Søt fristelse med hint av havsalt
Det hender vi får uventet besøk, og innimellom får vi rett og slett bare lyst på noe søtt. Har du ferdiglaget karamellsaus på lager har du alltid noe å servere til uventede gjester, og til deg selv når søtlysten stiger. Karamellsaus smaker fantastisk over iskrem, men kan også brukes til både bakverk, pannekaker, frukt og kaffe. Det aller beste med karamellsaus, bortsett fra smaken, er at den lager seg nesten selv.
Hjemmelaget karamellsaus
Dette trenger du:
- 100 g Sukker
- 4 ss Vann
- 2.5 ss Smør
- 1 dl Kremfløte
- 2 klyper Salt
Slik gjør du:
- Bruk en stålkjele hvor du rører sammen sukker og vann.
- Sett kjelen på høy varme og la stå. Ikke røre! Men du kan bevege litt på kjelen. Hvis du rører i kjelen kan sukkeret krystalliseres.
- La sukker og vann boble til sukkeret smelter og du har gyllen karamell.
- Når du har fått gyllen karamell tar du kjelen av platen.
- Tilsett smør, rør inn og sett kjelen tilbake på middels varme.
- Hell i fløten, litt og litt.
- Kok blandingen i ett lite minutt.
- Smak til med havsalt.
- Sil karamellen så den blir klumpfri og skinnende.
- Hell karamellen over i et lufttett glass og sett i kjøleskapet.
Når du lager karamell så kan du velge om den skal bli tykk eller tynn. Det er det koketiden som bestemmer. Jo lengre du koker den jo tykkere vil den bli når den blir kald. Karamellsaus bør derfor ikke koke mer enn 1 minutt, men hvis du ønsker tykkere karamell kan du koke den i 4 minutter.
Hvis karamellen din har blitt mørk så vil den være litt mer bitter på smak. Men det er også en smakssak, prøv deg frem og se hva det er du liker best.
Tenk at noe som tar så kort tid å lage kan smake så fantastisk 🙂 Lag, nyt og fortell oss gjerne hva du serverte til karamellen. Vi gleder oss!