Pergola

Mur – og skjærgårdstjenester

Utestue frode 1 kopi
Flott utestue i vedlikeholdsfritt materiale.

Ytterst på Borøya, en liten øy med broforbindelse i Tvedestrand kommune, sitter Frode Hansen. Daglig leder for Mur- og Skjærgårdstjenester. På et kontor med nydelig sjøutsikt, administrerer han det meste som skjer i skjærgården. Fra rehabilitering av hytter, hus , brygger, mur og nybygg. Eller som han selv sier – «I Mur -og Skjærgårdstjenester gjør vi alt i skjærgården, unntagen å sole oss». Smilet sitter løst, han er løsningsorientert og aldri mer enn en telefon unna! Han gir deg sine beste tips til hva du må gjøre når du vil bygge deg en utestue.

Hva må du tenke på når du skal bygge utestue ?

  • Finn deg en lun og god plass på tomten din, et sted hvor du liker å oppholde deg. Det har liten hensikt å bygge en flott utestue hvis du velger en plass på tomten din du vanligvis ikke trives.
  • Bruk god tid på planlegningen. Det er noe som heter » hastverk er lastverk «, og gjelder spesielt når du skal gå i gang med noe som skal bygges. Du kan få andre idéer underveis, nye ønsker dukker opp. Så bruk god tid på å tenke ut akkurat hva du vil ha. Let etter inspirasjon på nettet, og sett opp en liste med det du ser for deg at du ønsker deg.
  • Få noen til å hjelpe deg med å lage en tegning av utestuen.
  • Sjekk med kommunen om en utestue hos deg er søknadspliktig.
Utestue frode 2 kopi
Flotte detaljer som en del av utestue, natursten.

 

Hva slags utestue bør du velge ?

Med en hagestue kan du forlenge utesesongen din med flere måneder. Men hva slags utestue bør du velge ?

  • Bestem deg for om du vil ha utestue som et tilbygg til huset ditt, eller som et frittstående uterom på tomten din. Her kan det være en ide og tenke over hva slags stil du har på huset og området rundt på tomten din, slik at en utestue passer inn designmessig.
  • Tenk over når du kommer til å bruke utestuen din. Ønsker du f.esk å bruke utestuen din store deler av året, bør den ha vegger, og vil fremstå som en egen enhet på tomten.
  • Utestue med kun tak, brukes nok mest gjennom sommeren. Men plassert på en lun og god plass vil den likevel kunne forlenge perioden din ute. Du kan bygge inn en peis eller ha varmelamper som du setter på når du skal bruke utestuen.
  • Noen velger isolert utestue til bruk hele året. Dette kan være en idé til de som f. eks trenger en ekstra overnattingsplass. Eller for de som rett og slett bare ønsker seg et uterom som er helårsvennlig. Et tips her er å investere i skyvedører som du kan åpne helt opp. Da sitter du varmt og godt inne, men har likevel følelsen av å være ute.
  • Tenk nøye gjennom hvor stor utestuen du ønsker deg. Det er bedre å ha litt ekstra plass, enn å irritere deg over manglende plass når utestuen endelig er klar til bruk.

Frode anbefaler å benytte materialer som er vedlikeholdsfrie. Da kan du bruke sommeren til å kose deg og ikke tenke på maling og imprignering.

Mur – og Skjærgårdstjenester kan hjelpe deg hele veien fra Idé til ferdig utestue. Mur- og Skjærgårdstjenester har dyktige fagfolk og samarbeidspartnere. Du kan føle deg trygg på at det du bestiller blir riktig levert. Du trenger ikke gjøre annet enn å lene deg tilbake og vente på din ferdige utestue.

I Mur -og Skjærgårdstjenester gjør vi alt i skjærgården, unntagen å sole oss!

MST_logo_tag_300dpi kopi

 

 

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker