, da vil mye være gjort.

Kos deg med både juleforberedelsene og stell av julestjerna, men husk at den er giftig å spise og kan gi allergiske reaksjoner. Hold et godt øye med både husdyr og små barn. Sett gjerne julestjerna høyt så ikke små hender ,eller nyskjerrige poter, roter rundt i planten din.

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker