fliseguiden

Tips og råd til deg som skal velge fliser

Om du har et bad, et kjøkken eller en gang, finnes det et fantastisk utvalg du kan velge mellom når det kommer til fliser. Fliser er lette å holde rene, ser flott ut og du kan skape ditt eget utrykk. Vi har samlet de beste leverandørene av fliser på nett slik at du kan la deg inspirere og planlegge ditt neste prosjekt. 

Når du skal velge fliser til boligen din er det flere ting du bør tenke over og flere valg å ta. Fliser kommer i mange ulike varianter og størrelser og her finner du alle flisene du kan velge mellom.

Størrelsen på flisene

hvordan velge fliser
Husk å legge inn nok fall i støpen, slik at vannet ikke blir liggende

Hvilke fliser du velger avhenger av hvilket rom du skal fliselegge og hvor store rommene er. I tillegg kommer det an på hvor mye av rommet som skal fliselegges. Skal du ha fliser på både gulv og vegger kan det være en idé og variere litt på størrelsen på flisene.

I den senere tid har det blitt mer og mer populært med store fliser både på gulv og vegg og da spesielt i gang og på bad.

Velger du store fliser på gulvet vil du få et helhetlig utrykk hvor gulvet vil gå mer i ett. Store fliser vil gi et mindre rom en følelse av å være større og motsatt med små fliser.

Valg av materiale på flisene

fliser i ulik størrelse
Husk at noen typer fliser er det leveringstid på. Planlegg godt i forveien.

Fliser kommer i alt fra Natursten til porselen og keramiske fliser. Naturstein passer godt i gangen og på rustikke bad, men det er viktig å huske at disse flisene ikke er like holdbare som andre fliser. Selv om naturstein skaper et flott utrykk er det greit å ta med seg at de kan være en liten utfordring å vaske. Det er likevel ingen tvil om at det ser flott ut og vil skape et helt bestemt uttrykk.

Keramiske og porselensfliser er både slitesterke og frostsikre. Keramiske fliser tåler det meste av rengjøringsmidler og er relativt vanskelig å ødelegge med riper. Keramiske fliser kommer også i en mengde med ulike farger og mønstre, samt størrelser.

Farge og mønster på flisene

fargede fliser
Skal du velge fliser som er til deg, eller når du skal selge?

Skal du renovere badet ditt med fliser finnes det mange ulike måter å skape et design som passer for deg. Hvilken farge du velger på flisene vil ha noe å si for helhetsinntrykket til slutt. Velger du fliser i lyse farger vil også badet rommet ditt fremstå som større. Mørke farger vil gi en følelse av et mindre rom. Er badet ditt i det minste laget bør du styre unna de mørkeste fargene, og de flisene som gir inntrykk av betong.

Mørke fliser må også rengjøres oftere siden smuss og skitt er mer synlig på mørke overflater.

Fliser med mønstre kan være med på å skape en flott stil i hjemmet ditt. Husk at når du bruker fliser med mønstre bør du være så treffsikker som mulig når du legger flisene. Er du usikker på hvordan du skal gå frem bør du leie inn litt hjelp av fagpersoner.

Du kan også velge fliser i ulike farger og sette dem sammen og lage ditt eget design.

En ulempe med å velge fliser med mønster er at det fort kan bli umoderne. Vil du ha en stil som varer i lang tid kan det være en ide å velge noe nøytralt og tidløst.

Historiske fliser

historiske fliser
Noen hus kler ikke kjedelige hvite fliser, det er rett og slett for mye historie i veggene til at det blir riktig.

Fliser kommer ofte med flotte mønster og et av mønstrene som stadig viser seg å være å være i vinden er historiske fliser. De kommer med vakre mønstre som minner oss om en tid som er forbi. Med ulike farger i mønstrene kan du få dem til å passe nesten over alt. Denne typen fliser blir ofte brukt på både baderomsgulv og på kjøkkenet.

Du kan også velge fliser i ulike farger og sette dem sammen og lage ditt eget design.

Trefliser

Er det noe som virkelig er i vinden om dagen så er det trefliser. Med trefliser får du et varmt og lunt uttrykk sammen med fliser som er vedlikeholdsfrie og solide. Med trefliser kan du lage fiskebensmønster, eller flislegge på klassisk vis.

Fliser med ulik overflate

Du får fliser med både matt og glansfull overflate. Velger du fliser med glansfull overflate vil du få en bedre fordeling av lyse i baderommet. Selv om du får bedre fordeling av lyset vil du også skape en hel del lysreflekser som kan være litt tungvindt i hverdagen på badet.

Fliser med glans kan også være med på å gi inntrykk av et større baderom samtidig som det kan gi en eksklusiv følelse. Fliser i naturstein har ofte en litt ruglete overflate og vil sørge for en litt mer rustikk stil.

Husk at jo mer polert flisene er jo glattere blir de. Skal du legge flis på et baderomsgulv bør du ha det i bakhodet. Skal du derimot ha flisene på veggen så kan du fint bruke polerte fliser med ekstra glans. 

Fliser på kjøkkenet

fliser på kjøkkenet
Husk at varmekabler kan være en god idè på kjøkkent også, ikke bare badet.

Fliser på kjøkkenet brukes som oftes der hvor du kan risikere å få vann- og fettsprut. Gjerne over vasken og over stekeplatene. Fliser gjør det enkelt å holde underlaget rent og fritt for vannsøl. Det vanligste er å bruke mosaikkfliser som er små fliser som er satt sammen i en form for mønster. De kan også fås i ensfargede fliser.

Mange bruker også mellomstore fliser, 10*10, og gjerne i unike fargekombinasjoner. Husk å sørge for at du kjøper fliser som passer til det bruket du har planer om å bruke dem til. For å være sikker bør du ta en prat med en faghandler slik at du får riktig flis til riktig bruk.

Fliser kan sørge for at du får akkurat det uttrykket du ønsker deg og det finnes mange muligheter til å skape den ekstra gode stemningen, også på badet.

Lykke til og gled deg til det ferdige resultatet.

 

 

 

Mer inspirasjon

Megaflis

MegaFlis ble etablert i 1997 i den hensikt å tilby et bredt utvalg kvalitetsvarer, billigst mulig, i flotte butikker med kyndig personell.

Fagflis

Vi i FagFlis er spesialister på keramiske fliser. Det er kjernevirksomheten vår, og du finner FagFlis-butikker nærmest i hele Norge. Vi representerer et komplett knippe av produsenter fra hele Europa. Vårt mål og vår visjon er å være en ledende aktør i markedet for keramiske fliser og tilhørende produkter

Flisekompaniet

Flisekompaniet er Norges største forhandler av keramiske fliser. Vi har 33 utsalgssteder fra nord til sør i Norge, med et bredt vareutvalg av fliser og VVS-produkter til både det private og det profesjonelle markedet. Våre engasjerte medarbeidere etterstreber alltid å leve etter våre verdier som er Troverdig, Inspirerende, Løsningsorientert og Entusiastisk.

Norfloor

Norfloor AS har helt siden starten for mer enn 40 år siden vært en viktig og ledende aktør i den norske flisbransjen.
Hvis du går med drømmer om nye spennende planer for hjem eller fritidsbolig, bør du ta turen innom nærmeste Norfloor butikk!

Modena

Alle butikkene i Modena Fliser byr på «showroom» for våre kunder. Disse har et stort utvalg av fliser, og hos enkelte kan man og finne et bredt utvalg av skifer og naturstein, varme, byggevarer, verktøy, og baderomsinnredninger m.m. Vi lagerfører det meste av det du finner i utstillingene, og kan derfor levere varene raskt til deg. 

Flishuset-Import

Fliser i fra Flishuset-Import holder svært høy kvalitet.
99% av våre fliser er gjennomfarget også benevnt som ”full body stone” eller granittkeramikk, denne type fliser egner seg til alle bruksområder så som inne/ute /gulv/vegg.

Fliskonsept

Fliskonsept AS leverer et bredt utvalg fliser og tilbehør av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Vårt fortrinn er kvalitet, kunnskap og personlig oppfølging.

Flis og Gulv

Flis og Gulv AS er en total leverandør av fliser, naturstein, maling, parkett, laminat og tilbehør. Vi fører kjente merkevarer gjennom hele vårt produkt sortiment og har et stort utvalg av klassiske og moderne løsninger til bad, stue, soverom, gang, kjøkken, og utendørsarealer. 

Flisesenteret

Mjøndalen Bygg og Flisesenter AS ble etablert 1. mai 1992 i Strandveien 7, (Vikstrand næringspark). Målsettingen vår var å gi den beste servicen innen flis- og flisrelaterte produkter og bli nærområdets ledende butikk på området.

Badogflis

Bad og flis ble etablert i 2010 av barndomsvennene Erik og Bjørn. De savnet en bad- og flisleverandør i Oslo som kunne tilby eksklusive fliser, og så seg dermed selv nødt til å starte et eget selskap sammen. 

Flisespekteret

Flisespekteret er en flisebutikk med mange års erfaring i flisebransjen. Flisespekteret tilbyr ett bredt spekter innen flis og laminat, samt det tilbehøret du trenger for å få jobben gjort. Våre salgveiledere tilstreber til en hver tid, og gi deg de beste rådene og servicen for ditt prosjekt. 

Maxbo

Med rundt 1600 medarbeidere fra Mandal i sør til Trondheim i nord, er Maxbo i dag en av Norges største byggevarekjeder, tilrettelagt for både profesjonelle aktører og privatmarkedet.

Far-Far

Far-far ble etablert i 2010 av Joachim Sandvik og Lasse Koxvold. Vi er stolte av å importere og selge fliser fra Marokko., med flinke leverandører som verdsetter godt håndtverk med lange tradisjoner. Velkommen innom.
Med vennlig hilsen Joachim og Lasse

Smart Flis og Interiør

Smart Flis og Interiør AS leverer parkett, laminat, gulvbelegg, klikkvinyl, korkgulv, vegg til vegg tepper, teppeflis, maling, våtromspanel, veggplater, takpanel, kitchenwalls, tapet, flis og skiferstein.

Byggmakker

BYGGMAKKER er en av Norges ledende byggevarekjeder. Vi har utsalgssteder over hele landet og selger til både forbrukermarkedet og proffmarkedet. Vi omsetter for ca. 5 milliarder kroner. Byggmakker er eid av finske Kesko som er Nordens ledende byggevarekonsern.

Historiske fliser

Historiske fliser også kalt marokkanske eller gammeldagse sement fliser, er 100% håndlaget og produseres på samme måte som på 1800 tallet. De fleste av våre vakre modeller er impregnert 2 x ganger , måler 20 x 20 cm men bare 12 mm tykke.

Flisutsalget

Flisutsalget sitt hovedkontor og butikkutsalg ligger i Hønefoss. Vi selger kvalitets fliser med unikt design hovedsakelig fra Italia. Vi er også en del av ildsted kjeden og selger alt av ovner og peiser fra Jøtul og Scan samt tilbehør. Vi har også ett tett samarbeid med Zenzorama og forhandler av mikrosement. 

RightPriceTiles

Vi har det du trenger for å skape drømmebadet. Se vårt store utvalg og bli inspirert her! Kvalitet og design trenger ikke koste skjorta. Med produkter fra oss kan du få drømmebadet. Bli inspirert! Gjør det selv guider. Pris match på alle varer. Kvalitet til riktig pris. 

Bygghjemme

Bygghjemme.no tilbyr et bredt sortiment av kjente varemerker. Vi øker sortimentet kontinuerlig og leverer direkte hjem eller til ett utleveringssted i nærheten av der du bor. Velkjente produkter i kombinasjon med enkle og smarte løsninger gjør det trygt og enkelt å være kunde hos oss.

Bauhaus

Et vanlig BAUHAUS-varehus har et produktsortiment på mer enn 150 000 varenumre. I tilknytning til alle varehus ligger et stort og velfylt hagesenter. Vi har et bredt og omfattende utvalg av produktområder som belysning og elektriske artikler, VVS, verktøy, jernvarer, malingsprodukter, lagringsløsninger, fliser, gulv, tre- og byggevarer samt et veldig stort utvalg av hageartikler og innendørs- og utendørsplanter.

Se vår baderomsguide

Se vår guide over baderomsbutikker