Twisted Candles

Høsten kommer snikende og vi tilbringer igjen mer og mer tid inne. Typisk for høsten er at vi liker å pynte opp litt ekstra der hvor vi oppholder oss mest, slik som i stuen. Den nordiske stilen er varm og lun, noe som passer oss fint. Vi brenner lys og fyrer i peisen mens vi sitter under et lunt pledd. Vi har hatt et par tiår nå som har vært litt kalde og nøytrale i fargeskalaen, men det er nå i ferd med å endre seg. Vi får et godt tilbakeblikk på 80- tallets store slagere, tvinnede stearinlys og flytelys. Disse kommer som et stormkast inn i hjemmene våre, og vi hadde virkelig helt glemt hvor dekorative disse lysene er.

Flytelys var noe alle hadde hjemme. I små og store boller lå det lys og fløt sammen med små blomster. Alle lysene skulle ha fine farger, og det ser vi kommer tilbake igjen. Vi har tatt en kikk på høstens hippeste interiør trend, nemmelig Twisted Candles, og vi simpelthen elsker dem.

Som et drops

tvinedde lys enhjørning
Nydelige twister candles i pastellfarger. Bilde lånt av Kastanielys.

Lekne lys i duse farger, vi føler nostalgien komme kastende over oss, dette er virkelig noen vakre skatter. Stearinlys har gått fra å være mest kubbelys og telys til å bli egne statement gjenstander, med en funksjon. De skal kunne brenne og samtidig se vakre ut. Den vakre, myke kreativiteten er kommet tilbake og vi gleder oss stort. Stearinlys med twist, eller vridde stearinlys, er plutselig på alles munn, og alle vil ha dem. Lysene kan stå i alle slags lysestaker, alt fra bittesmå holdere til større lysestaker. De kan stå mange eller få sammen, det bestemmer du.

Vakre farger

118787744_196188415256278_8664348080909279122_n
En fargeskala vi elsker. Bilde lånt av Kastanielys.

Det er ikke tvil om vi er innom tiår som både 80 og 90 – tallet. Endelig kommer det farger inn i livene våre igjen, på mer enn bare puter og pledd. Pastellfarger og blåtoner over til grønt er store fargevinnere. Den litt harde stilen vi har vært gjennom nå i et par tiår blir overtatt av farger og runde former.

Trendy og kreativt

Twisted candles gull og pastell
Bilde av Twisted Candles fra kastanielys i Danmark. Bilde lånt av kastanielys.

Det er ikke lenge siden vi ikke gjorde mer enn å skule på tvinnede lys hvis vi mot formodning kom over et gammelt, ubrukt lys hos en tante eller hos besteforeldre. Det er med trender innenfor Interiør som det er med trender innenfor tekstiler, de avsluttes ofte med et brak, men så kommer de tilbake igjen, sakte, men sikkert. Disse lysene, med flere interiørtrender, er et godt bevis på det. Vi har sett en klar tendens til mer fargebruk fremover. Samt bruk av iøyenfallende motiver og tekstilprint, som f.eks fugleprint og blomsterprint. Med store fargeskalaer, kan du matche lysene opp mot det meste, også mot interiørdetaljer du allerede har, og er fornøyd med.

Danmark er kjent for å være et land som både er tidlig ute med trender, og som viktige trendsettere. Vi jublet når vi så disse tvinnede lysene, regelrett lyse mot oss som en del av høstens store trendbildet. Vi fant Kastanielys, som har slått seg stort opp på mange forskjellige typer stearinlys. Alle disse lysene er sirlig hånddryppet, og lysene blir faktisk laget etter den opprinnelige fremgangsmåten. Helt fantastisk, en glede for øyet og en glede for sjelen.

 

Tenn deg noen lys i høst og la bordet med stearinlys se enda vakrere ut med twisted candles. Investerer du i en liten gjennomsiktig glassbolle og legger i noen flytelys kan høsten bare komme 🙂

Alle bildene er lånt, med godkjennelse, av kastanielys.dk. Artikkelen er en uavhengig artikke,l og er ikke en sponset artikkel.

 

 

Denne artikkelen kan inneholde sponsede lenker