peisguiden

Å ha en peis enten hjemme eller på hytta er noe mange vet å sette pris på. Det er en del å ta hensyn til og tenke over når du enten skal bytte ut peisen din, eller installere en ny peis for første gang. Vi har samlet en rekke gode nettbutikker og leverandører med god fagkunnskap på ett sted slik at det blir enklere for deg å finne akkurat den leverandøren som passer for deg.

Peisguiden

Å ha en peis enten hjemme, eller på hytta, er noe mange vet å sette pris på. Det er en del å ta hensyn til samt å tenke over når du enten skal bytte ut peisen din, eller installere en ny peis for første gang. Vi har samlet en rekke gode nettbutikker og leverandører med god fagkunnskap på ett sted slik at det blir enklere for deg å finne akkurat den leverandøren som passer for deg.

Å sitte rundt varmen hjemme eller på hytta gir alltid en ekstra god stemning. Det finnes mange ulike peiser å velge mellom, samt ildsted som passer på uteplassen. Vi har tatt en kikk på noe av det du kan velge mellom av ildsted og vedovner.

Etanol peis
En etanolpeis er et godt alternativ for deg som ikke har anledning til å sette inn en vanlig peis

Valg av peis

Når du skal velge en peis og et ildsted kan du velge peis hvor du fyrer med ved, elektrisk peis eller en tenderflame. Både elektrisk peis og tenderflame kan du installere og koble til selv, mens en vedovn må du ha fagfolk til å installere for deg. Du kan også spesialdesigne en ovn slik at det blir akkurat slik du ønsker.

Du kan få peisovn som er alt fra sylinderformet og runde til takhengt og til hjørner. Her er mulighetene mange og du kan, uanset hvilke preferanser du har, finne et ildsted som passer perfekt hos deg. 

Om du har en bolig med en eldre peisinnsats kan det være en ide å bytte den ut. Nye peiser forurenser mindre og varmer bedre og du kan få bedre varmeutnyttelse ved å bytte.

Det finnes ulike varianter av peisovner og når du først skal investere i en ny ovn bør du velge en som sørger for å gi jevn varme over tid. En åpen peis varmer mindre enn en lukket ovn, men du får ovner med glass som sørger for at du kan se de vakre flammene fra alle vinkler.

Kakkelovnen er også fortsatt populær og er til stor nytte i mange  hjem og på hytter.

ved til peis
Husk å velge ved som er skikkelig tørket.

Peisovn med kleberstein

En peisovn som er sylinderformet med kleberstein og glass har blitt manges favoritt. Kleberstein er kjent for å lagre varme i helt opp til tretten timer etter siste opptenning. Velger du en peisovn som kan skilte med maksimal varmelagring har du en perfekt varmekilde som både samler og avgir varme samtidig.

En peisovn i kleberstein sørger for å absorbere varmen fra ovnen saktere enn andre ovner samtidig som den avgir den samme varmen over en lengre periode. Dermed er du sikret en jevnere fordeling av varmen som gjør at huset eller hytta blir varmet opp lengre uten at du trenger å bekymre deg for å stå opp til iskalde tilstander.

Flislagt peis

En flislagt peis kan skilte med et design hvor det klassiske møte det moderne. Sylinderformet og flislagt med ekte fliser skapet er spesielt flott inntrykk. Mange av disse ovnene er varmegivende over flere timer og vil gi hjemmet ditt en jevn varme.

Takhengt peis

Lite ser flottere ut enn en peis som henger fra taket. Her kan varmen kjennes fra alle vinkler og peisen i seg selv blir et blikkfang i ethvert hjem. Du kan også få takhengt peis med åpen ild og det gir virkelig en helt spesiell atmosfære.

Peisinnsats med omramming

Dette kan være såkalte langsomme reaksjonsovner, ofte kakkelovner. Diss ovnene plasseres som regel der det er størst behov for varme. De leveres med glassvindu som gjør at du ser flammene som gir en god stemning, samtidig som varmen fordeles ut i rommet gjennom vinduet fra forbrenningskammeret.

Elektrisk peis

En elektrisk peis kan du få både som vegghengt og til å sette på gulvet. Flammene ser realistiske ut og passer perfekt i hjem og i rom som ikke har muligheter for en innsats. Alt du behøver å gjøre er å bestille den du vil ha på nett også kommer den levert hjem til deg på døren. Pakk den ut og sett den i stikkontakten så er den klar.

En elektrisk peis avgir god varme og du får dem opp til et par tusen watt. Den gir en hyggelig stemning du kommer til å ha mye glede av den.

Tenderflame

En tenderflame er en peis som sørger for varme gjennom bruk av tenderfuel. Tenderfuel er en væske som brennes og som gir peisen din en effekt på 1100 Watt i fire til fem timer pr.halvliter med væske.

Peisen kan henges rett på veggen og du kan gjøre det helt på egenhånd. Dette er en perfekt innretning for alle som ønsker seg en peis, men som ikke har anledning til å installere en vedovn.

Ildsted i hagen

utepeis
En utepeis gir varme og god stemning på sene kvelder

Vi nordmenn er glade i å tilbringe tiden ute og mange velger å ha et ildsted i hagen. Her kan du velge mellom både bålpanner og utepeiser i mange ulike varianter og design.

En utepeis kan du kjøpe alt fra ferdig til byggeklosser som du kan sette sammen selv. Husk at både bålpanner og utepeiser bør stå på et trygt underlag slik at det ikke kan oppstå en brann i grunnen.

Med en peis i hjemmet vil du sørge for store besparelser til oppvarmingen av hus og hytte. Hva slags ovn du trenger til ditt hjem avhenger av om du har en ny eller en eldre bolig. De eldre boligene opplever ofte et betydelig varmetap på grunn av dårlig isolering og har dermed behov for en varmekilde som kan skilte med stor varme-evne.

Et nyere bygg har ofte mindre varmetap, men du må også ta i betraktning hvor stor takhøyde du har i boligen og hvor mange vinduer du har.

Når du skal velge deg et nytt ildsted bør du også gå noen runder på hvor du vil at peisen skal plasseres. Hvilken størrelse du velger på peisen avhenger også av størrelsen på rommet den skal stå i. Velger du en peis som er for stor til rommet vil du oppleve at glasset soter og og fyringseffekten vil være for lav.

Om du mangler pipe så er det fullt mulig å ettermontere en stålpipe. En stålpipe kan monteres i både nye og gamle hjem og kan plasseres slik at du kan få peisen akkurat der du ønsker.

Lykke til med kjøpe av peis, nå slipper du endelig å fryse. 

Her finner du tips til hvordan man fyrer i peisen

 

 

 

Proffpeis

Peisen er et naturlig samlingspunkt i hjemmet. Utover å gi varme er det viktig at den ser fresh og tidsriktig ut. For å se så mye av flammene som mulig har flere av våre leverandører peismodeller med innsyn fra flere sider. Husk at en peisovn installeres for mange år fremover i tid, så velg noe som passer både trendbildet, magefølelsen og din individuelle stil.

Nordpeis

Nordpeis er Norges største leverandør av peiser og har en betydelig markedsandel innen ovner og piper. Nordpeis er en fullsortiments leverandør av vedfyrt varme hvor design og kvalitet er en av deres fremste konkurransefordeler. Nordpeis jobber hele tiden med å være ledende innen utviklingen av nye peiser og vedovner.

Peisselskabet

Peisselskaet har et rikt utvalg av spennende ildsteder og piper. Her finner du varme det er lett å bli glad i. Om det skulle være ved, gass, elektrisk eller pellets du har lyst på? For huset, hytta eller leiligheten så finner du det her.
Lang og bred erfaring gir trygghet og masse glede. Vi har siden 1992 representert verdens ledende produsenter av ildsteder og piper.