Å lage croissanter kan, etter hva jeg vet, ta sin tid og det er ofte tid vi føler vi har lite av. Det skal ikke hindre deg fra å lage fantastiske croissanter, vi kan gjøre som Espelid gjorde i sin tid » å juksa lite» og det er nettopp det vi har gjort nå. Vi har kjøpt et par pakker med fryste butterdeigsplater og lagt dem til tining på kjøkkenbenken. Det tar ikke lange tiden før de er myke og kan lages croissanter av.
Har du alltid noen pakker med med fryste butterdeigsplater liggende vil du aldri mangle noe å by dine gjester på. De er også perfekte til en helt vanlig mandag. Hva er bedre enn å starte uken med noe søtt og godt som krem, jordbær og sjokoladesaus? En mandag med søte croissanter og gode venner, eller familie.
Raske croissanter med jordbær, krem, melis og sjokoladesaus
Raske croissanter smaker best samme dagen som du lager dem. Når de er ferdig stekt må du avkjøle dem før du legger på krem hvis ikke vil kremen smelte og alt blir bare gris. Vi har valgt å bruke kun pisket krem, men du kan tilsette vaniljekrem også om du ønsker det. Da blander du sammen like deler vaniljekrem og nypisket krem, husk at ved å tilsette vaniljekrem vil croissantene bli en del søtere, så smak deg frem. Når du skal tine butterdeigsplatene er det best om du strør litt mel på litt bakepapir og legger buttdeigsplatene én og én, ved siden av hverandre, til tining.
Dette trenger du:
- 1 pk butterdeigsplater
- 1 stk egg til pensling
- 2 ss hvetemel
- 1 boks kremfløte
- 1 boks vanilkrekrem (valgfritt)
- 1 kurv med jordbær
- sjokoladesaus
- melis til pynt
SLIK GJØR DU
- Sett stekeovnen din på 225°C. Har du ikke varmluftsovn, men kun over og undervarme må du muligens regne med litt lengre steketid.
- Strø et tynt lag mel på bakebenken og kjevle butterdeigsplatene til tynne rektangler.
- Bruk en skarp kniv og skjær rektanglene til trekanter. Hvor mange trekanter du får ut av hver plate kommer an på hvor store du vil ha croissantene dine.
- Pisk egget lett med en gaffel og pensle litt på spissen på hver trekant. Rull hver trekant fra den brede siden mot spissen. Den penslede spissen «limes» mot resten.
- Sett croissantene på stekeplate med bakepapir med skjøten ned mot platen. Da slipper du at croissantene retter seg ut under stekingen.
- Pensle dem med egg og stek til de har fått en gyllen farge, ca. 7-10 minutter.
- Mens croissantene avkjøles deler du jordbærene i to og settes til side.
- Stivpisk kremen og hvis du vil ha i vaniljekrem tilsetter du den i kremen nå.
Servér ved å dele croissanten i to. Legg på et lag med krem/ vaniljekrem, deretter et lag med delte jordbær. Legg på croissant lokket og dryss over et lite lag med melis. Avslutt med å «ringle» over litt sjokoladesaus.
Du kommer til å smile bredt med denne desserten, det samme kommer de du velger å dele den med 🙂