Vi elsker Spania og denne helgen skal vi late som vi er der. Vi skal drikke Sangria og spise spekeskinke, skravle med gode venner og legge dette litt «rare» livet på hyllen et par timer. Selvfølgelig med en trygg meter i mellom. Hvis du har vært en tur i Spania har du sikkert også drukket Sangria. Det er en velkjent drikk som er en blanding av vin, vanligvis rødvin, frukt og en form for søtning. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på Sangria, og vi har funnet tre oppskrifter som vil gi kvelden en god og lun stemning. Selv om Sangria vanligvis lages med rødvin har vi funnet frem spennende varianter. Én som lages med hvitvin, en med musserende vin og en tradisjonell Sangria med rødvin. Den serveres kald med frukt, bær og isbiter og passer til nesten alt, men aller mest til en hyggelig stund. Vil du servere noe å bite i kan vi anbefale menyen til «fest på budsjett«. Orker du ikke å lage hele menyen kommer du langt med hjemmelaget Foccacia, litt god spekeskinke, olivenolje og noen søte små tomater.
Hvit Sangria med hvitvin, ingefær og jordbær
Sangria med hvitvin og ingefær passer til enhver anledning. Den smaker annerledes enn den Sangria du kanskje er vant til, men du vil ikke angre om du tar sjansen og prøver.
Dette trenger du:
- 2 lime
- 1 sitron
- 1 kurv jordbær
- 1 1/2 ss. rå ingefær
- isbiter
- 1 potte mynte
- 1 flaske hvitvin
- 1 flaske ingefærøl
Slik gjør du:
Skyll og skjær sitron og lime i tynne skiver og legg dem i en stor bolle eller i en romslig mugge sammen med jordbærene. Du kan velge om du vil servere jordbærene hele eller kutte dem i skiver. Knus ingefæren med en blender og sil den. Press ut mest mulig ingefærsaft. Ha saften i bollen/ muggen sammen med lime og sitron. Fyll opp med isbiter og mynte. Hell i vin og ingefærøl, rør forsiktig rundt og servér. Hvis du ønsker det kan du bytte ut jordbærene med fersken, det smaker også fantastisk.
Original Sangria med rødvin
Dette er nok den varianten du kjenner til best. Den lages og serveres i utallelige varianter, her er det bare å prøve seg frem og finne din favoritt.
Dette trenger du:
- 1 flaske spansk rødvin
- 1/2 liter friskpresset appelsinjuice ( du kan bruke ferdig appelsinjuice)
- 1 dl Grand Marnier ( likør)
- sukkerlake kokt av like deler vann og sukker
- 1 kanelstang
- 4-5 nelliker
- 2 appelsiner
- 1 sitron
- isbiter
Slik gjør du:
Kok sukkerlake av like deler sukker og vann sammen med kanelstang og nellik. Når sukkeret er helt oppløst tas kjelen av varmen. La laken stå å trekke med krydderet i frem til laken er kald. Kutt appelsin og sitron i skiver. Bland sammen rødvin, appelsinjuice og Grand Marnier. Smak til med sukkerlake. Ha isbiter i en mugge sammen appelsin og sitronskiver, tilsett Sangriaen.
Sangria med bobler
Sangria med bobler og melon, det kan nesten ikke bli bedre. Husk å servere den iskald og ha i isbitene rett før servering.
Dette trenger du:
- 1 flaske musserende vin
- 6 cl hvit rom
- 3 dl Sprite
- vannmelon
- honningmelon
- jordbær
- blåbær
- Isbiter
Slik gjør du:
Skyll bærene og del opp melonene. Legg bær og melonbitene i en stor mugge. Hell i 1 flaske med musserende vin sammen med mineralvann og rom, bland godt sammen. Sett kaldt frem til gjestene kommer. Når den skal serveres tilsetter du isbitene.
Når vi først avviker fra originalen og lager Sangria med både hvitvin og musserende vin så kan du faktisk også avvike fra oppskriftene og bruke de bærene og den frukten du liker best. Det er spennende å prøve seg frem, og selv en liten «feil» kan ende opp med å smake fantastisk.
Vi ønsker dere alle en fortreffelig helg 🙂