Julefilmer du bør se nå

Julefilmer du bør se nå

Med julens magiske ventetid er gode julefilmer et absolutt must. Å benke seg ned i sofaen med din kjære, alene eller sammen med barna er med på å gjøre førjulstiden ekstra koselig. Sett deg ned, senk skuldrene og bre om deg med et deilig pledd og la julens magi ta plass i hjemmet ditt. Mange av de beste julefilmene er de filmene som vi har sett år etter år, men som vi likevel ikke blir lei av.

Vi har funnet frem åtte julefilmer det er verdt å se på nytt, samt en juleserie som ble fjorårets store snakkis. I år kommer sesong to og alle hjerter gleder seg.

Grinchen

Det blir ikke jul uten denne grønne karen som gjør alt for å ødelegge julen for alle innbyggerne i den fiktive byen «whoville». Grinchen er en eventyrkomedie for hele familien med Jim Carrey i hovedrollen. Grinchen hater julen og alle innbyggerne i «Whoville» og bor helt alene på en fjelltopp på utsiden av byen. Seks år gamle Cindy Lou får plutselig kontakt med Grinchen og forsøker å gi han følelsen av tilhørighet og mener alle fortjener en ekstra sjanse i livet. En julefilm om alt det som vi mener julen handler om, tilhørighet, kjærlighet, håp, tilgivelse og glede.

Du finner filmen på Netflix.

Polarekspressen

Polarekspressen er en filmatisert bok som ble skrevet i 1985 med Tom Hanks i en av rollene. Polarekspressen er en animasjonsfilm om et magisk tog som drar til Nordpolen på julekvelden. Filmen er full av overraskende hendelser, spenning og fin musikk, vell verdt å se.

Du finner filmen på Netflix.

Holliday

Holiday er en bedårende julefilm med Kate Winslet og Cameron Diaz i hovedrollene. Amanda fra Los Angeles og Iris fra England har aldri møtt hverandre, men de har et felles problem, nemmelig menn. Etter å ha fått kontakt med hverandre over nettet bytter de hus med hverandre i to uker. To uker som blir livsendrende for dem begge.

Filmen finner du på Viaplay.

Hjemme alene

Ingen jul uten «Home Alone». Bare taken på at hovedrolleinnehaveren er fylte 40 år får oss andre til å grøsse på ryggen over hvor fort tiden går. Home alone har blitt en skikkelig juleklassiker og passer for hele familien. Den lille gutten Kevin blir glemt igjen i huset av resten av familien når de reiser av gårde på juleferie i et salig kaos. Helt alene i det store huset får han likevel nok å henge fingrene i, som skurker for eksempel.

Filmen vises jevnt og trutt gjennom hele desember, men du kan også leie den hos Viaplay.

Love acutally

Love Actually har blitt en klassiker av en julefilm. Den kom på kino i 2003 og selv etter så mange år er det mange som forbinder denne filmen med julekos. Filmen har en skare av flotte skuespillere som Hugh Grant, Emma Thompson, Liam Neeson, Colin Firth og god del flere topp skuespillere. Filmen følger åtte svært forskjellige par som prøver å takle sine kjærlighetsproblemer i løpet av en hektisk julemåned i London.

Filmen finner du på Viaplay.

The Christmas Chronicles 2

The Christmas Chronicles 1 kom i fjor, og i år lanserte Netflix film nr to. Begge filmene egner seg godt for hele familien. Med hovedrolleinnehavere som Kurt Russel og Goldie Hawn er dette filmer som vil falle i smak hos de fleste. Lille Kate har nå blitt tenåring og er ikke spesielt glad for at moren hennes har fått seg en ny kjæreste. Hun hiver seg på rømmen og havner på Nordpolen der en slem alv planlegger å avlyse julen.

Filmen(e) finner du på Netflix.

Hjem til jul

Fjorårets store snakkis på Netflix var nettopp denne serien, Hjem til Jul, og til manges glede kommer sesong 2 i år. I sesong én er evig single Johanne lei av de konstante kommentarene om sin sivilstatus og legger ut på en 24-dagers jakt etter et kjæresteemne hun kan ta med hjem til jul. Sesong 2 kommer på Netflix 18. Desember i år. ( 2020) så du har tid på deg til å sette deg inn i sesong én og kose deg med sesong to når den kommer.

Serien finner du på Netflix.

Bad Santa

Bad Santa er en amerikansk svart julefilmkomedie som kom ut i 2003. Er du lei av sukkersøte julefilmer kan denne kanskje være noe for deg. Willie T. er en julenisse som er litt frekkere enn julenissen bør være. For bak masken finnes tyven Willie som er ute etter å stjele butikkenes pengebeholdning.

Filmen finner du på Viaplay.

 

Med noen gode julefilmer blir julekosen ekstra hyggelig, selv om du sikkert har sett flere av filmene tidligere. Julen skal være hyggelig og full av kos, og med noen gode filmer kommer roen og gleden av seg selv.

Gledelig førjul 🙂

Denne artikkelen kan innholde sponsede lenker

Finn mer inspirasjon her

Sponsede artikler

Lyd på farta- perfekt til trening og når du vil ha den beste lyden på ørene

Er du en av dem som elsker god lyd på ørene mens du er på farten? Da bør du ta en kikk på disse...

Kos med Peis Hjemme og på Hytta

Med vinteren kommer også kulda snikende og mange av oss elsker varmen som en god peis gir. Skal en peis gi oss den gode,...

Slik får du bedre inneklima i boligen din

Norge har flere sesonger og hver av dem kan være litt utfordrende når det kommer til å opprettholde riktig inneklima i boligen. Det være...

Derfor bør du mate fuglene hele året

Mange av oss mater fuglene gjennom vinteren og finner stor glede i se på de vakre skapningene når de forsyner seg av fuglebrettet. Noen...

Friske Alkoholfrie Mocktails du kan servere til festen

Vi er inne i årets store festmåned hvor vi samler gode venner til et hyggelig lag, med både store og små. Et hyggelig festdekket...

Lurer du på hva du skal kjøpe til henne til jul? Vi har gavetipsene hun elsker

Det er aldri lett å vite hva man skal kjøpe til de man er i glad i til jul. Synes du det er vanskelig...

12 Julegavetips til under 300 kr

Julen nærmer seg for hver eneste dag og du begynner kanskje å kjenne litt på presset? Julegaver skal handles inn, julematen skal på plass...

10 Julegavetips til under 400 kroner

Er du en av dem som elsker å kjøpe julegaver og som i tillegg alltid er tidlig ute? Eller er du kanskje en av...

12 julegavetips til under 200 kr

Julen nærmer seg med stormskritt og det er alltid hyggelig å gi vekk en liten oppmerksomhet til noen vi er glad i. Det løper...

Nå kommer de og slik blir du kvitt dem

Når våren melder sin ankomst med varmere dager og netter, kan du være helt sikker på at også mauren våkner til liv. Mauren er...