Basseng- og spaguiden

Tips til deg som skal kjøpe basseng eller spa-bad

Mange drømmer om et basseng eller et spa-bad i hagen. Lite føles bedre enn å kunne senke seg ned i hele 40 varmegrader eller ta noen svømmetak på morgenkvisten. Det finnes en mengde med boblebad og svømmebasseng å velge mellom der ute og i denne guiden har vi samlet noen av Norges beste forhandlere av basseng og spa-bad på nett. Her vil du enkelt og greit navigere deg rundt slik at du finner det som passer best for deg og ditt behov.

Har du et boblebad i hagen kan du glede deg over et varmt bad hele året. Gjennom sommeren kan du senke gradene og ta et forfriskende bad om du har behov for det.

Med et svømmebasseng har du tilgang til sydenfølelsen hjemme hele sommeren. Her kan du starte og avslutte dagen med noen svømme-økter eller du kan slikke sol på varme dager og avkjøle deg, akkurat som om du er på ferie.

Vi har tatt en kikk på hva du du bør tenke på når du vurderer et spa-bad eller et basseng i hagen og hvordan du kan realisere drømmen. Det er mange som tenker at det er både vanskelig å få til i hagen eller at det koster mer enn hva man kanskje har til rådighet. Det kan derfor være en gledelig overraskelse at både basseng og boblebad kan være tilgjengelig for det fleste.

Hvor vil du plassere bassenget 

Det finnes en mengde med basseng og boblebad å velge mellom. Du får utendørs basseng som du kan støpe, grave ned eller plassere på terrassen eller på plenen. Svømmebasseng kommer i ulik størrelse hvor du kan velge både omkrets, lengde og dybde.

Aller først bør du finne ut av hvor du vil plassere bassenget. Har du et området i hagen som passer perfekt må du bestemme deg for om du skal grave ned bassenget eller om det skal stå direkte på grunnen.

Har du planer om å plassere et basseng eller et spa-bad på terrassen eller på en platting må du forsikre deg om at underlaget er sterkt nok og tåler belastningen. Husk at både et basseng og et spa bad inneholder mye vann og blir tungt.

Hvor vil du plassere spa-badet?

Skal du ha best mulig utsikt, eller mest mulig privatliv?

Et spa-bad kan du bruke ute hele året og det er lite som føles bedre enn å senke seg ned i deilige 40 grader mens det er kaldt ute. Husk å ha noe på hodet når du bruker boblebadet på vinteren.

Hvor du vil plassere spa-badet ditt kommer an på hvor stor plass du har. Mange velger å ha spa-badet relativt nærme huset slik at det ikke blir for langt å gå. Dette gjelder spesielt hvis du skal bruke det på vinteren. Kommer det en del snø kan det bli ekstra kaldt hvis du plasserer boblebadet langt fra huset.

Hva slags basseng skal du velge

Du trenger ikke et kjempestort basseng med palmer for å få sydenstemmning i hagen. Det viktigste er kanskje temperaturen?

Det er mange basseng å velge mellom og hvor stort basseng du kjøper kommer ofte an på både størrelse du har til rådighet i hagen samt hvor mye penger du ønsker å legge i det.

Husk at du bør velge et basseng som har varmepumpe slik at du kan bruke det fra tidlig sesongen til litt utpå høsten. Store basseng holder ikke spesielt godt på kun varmen fra solen.

Når du velger et basseng bør du også tenke litt over hvor dypt du ønsker å ha det. Har du f.eks barn som elsker å leke i vannet bør du sørge for at bassenger både har litt grunn dybde samt litt dypere jo lengre ut de kommer. Ta gjerne kontakt med noen forhandlere for råd og tips. De jobber med dette daglig og vil kunne hjelpe deg til å finne det bassenget som passer best for deg.

Om du skal ha et basseng som skal graves ned eller ikke kommer også litt ann på tomten du har. Sjekk grundig før du setter i gang.

Hva slags spa-bad skal du velge

Husk å finne en smart løsning for å dekke til bassenget om natten, da holder det bedre på varmen uten at du må slite deg ihjel.

Du får både oppblåsbare spa-bad og støpte spa-bad. De støpe boblebadene kan både felles ned og bygges inn, men de er tunge så du bør vite hvor du skal plassere det når det blir levert.

Med et oppblåsbart boblebad trenger du et jevnt underlag uten stein og kvist slik at du er sikker på at det ikke blir ødelagt. Et oppblåsbart boblebad kommer levert i en eske og på noen minutter er det klart til bruk. Du får også disse i ulike størrelser.

Når du skal velge et boblebad bør du først og fremst tenke over hvor mange som skal bruke det. Er det kun til deg og en venn eller skal du ha mange på besøk som skal kunne glede seg over det. Kanskje har du barn som elsker å bade og da bør du sørge for at boblebadet har litt størrelse.

Pris på basseng

Å bestemme seg for hva slags basseng du skal kjøpe på nett er ikke alltid like enkelt. Du får enkle basseng som du kan både bygge inn og plassere rett på underlagt i hagen eller på terrassen. Disse bassengene kan være det beste kjøpet for mange, men har du mulighet bør du også vurdere basseng som du kan støpe eller grave ned.

Jo mer du må gjøre for å kunne plassere bassenget i hagen jo mer vil det koste. Kan du gjøre en del selv vil du spare en del på det.

Velger du et basseng som monteres direkte på en terrassen eller i hagen vil d få en følelse av hvordan det er å ha et basseng og du vil se hvor mye det blir brukt. Disse bassengene kan også leveres med varmepumpe. 

Vedlikehold

Husk at du må ha plass til pumper og rør i tillegg. Kanskje et eget pumpehus er best med tanke på vinteren?

Enten du har basseng eller boblebad må du sørge for at det er rent og tilsette kjemikalier jevnlig. Dette vil du få god innføring av fra leverandøren. Et basseng har stort sett samme vannet gjennom sesongen, mens et spa-bad har behov for utskifting av vannet med jevne mellomrom.

Det er også viktig at du bytter filter og fjerner blader og rusk som kan komme i både bassenget og boblebadet. Jo flinkere du er til å ta vare på det jo lenger vil du kunne ha glede av det.

Lykke til og gled deg til mange hyggelige stunder i det våte elementet.

 

Mer inspirasjon

Nordpool

Med kanskje de sterkeste spabad merkevarene innen Spa bad industrien, kan Nordpool tilby de beste produktene innenfor de mest fornuftige prisklasser.

Jacuzzi

Jacuzzi® representerer et eksempel på ypperlighet innen utviklingen av produkter som boblebad, badekar, badstuer og dusjer.

Quality Spas

Grunnleggerne av Quality Spas, familien Dalen, falt fullstendig for utendørs massasjebad da de bodde i California på begynnelsen av 80-tallet. Samtidig ble drømmen om å installere eget massasjebad utendørs under åpen himmel realisert. Det har vært og er fortsatt en fornøyelse.

Boblespa

Boblespa.no er autorisert forhandler av Lay-Z-Spa. De selger kun originale produkter. Boblespa eies av Norsk Netthandel AS og har eget lager og kundeservicesenter i Oslo.

SpaHuset

Et spabad gir deg en ekte velværeopplevelse i behagelig atmosfære, hvor du kan slappe mens du blir massert. Et spabad gir stor glede for hele familien. Barn elsker å tilbringe mange morsomme stunder i vann og spa-huset har det du trenger.

Bademiljø

Bademiljø består av 125 rørleggerbedrifter og butikker over hele landet. Her finner du både fagfolk, spennende produktnyheter og gode tilbud. Bademiljø kan hjelpe deg med alt fra tett sluk til bygging av drømmebadet og mer miljøvennlig oppvarming av boligen din.

Importpris

Importpris er i stor vekst og jobber konstant med å tilby deg som kunde et spennende utvalg av varer du ikke finner i andre norske butikker, slik at det alltid skal være spennende for deg å handle hos dem

Vikingbad

VikingBad har i over 15 år levert utendørs massasjebad til flere tusen fornøyde kunder og er en av de største leverandørene i Norge. VikingBad jobber kontinuerlig for at du som kunde skal få en totalpakke hvor trygghet, kvalitet og funksjonalitet står i fokus.

Sundance

Hver gang du bader i et Sundance massasjebad kan du oppleve en avslappende og helsebringende vane på hele kroppen. Dette er fordi Sundance Spas har ved utviklingen av sine utendørs massasjebad laget ergonomisk utformede seter, samt plassert massasjedysene strategisk i setene slik at typiske «triggerpunkter» får massasje.

Spatec

Helt siden massasjebad (jacuzzi / boblebad / spabad) for helårs utendørs bruk ble et kjent begrep i 1997 har Spatec Norge AS vært en sentral aktør på det norske markedet. Deres mål er å levere gode utendørs massasjebad, jacuzzi og motstrømsbassseng, samt yte optimal service slik at våre kunder til enhver tid føler seg trygg på sin investering.

Mspa

Mspa har markedets beste produkt – både i utseendet og kvalitet.  Deres spabad er spesialtilpasset norske forhold, og fungerer like bra på hytta på fjellet på vinteren som på terassen på sørlandshytta en sommerdag.

Sunbelts Spa

Sunbelt Massasjebad er Norges største på boblebad og Swimspa. Vi har drevet med utendørs boblebad i over 16 år og har bred erfaring på spa. Vi har Norges største utstilling av massasjebad med over 18 bad og 8 swimspa utstilt. Med et utendørs spabad kan du slappe av i nesten 40 grader året rundt. Det er også lek og moro for barn. I et swimspa kan barn lære å svømme året rundt hjemme i din egen hage.

Bassengbygg

Bassengbygg AS  spesialiserer seg på installering og vedlikehold av private og offentlige bassenger, boblebad og behandlingsbasseng som har varierte funksjoner både i Norge og i utland. Vi selger bassenger, boblebad, basseng utstyr og kjemikalier for vedlikehold.

Hjemfint

Hjemfint har lave priser og stort utvalg med kun kvalitetsprodukter!

Hagebasseng

Vi tilbyr basseng av høy kvalitet fra Bestway med 2 års garanti! Nå kan også du nyte ditt egent basseng uten å bruke mye penger på investering eller tid på installasjon! Sett opp ditt nye basseng på 30 minutter og slapp av, lek, eller svøm rundt i ditt nye Bestway basseng du også

Enwa Pahlén

Et svømmebasseng er en langsiktig investering som skal benyttes i mange år til lek, velvære, mosjon og sosialt samvær. Et godt planlagt badeanlegg av høy kvalitet gjør alle fornøyde. Enwa Pahlen hjelper deg hele veien.

A & A Pool

A&A Pool as ble etablert i April 2014, vi har likevel lang og bred erfaring som bassengleverandør. Med vår betydelige kundeportefølje etter mer enn 40 år i basseng bransjen, ønsker vi å fremstå som en seriøs og service innstilt partner for våre kunder.

Bassengspesialisten

Med over 20 års erfaring er Bassengspesialisten ditt komplette førstevalg nå du skal ha ditt eget svømmebasseng. De har markedets beste løsninger på drift, markedets mest solide leverandører på utstyr og innehar den kunnskapskapital som er nødvendig for å kunne gi deg en varlig løsning for investeringen din.

Bassengutstyr

Svømmebasseng.no er et konsept levert av Bassengutstyr Pettersen Holding AS. De leverer svømmebasseng og utstyr tilpasset ditt budsjett. Alt fra rimelige stålplatebasseng byggesett til eksklusive ferdigstøpte glassfiberbasseng, av høyeste kvalitet som er produsert til vårt nordiske klima.

Partnerline

Mer enn 15 års erfaring med levering av badeanlegg og klimaanlegg til kunder over hele landet. Partner Line AS tilbyr nye anlegg og rehabilitering av alle typer svømmebasseng og utstyr.

Se vår uteromsguide

Finn det du trenger til uterommet